Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2009

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στην ΜΕΛ.ΚΑ.

Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι της ΜΕΛ.ΚΑ., ενώ από σήμερα πραγματοποιούν στάση εργασίας εις ένδειξη διαμαρτυρίας. Εξαντλήθηκε η υπομονή των 80 περίπου εργατοτεχνιτών που απασχολούνται στο εργοτάξιο κατασκευής της σήραγγας του Περιφερειακού.
Περιμένουν ακόμη να αποπληρωθούν τα δεδουλευμένα του Ιουλίου, με αποτέλεσμα να έχουν φτάσει στα όρια της εξαθλίωσης.

Τα 500 ευρώ που έλαβαν συνολικά το τελευταίο διάστημα… σε αντιστάθισμα των 3.500 και 4.000 ευρώ που οφείλονται σε αρκετούς από αυτούς, όπως και οι δεσμεύσεις ότι το πρόβλημα θα τακτοποιηθεί, έχουν εξανεμιστεί μαζί με την υπομονή τους.

Οι εργαζόμενοι στη συγκεκριμένη κατασκευαστική εταιρία, αποδεχόμενοι ένα μέρος των δεδουλευμένων τους, για μία ακόμη φορά αποφάσισαν να δείξουν καλή θέληση και συμφώνησαν να δώσουν ένα ακόμη περιθώριο στον εργολάβο για μία εβδομάδα, προκειμένου να διευθετηθεί το θέμα.
Δυστυχώς όμως, όπως τόνιζε χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Στέφανος Καρακώστας, εργαζόμενος στο εργοτάξιο, δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση.

Οι εργαζόμενοι, εάν δεν πληρωθούν σήμερα τις αποδοχές και του Αυγούστου, έχουν ενημερώσει το Εργατικό Κέντρο Βόλου ότι θα προχωρήσουν από την ερχόμενη Δευτέρα σε επίσχεση εργασίας, για να διασφαλίσουν τα χρήματά τους.

“Ελπίζουμε η κατάσταση να διορθωθεί, επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του ΕΚΒ Θανάσης Παπαδημόπουλος, που επισημαίνει ότι πλέον θα πρέπει να πιεστεί η εταιρία να είναι συνεπής στις οικονομικές της υποχρεώσεις προς το προσωπικό.
Δεν έχουμε κανέναν άλλο τρόπο να αντιπαλέψουμε την κρίση στον κλάδο μας, επισημαίνει από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνδικάτου των Οικοδόμων Μαγνησίας, ο κ. Βάιος Λαγοδόντης.
Είναι οξύμωρο την ώρα που οι τοπικοί φορείς διαμαρτύρονται και απαιτούν επιτάχυνση των έργων για να ολοκληρωθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα, την ίδια ώρα οι εργολάβοι να επικαλούνται διάφορες δικαιολογίες για να συρρικνώνουν το προσωπικό”.

Η απασχόληση στον κλάδο των οικοδόμων και εργατοτεχνιτών σύμφωνα με εκτιμήσεις είναι μειωμένη κατά 50%.
“Ψαλιδίζονται” τα μεροκάματα σε επίπεδα από 35-50 ευρώ, όταν η συλλογική σύμβαση ορίζει την ημερήσια αμοιβή από 50 ως 79 ευρώ.
Παράλληλα δεκάδες οικοδόμοι καθημερινά περνούν το κατώφλι του ΟΑΕΔ για να αναζητήσουν δουλειά, αφού σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν εργατοτεχνίτες που τους τέσσερις τελευταίους μήνες δεν έχουν κάνει ούτε ένα μεροκάματο.
Βάσω Κυριαζή
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template