Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους οι καθαρίστριες της Γεωπονικής


Την αναστολή των κινητοποιήσεών τους ύστερα από πέντε ημέρες επίσχεσης εργασίας αποφάσισαν οι καθαρίστριες της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μετά τις δεσμεύσεις που έλαβαν τόσο από την πρυτανική αρχή όσο και από την εργολάβο στην οποία εργάζονται.

Οι καθαρίστριες χθες το μεσημέρι είχαν συνάντηση μαζί τους και ύστερα από διαλογική συζήτηση, δέχθηκαν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα του Αυγούστου και να επανέλθουν στις εργασίες τους, καθώς από την πλευρά της πρυτανικής αρχής και της εργολάβου υπήρξε η δέσμευση ότι στις 10 Οκτωβρίου θα τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα του Σεπτεμβρίου και μέχρι τις 10 κάθε μήνα θα τους καταβάλλονται κανονικά οι μισθοί τους.

Στη συνάντηση, συζητήθηκε επίσης η τήρηση της συλλογικής σύμβασης εργασίας από την εργολάβο και ανατέθηκε σε λογιστή να διερευνήσει για τυχόν διαφορές σχετικά με τη μέχρι τώρα ισχύουσα μισθοδοσία.

Πάντως το σωματείο καθαριστριών Μαγνησίας απαίτησε την ανάκληση της απόλυσης μίας ακόμη καθαρίστριας, η οποία ενώ την προηγούμενη εβδομάδα προσλήφθηκε για να εργαστεί στη Γεωπονική Σχολή της ζητήθηκε να αναλάβει και άλλους χώρους μέσα στο Βόλο και καθώς αρνήθηκε απολύθηκε.

Χθες βράδυ το σωματείο των καθαριστριών Μαγνησίας πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Αγίου Νικολάου, στην οποία οι καθαρίστριες μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό στους διερχομένους, απαίτησαν να σταματήσει το καθεστώς των εργολαβιών και όλοι οι εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων και όσοι δουλεύουν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας να έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Τη στήριξή του στον αγώνα των καθαριστριών εξέφρασε με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Νομού Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας».
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template