Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

35ο Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή

Με κεντρικό σύνθημα «η απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα» το 35ο Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή ανοίγει τα πανιά του για να αρμενίσει σε όλη την Ελλάδα. Σε κάθε πόλη και χωριό σε γειτονιές, σε τόπους δουλειάς και όπου χτυπά η καρδιά της νεολαίας.

Η προφεστιβαλική δραστηριότητα άνοιξε με εκδηλώσεις στην Πορταριά και την Ζαγορά, ενώ συνεχίζεται στη Ν. Ιωνία τη Δευτέρα 24 Αυγούστου και κορυφώνεται στο κεντρικό Φεστιβάλ στις 4 και 5 Σεπτέμβρη.
Η αναγκαιότητα και η επικαιρότητα το σοσιαλισμού που γνώρισε η ανθρωπότητα για τις κατακτήσεις αλλά και τις αδυναμίες του αλλά και ο σοσιαλισμός το ΚΚΕ οραματίζεται για την σημερινή Ελλάδα παίρνει την θέση του στις νεανικές συζητήσεις και στις εκδηλώσεις του 35ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ Οδηγητή.
Όπως επισήμανε το μέλος του Νομαρχιακού Συμβουλίου της ΚΝΕ Κατερίνα Δημουλά «το 35ο Φεστιβάλ ξετυλίγεται σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης. Φέρνει στο προσκήνιο την αναγκαιότητα ανατροπής του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος. Η ΚΝΕ μέσα από τις φεστιβαλικές εκδηλώσεις οργανώνει ακόμη πιο μαχητικά την ιδεολογική αντεπίθεση».
Το μέλος του Νομαρχιακού Συμβουλίου της ΚΝΕ Νατάσσα Σωτηρίου παρουσίασε το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ και συγκεκριμένα και τις δύο μέρες στο χώρο του φεστιβάλ στο δημοτικό θέατρο στο Δήμο Βόλου θα λειτουργούν δύο κεντρικές σκηνές, ειδικά διαμορφωμένοι θεματικοί χώροι με διάφορες εκδηλώσεις, παιδότοπο, βιβλιοπωλείο ταβέρνα, μπαρ και κουβανέζικο μπαρ.
Θα φιλοξενηθούν ερασιτέχνες και τοπικοί δημιουργοί αλλά και καταξιωμένοι καλλιτέχνες όπως ο Πάνος Κατσιμίχας και ο Μάνος Ξυδούς.
Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου οι εκδηλώσεις ξεκινούν με συναυλία των «Stop Rewind Play» στις 8 μ.μ. ενώ ακολουθεί παρουσίαση με θέμα «Η προσφορά του σοσιαλισμού στον Πολιτισμό» και στις 22:15 σκετς με θέμα «Αντικομουνισμός» από την θεατρική ομάδα της ΚΝΕ και βιβλιοπαρουσίαση «Αντικομουνισμός χτες και σήμερα».
Ακολουθεί λαϊκό γλέντι ενώ στην κεντρική σκηνή στις 10 μ.μ. θα δώσουν συναυλία τα συγκροτήματα «Ηχόραμα», «Red Wine Band» και «Άλικο Γράμμα» ενώ στις 9:20 θα υπάρξει χαιρετισμός από εκπρόσωπο της ΚΝΕ και θ’ ακολουθήσει κεντρική ομιλία της Κ.Ε. του ΚΚΕ. Οι εκδηλώσεις κλείνουν με τη συναυλία των Κατσιμίχα-Ξυδού. Στο χώρο του πολιτισμού θα γίνουν graffiti από τους Marga και Fozer με θέμα «Όχι στα ναρκωτικά» κι θ’ ακολουθήσει συζήτηση για τα ναρκωτικά.
Το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου οι εκδηλώσεις συνεχίζονται στις 8μ.μ. με συναυλία του συγκροτήματος «Βουβή Όπερα», στις 9μ.μ συζήτηση με θέμα «Λαϊκή οικονομία: η μόνη απάντηση στην καπιταλιστική κρίση» ενώ στις 9:45 ακολουθεί αφιέρωμα στο Γιάννη Ρίτσο και ρεμπέτικο λαϊκό γλέντι.
Στην κεντρική σκηνή θα δώσουν συναυλία μαθητικά συγκροτήματα ενώ στις 10:30 θ’ ακολουθήσει συναυλία με τον Απόστολο Μόσιο.
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template