Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟΣ «Ρήγμα» λόγω ''ρευματοκλοπής'' στη δημοτική αρχή;

Υπό τη σκιά της προηγούμενης επεισοδιακής συνεδρίασης, συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Αγχιάλου, με την αντιπολίτευση να δηλώνει ξεκάθαρα ότι εάν δεν παραιτηθεί το «αιρετό στέλεχος» από δημοτική σύμβουλος θα αποχωρήσει και πάλι από τη συνεδρίαση. Σε δύο στρατόπεδα φαίνεται να έχει χωριστεί η ομάδα πλειοψηφίας, αφού ορισμένοι από τους δημοτικούς συμβούλους της δημοτικής αρχής, φαίνεται πως επέλεξαν να διατηρήσουν ουδέτερη στάση μετά και τις καταγγελίες.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα, σύσσωμη η αντιπολίτευση αποχώρησε από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά τη συζήτηση του θέματος για την υπόθεση κλοπής ρεύματος επί εννέα χρόνια, από αιρετό πρόσωπο που ανήκει στην ομάδα πλειοψηφίας.
Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ζητούν την παραίτηση της φερόμενης ως δράστιδας και ξεκαθαρίζουν ότι θα αποχωρούν από κάθε συνεδρίαση εφόσον δεν δηλώσει την παραίτηση της.
Η κλοπή διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο που έκανε στην οικοδομή συνεργείο της ΔΕΗ όταν διαπιστώθηκαν πολύ χαμηλές καταναλώσεις και επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ. Το θέμα ήρθε προς συζήτηση, στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά το αίτημα της αντιπολίτευσης που ζητάει επιτακτικά την παραίτηση της συμβούλου.
Κατά τη διάρκεια του συμβουλίου της Δευτέρας, όταν τέθηκε προς συζήτηση το θέμα, ο Δήμαρχος και ορισμένοι από τους συμβούλους της ομάδας πλειοψηφίας απείλησε με μηνύσεις θεωρώντας, όπως υποστηρίζει η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, κ. Ευαγγελία Κρίκου, ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν τις κατηγορίες.
Ωστόσο, μετά τις απειλές και μετά από αρκετή ώρα έντονης αντιπαράθεσης και λίγο πριν την αποχώρηση της αντιπολίτευσης, η κ. Κρίκου παρέδωσε όλα τα στοιχεία της ΔΕΗ που αποδεικνύουν τη ρευματοκλοπή.
Το αξιοσημείωτο πάντως είναι, όπως παρατηρεί η ίδια αλλά και οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι στην αίθουσα η «προκλητική» συμπεριφορά της «φερόμενης» ως δράστιδας, η οποία είχε την πλήρη στήριξη του Δημάρχου, αλλά και του Δικηγόρου της ΔΕΥΑ, ο οποίος μάλιστα σημείωσε ότι «ακόμα και αν έκλεβε ρεύμα δεν ζημίωσε το Δήμο αλλά την επιχείρηση της ΔΕΗ».
Πάντως η υπόθεση φαίνεται πως δημιουργεί πρόβλημα στην ομάδα πλειοψηφίας, αφού ορισμένοι από τους δημοτικούς συμβούλους της δημοτικής αρχής δε συμμετείχαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης, θέλοντας να διατηρήσουν προφανώς ουδέτερη στάση.
Μάλιστα ένας από τους συμβούλους δεν παραβρέθηκε καν στη συνεδρίαση, παρά μόνο μετά την αποχώρηση της αντιπολίτευσης, εφόσον δεν υπήρχε απαρτία για τη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.
Παράλληλα, ένας από τους συμβούλους αποχώρησε λίγα λεπτά αργότερα από τους συμβούλους της αντιπολίτευσης.
Πάντως όπως αναφέρουν πληροφορίες, μετά το τέλος της συνεδρίασης, ο Δήμαρχος, η φερόμενη ως δράστιδα, ο δικηγόρος της ΔΕΥΑ και ορισμένοι σύμβουλοι, συζήτησαν για περίπου μία ώρα το θέμα της «ρευματοκλοπής» στο γραφείο του Δημάρχου.
Θέματα δημοτικού συμβουλίου
Στη σημερινή συνεδρίαση, στις 7 το απόγευμα, μεταξύ άλλων έρχεται προς έγκριση η τροποποίηση Σχεδίου Πόλεως της Νέας Αγχιάλου, η κήρυξη της περιοχής του Δ.Δ. Μικροθηβών ως πλημμυρόπληκτης, η συγχώνευση των αμιγών δημοτικών επιχειρήσεων του Δήμου και η εκτέλεση διαφόρων έργων.
Από την εφημερίδα Νέος Τύπος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template