Τρίτη, 25 Αυγούστου 2009

35ο Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή

Με κεντρικό σύνθημα «η απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα» το 35ο Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή ανοίγει τα πανιά του για να αρμενίσει σε όλη την Ελλάδα. Σε κάθε πόλη και χωριό σε γειτονιές, σε τόπους δουλειάς και όπου χτυπά η καρδιά της νεολαίας.

Η προφεστιβαλική δραστηριότητα άνοιξε με εκδηλώσεις στην Πορταριά και την Ζαγορά, ενώ συνεχίζεται στη Ν. Ιωνία τη Δευτέρα 24 Αυγούστου και κορυφώνεται στο κεντρικό Φεστιβάλ στις 4 και 5 Σεπτέμβρη.
Η αναγκαιότητα και η επικαιρότητα το σοσιαλισμού που γνώρισε η ανθρωπότητα για τις κατακτήσεις αλλά και τις αδυναμίες του αλλά και ο σοσιαλισμός το ΚΚΕ οραματίζεται για την σημερινή Ελλάδα παίρνει την θέση του στις νεανικές συζητήσεις και στις εκδηλώσεις του 35ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ Οδηγητή.
Όπως επισήμανε το μέλος του Νομαρχιακού Συμβουλίου της ΚΝΕ Κατερίνα Δημουλά «το 35ο Φεστιβάλ ξετυλίγεται σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης. Φέρνει στο προσκήνιο την αναγκαιότητα ανατροπής του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος. Η ΚΝΕ μέσα από τις φεστιβαλικές εκδηλώσεις οργανώνει ακόμη πιο μαχητικά την ιδεολογική αντεπίθεση».
Το μέλος του Νομαρχιακού Συμβουλίου της ΚΝΕ Νατάσσα Σωτηρίου παρουσίασε το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ και συγκεκριμένα και τις δύο μέρες στο χώρο του φεστιβάλ στο δημοτικό θέατρο στο Δήμο Βόλου θα λειτουργούν δύο κεντρικές σκηνές, ειδικά διαμορφωμένοι θεματικοί χώροι με διάφορες εκδηλώσεις, παιδότοπο, βιβλιοπωλείο ταβέρνα, μπαρ και κουβανέζικο μπαρ.
Θα φιλοξενηθούν ερασιτέχνες και τοπικοί δημιουργοί αλλά και καταξιωμένοι καλλιτέχνες όπως ο Πάνος Κατσιμίχας και ο Μάνος Ξυδούς.
Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου οι εκδηλώσεις ξεκινούν με συναυλία των «Stop Rewind Play» στις 8 μ.μ. ενώ ακολουθεί παρουσίαση με θέμα «Η προσφορά του σοσιαλισμού στον Πολιτισμό» και στις 22:15 σκετς με θέμα «Αντικομουνισμός» από την θεατρική ομάδα της ΚΝΕ και βιβλιοπαρουσίαση «Αντικομουνισμός χτες και σήμερα».
Ακολουθεί λαϊκό γλέντι ενώ στην κεντρική σκηνή στις 10 μ.μ. θα δώσουν συναυλία τα συγκροτήματα «Ηχόραμα», «Red Wine Band» και «Άλικο Γράμμα» ενώ στις 9:20 θα υπάρξει χαιρετισμός από εκπρόσωπο της ΚΝΕ και θ’ ακολουθήσει κεντρική ομιλία της Κ.Ε. του ΚΚΕ. Οι εκδηλώσεις κλείνουν με τη συναυλία των Κατσιμίχα-Ξυδού. Στο χώρο του πολιτισμού θα γίνουν graffiti από τους Marga και Fozer με θέμα «Όχι στα ναρκωτικά» κι θ’ ακολουθήσει συζήτηση για τα ναρκωτικά.
Το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου οι εκδηλώσεις συνεχίζονται στις 8μ.μ. με συναυλία του συγκροτήματος «Βουβή Όπερα», στις 9μ.μ συζήτηση με θέμα «Λαϊκή οικονομία: η μόνη απάντηση στην καπιταλιστική κρίση» ενώ στις 9:45 ακολουθεί αφιέρωμα στο Γιάννη Ρίτσο και ρεμπέτικο λαϊκό γλέντι.
Στην κεντρική σκηνή θα δώσουν συναυλία μαθητικά συγκροτήματα ενώ στις 10:30 θ’ ακολουθήσει συναυλία με τον Απόστολο Μόσιο.
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template