Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2009

«Βόλι κατά της δικομματικής εναλλαγής η ψήφος την Κυριακή»

Να χρησιμοποιήσουν την ψήφο τους «στις 4 του Οκτώβρη σαν βόλι κατά της καταστροφικής δικομματικής εναλλαγής, ενισχύοντας το ΚΚΕ», κάλεσε τα λαϊκά στρώματα η Αλέκα Παπαρήγα απόψε, στην κεντρική προεκλογική της ομιλία στο Πεδίο του Άρεως, διευκρινίζοντας ότι «το μεγάλο ερώτημα που τίθεται σε αυτή την εκλογική μάχη είναι ποιος θα πληρώσει τα σπασμένα της κρίσης και την ανάκαμψη από την κρίση».

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι το στοίχημα των εκλογών είναι να πληρώσουν οικονομικά και πολιτικά την κρίση στην κάλπη αυτοί που την προκάλεσαν και «όχι ποιο από τα δύο κόμματα θα πάρει το χρυσό και ποιο το ασημένιο μετάλλιο».

Ακόμη, υπογράμμισε ότι «τα δύο μεγάλα κόμματα, όπως και ο ΛΑ.Ο.Σ., ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Οικολόγοι έχουν ως ευαγγέλιό τους την ανταγωνιστικότητα, το σκληρό και αδυσώπητο ανταγωνισμό ανάμεσα στα μονοπώλια, ανάμεσα στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, την Κίνα, τη Ρωσία, ακόμα και τις Ινδίες και τη Βραζιλία».

Η γγ του ΚΚΕ τόνισε ότι τέσσερις μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες τα δύο μεγάλα κόμματα δεν πήραν θέση στις αξιώσεις των εμποροβιομηχάνων και των τραπεζιτών, αλλά και των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αφορούν νέες ριζικές αναδιαρθρώσεις στην αγορά εργασίας, στην κοινωνική ασφάλιση και στο κράτος.

Πρόσθεσε ότι «τα πεντέμιση χρόνια της Νέας Δημοκρατίας δεν παραγράφονται, όσο και αν φωνάζει η Νέα Δημοκρατία ότι κληρονόμησε ελλείμματα και χρέη, όπως δεν παραγράφονται και τα έντεκα χρόνια διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ».
Πρόσθεσε ότι η μόνη διαφορά μεταξύ των δύο αυτών κομμάτων είναι η διεκδίκηση της κυβερνητικής καρέκλας.

Κατηγόρησε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ ότι θέτουν εκβιαστικά και τρομοκρατικά διλήμματα στα λαϊκά στρώματα «γιατί θέλουν νέες θυσίες, θέλουν ένα λαό υποταγμένο, με σκυμμένο το κεφάλι».

Υποστήριξε ότι το δίλημμα της αυτοδυναμίας είναι ένα ψεύτικο δίλημμα, γιατί, όπως είπε, «πάντα είχαμε ισχυρές κυβερνήσεις, αυτές όμως έκαναν πιο ανίσχυρο και αδικημένο το λαό» και διαβεβαίωσε ότι μετά τις εκλογές και οι δύο θα παίξουν πάλι τον κίνδυνο νέων εκλογών, με πρόσχημα την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ιδιαίτερη έκκληση απηύθυνε στους αριστερούς ψηφοφόρους και αυτούς που πίστεψαν στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και αυτούς που πίστεψαν στον ΣΥΝ, ΣΥΡΙΖΑ, στους ανένταχτους αριστερούς καλώντας τους να υποστηρίξουν το ΚΚΕ.
Χαρακτηριστικά, είπε, ότι "καταλαβαίνουμε ότι στις δύσκολες ώρες όταν οι σοσιαλιστικές χώρες έμπαιναν στο δρόμο της καπιταλιστικής παλινόρθωσης, οι ιδέες της ανανέωσης και του εκσυγχρονισμού έμοιαζαν σωτήριες, όμως σήμερα διαπιστώνουμε ότι η αλλαγή δεν μπορεί να περιορίζεται στο επίπεδο της κυβέρνησης, αλλά πρέπει να είναι και αλλαγή της τάξης που βρίσκεται στην εξουσία".

Τόνισε ότι στη Βουλή που θα προκύψει μετά τις εκλογές χρειάζεται μια αντιπολίτευση «σταθερή και μαχητική, που δεν θα μπερδεύει τους εργαζόμενους και δεν θα τους υπόσχεται την ευκολία της ανεκτής από το σύστημα ανανέωσης, που θα έχει σαφή διαχωριστική γραμμή με τα μονοπώλια και πρόταση λαϊκής εξουσίας».
Διευκρινίζοντας ότι κάθε άλλη αντιπολίτευση «δίνει παράταση χρόνου στη σημερινή κατάσταση, βάζει φραγμό στη διέξοδο υπέρ του λαού».
Χαρακτήρισε δε εγγύηση την ψήφο στο ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας ότι «είναι βέβαιο ότι το κόμμα αυτό δεν θα πάει στο ΠΑΣΟΚ, και έχει χειροπιαστό όραμα εξουσίας».

Αναφορά έκανε και στα θέματα εξωτερικής πολιτικής για να κατηγορήσει τα άλλα κόμματα ότι «έχουν ένα πατριωτισμό κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του κεφαλαίου και της ιμπεριαλιστικής στρατηγικής, της αλλαγής των συνόρων και της λεγόμενης αντιτρομοκρατικής πάλης» και πρόσθεσε ότι ιδιαίτερα «ο εθνικισμός του ΛΑΟΣ είναι ξένος και επικίνδυνος».

Επισήμανε ακόμα ότι χρειάζεται σεβασμός των κυριαρχικών δικαιωμάτων στο χερσαίο, εναέριο και θαλάσσιο χώρο, ανατροπή της συμφωνίας Σημίτη - Ντεμιρέλ, που αναγνωρίζει ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο, καθώς επίσης αντιτάχθηκε και στη Συμφωνία του Ελσίνκι, όπου, όπως είπε, «για πρώτη φορά έγινε αποδεκτό από την Ελλάδα να συζητηθούν τα σύνορά της στο ιμπεριαλιστικό δικαστήριο της Χάγης».

Τέλος, απηύθυνε κάλεσμα και στους νέους που ανήκουν στα λαϊκά στρώματα και ψηφίζουν για πρώτη φορά να στηρίξουν με την ψήφο τους το ΚΚΕ «για να κάνουν ένα ξεκίνημα κόντρα στο ρεύμα της πειθαρχίας, της συναίνεσης, της υποταγής και της υπόκλισης στον ισχυρό».
Από TVXS

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template