Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Εχασε τη μάχη ο Φίλιος Πρωτοσύγγελος

Θλίψη σκόρπισε στο Βόλο το άγγελμα του θανάτου, του γνωστού δικηγόρου και πρώην αντιδημάρχου Βόλου, Φίλιου Πρωτοσύγγελου.
Ο Φίλιος Πρωτοσύγγελος άφησε την τελευταία του πνοή χθες νωρίς το πρωί σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης σε ηλικία μόλις 61χρόνων, μετά από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, που υπέστη την περασμένη Παρασκευή.

Αρχικά είχε μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Βόλου, εξαιτίας της σοβαρότητας της κατάστασης του όμως μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή. Δυστυχώς όμως η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και γύρω στις 6.45 π.μ χθες το πρωί εξέπνευσε.
Πάνδημη η νεκρώσιμη ακολουθία που έγινε χθες το απόγευμα από τον Ιερό Ναό της Αναλήψεως του Κυρίου. Συντετριμμένη η σύζυγός του Μίτσα και η μονάκριβη κόρη του Εύα, που δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως ο αγαπημένος τους Φίλιος έφυγε τόσο πρόωρα και ξαφνικά.
Συντετριμμένοι συγγενείς και φίλοι, νυν και πρώην βουλευτές, στελέχη της Αυτοδιοίκησης που συμπορεύτηκαν και συνεργάστηκαν με τον Φίλιο Πρωτοσύγγελο, δημοτικοί και νομαρχιακοί σύμβουλοι, αντιδήμαρχοι και αντινομάρχες, υπάλληλοι στο Δήμο Βόλου, όπου διατέλεσε αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, Πολιτισμού, Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών, αλλά από διάφορες θέσεις δημοτικές επιχειρήσεις και οργανισμούς, δημοτικοί και νομαρχιακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι κομμάτων, αλλά και οι συνάδελφοί του δικηγόροι τον οδήγησαν χθες στην τελευταία του κατοικία.
Ο Φίλιος Πρωτοσύγγελος γεννήθηκε στο Βόλο το 1948 και μεγάλωσε στη συνοικία των Παλαιών. Φοίτησε στη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου ανέπτυξε πλούσια αντιδικτατορική δράση.
Ηταν υποψήφιος βουλευτής με την Αριστερά ενώ διετέλεσε γραμματέας του ΚΚΕ Εσωτερικού στο Βόλο και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου.
Για πρώτη φορά έθεσε υποψηφιότητα και εκλέχτηκε στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου με τις δυνάμεις της «Δημοκρατικής Συνεργασίας» με επικεφαλής δήμαρχο το Μιχάλη Κουντούρη το 1983. Στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου παρέμεινε μέχρι και το 1990 που αποχώρησε ο Μιχάλης Κουντούρης με τον οποίο τον συνέδεε βαθιά φιλία. Το 1999 επανεκλέχτηκε και πάλι με επικεφαλής δήμαρχο το Μιχάλη Κουντούρη.
Θήτευσε επίσης στο διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου και ήταν υποψήφιος για την προεδρία, ενώ επίσης ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου Δωρητών Σώματος Μαγνησίας.

Το δημοτικό συμβούλιο Βόλου εξέδωσε ψήφισμα, χθες με αφορμή το θάνατό του, το οποίο διάβασε στην νεκρώσιμη ακολουθία ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου Βαγγέλης Παπαστεργίου. Ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης χθες το πρωί σε δήλωσή του επισήμανε «O Φίλιος Πρωτοσύγγελος αφήνει πίσω του μεγάλο κοινωνικό έργο. Δραστηριοποιήθηκε μέσα στη Δημοκρατικά Συνεργασία. Ήταν μία εξέχουσα προσωπικότητα της τοπικής μας κοινωνίας, ακέραιος χαρακτήρας, έντιμος και αποτελεσματικός στη νομική του επιστήμη αλλά και στα κοινά. Η προσφορά του θα παραμείνει ανεξίτηλη.
Δήλωση για το θάνατό του έκανε και ο βουλευτής Κώστας Καρτάλης, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Θα ήθελα να συλλυπηθώ την οικογένεια του Φίλιου Πρωτοσίγγελου. Έτυχε να τον παρακολουθήσω σε συναντήσεις στο δημαρχείο και δεν μπορώ να μην πω ότι εκτίμησα την διαύγεια του πνεύματος του και βεβαίως την προσφορά στα δημοτικά δρώμενα και την κοινωνία της Μαγνησίας».

Συντετριμμένος ο πρώην δήμαρχος Μιχάλης Κουντούρης αποχαιρετώντας έναν από τους πιο πιστούς φίλους και συνεργάτες του, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα του.
Εκθείασε τον χαρακτήρα του Φίλιου Πρωτοσύγγελου και την προσφορά του στην πόλη, τονίζοντας μάλιστα ότι αποτελούσε ένα στέλεχος που θα μπορούσε να ηγηθεί του Δήμου ως πρώτος πολίτης του Βόλου. Μίλησε για την κοινή τους πορεία στα δημοτικά πράγματα και το πολιτικό ήθος του εκλιπόντα επισημαίνοντας ότι μπροστά στις μικροκομματικές σκοπιμότητες, ο ίδιος προέβαλε το ήθος και τα δημοκρατικά του φρονήματα και έκανε αναδρομή στη ζωή του.
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Αν. Βολιώτης στην επικήδειο αναφέρθηκε στην ακεραιότητα και την επιστημονική κατάρτιση του Φίλιου Πρωτοσύγγελου, υπογραμμίζοντας ότι αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό η απώλειά του.
Τόνισε επίσης ότι υπήρξε πάντα υπόδειγμα συνέπειας, μετριοφροσύνης και δημοκρατικού ήθους και κατέληξε λέγοντας ότι όλος ο νομικός κόσμος θα το θυμάται σαν μία από τις φωτεινές προσωπικότητες της πόλης.
Ψηφίσματα για το θάνατό του εξέδωσαν το δημοτικό συμβούλιο Βόλου, το Ίδρυμα του Γηροκομείου Βόλου που ήταν νομικός σύμβουλος, ο Σύλλογος Δωρητών Σώματος Μαγνησίας κ.α.

Στη νεκρώσιμη ακολουθία μεταξύ άλλων παρέστησαν ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Σούρλας, ο βουλευτής Κ. Καρτάλης, οι πρώην βουλευτές Ζέτα Μακρή και Λ. Τζανής, οι δήμαρχοι Βόλου και Νέας Ιωνίας Αλ. Βούλγαρης και Π. Μαβίδης, σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο Βόλου, οι δήμαρχοι Ιωλκού και Αγριάς Μουτσινάς και Παπαευθυμίου οι αντινομάρχες Ε. Αδαμάκη και Δημ. Μεργιαλής, ο πρώην δήμαρχος Μιχάλης Κουντούρης και στενοί του συνεργάτες, ο πρώην Νομάρχης Πάνος Σκοτινιώτης κ.α.
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

Σχετικά άρθρα: Ο Βόλος αποχαιρέτισε χθες το Φ.Πρωτοσύγγελο από τον Νέο Τύπο
Προδομένος από την καρδιά του έφυγε ο Φ. Πρωτοσύγγελος από την Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template