Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2009

Τελευταίο μεροκάματο για 50χρονο εργάτη στην Καστροσυκιά Πρέβεζας!

Τραγικό θάνατο βρήκε σήμερα το πρωί ένας 50 χρονος αλλοδαπός που εκτελούσε χωματουργικές εργασίες σε οικισμό στην περιοχή Φραξύλα της Καστροσυκιάς.
Ηταν λίγο μετά τις 10 το πρωί όταν ο 50χρονος Αλβανός Ιμέρ Νεζάι -ο οποίος διέμενε στην Αρτα- καταπλακώθηκε από τόνους χώματος την ώρα που εργαζόταν σε χαντάκι βάθους 4 μέτρων.
Μαζί του βρισκόταν κι ένας ακόμη ομοεθνής του ο οποίος κατάφερε να βγει την τελευταία στιγμή κι έτσι είχε την ίδια τραγική μοίρα με τον 50χρονο άνδρα.
Όλα έγιναν σε κλάσματα δευτερολέπτων και κανείς δεν μπόρεσε να βοηθήσει τον 50χρονο άνδρα.
Επί τόπου έσπευσε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με επικεφαλής τον Διοικητή Βασίλειο Κώνστα και κατάφερε να απεγκλωβίσει τον άτυχο εργάτη ο οποίος όμως ήταν ήδη νεκρός.
Η επιχείρηση έγινε κάτω από δύσκολες και αντίξοες συνθήκες και η πυροσβεστική χρειάστηκε να λάβει επιπλέον μέτρα προκειμένου να μην κινδυνέψουν και οι διασώστες από πιθανή νέα κατολίσθηση.
Ο 50χρονος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του ενώ θα διενεργηθεί νεκροψία νεκροτομή για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια που τον προκάλεσαν. Προανάκριση για τα αίτια του συμβάντος διενεργεί ήδη η Αστυνομική Διεύθυνση Πρέβεζας – με επικεφαλής τον Αστυνομικό Διευθυντή Δημήτρη Διαμάντη- ενώ φορείς και σωματεία επισκέφθηκαν τον χώρο όπου συνέβη το εργατικό ατύχημα αλλά και το Νοσοκομείο προκειμένου να συμπαρασταθούν στην οικογένεια του άτυχου εργάτη.
Ο Νομάρχης Πρέβεζας Βασίλης Ιωάννου βρέθηκε νωρίς το πρωί στον χώρο του συμβάντος και έσπευσε να εκφράσει την λύπη του για το περιστατικό.
«Το σημερινό εργατικό ατύχημα έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ατυχημάτων που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα στην χώρα μας.
Επιβεβαιώνεται έτσι με τον πλέον δραματικό τρόπο ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα κυρίως εξαιτίας της ανυπαρξίας ουσιαστικών ελέγχων στους χώρους εργασίας» τόνισε ο Νομάρχης Πρέβεζας υπογραμμίζοντας ότι είναι επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσης των μηχανισμών ελέγχου υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.
Στον χώρο του συμβάντος βρέθηκε ακόμη αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας – με επικεφαλής τον πρόεδρο Χρήστο Δημόπουλο- ο οποίος επίσης έσπευσε να υπογραμμίσει την ανάγκη πρόσληψης επιθεωρητή εργασίας.
«Εχουμε επανειλλημένα ζητήσει να προσληφθεί ασφάλειας που θα ελέγχει τους χώρους εργασίας όμως η απάντηση που πήραμε είναι αυτό δεν μπορεί να γίνει με το αιτιολογικό ότι ο νομός Πρέβεζας έχει χαμηλό ποσοστό σε εργατικά ατυχήματα ¨» λέει ο Δημόπουλος υπογραμμίζοντας ότι τελικά οι ανησυχίες του Εργατικού Κέντρου επιβεβαιώθηκαν με τον πιο τραγικό τρόπο.
Από το epirus gate

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template