Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Εμπορικός σύλλογος: Ζητά εξηγήσεις από το Δήμο Βόλου για το Carrefour

Mετά το Ζara στο κέντρο του Βόλου, το Carrefour στις πρώην αποθήκες Γεωργάκου στην έξοδο του Βόλου επί της οδού Λαρίσης φαίνεται ότι θα είναι αυτό που θα πυροδοτήσει νέα ένταση ανάμεσα στη διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου και το Δήμο Βόλου, με το δεύτερο να καλείται να διαχειριστεί ένα θολό και ομιχλώδες θεσμικό πλαίσιο, όσον αφορά στην επέκταση των μεγάλων εμπορικών αλυσίδων και στην περιοχή μας.
Όλα ξεκίνησαν τους δύο τελευταίους μήνες, όταν η αλυσίδα Γεωργάκος αποφάσισε να πουλήσει τα σούπερ μάρκετ στο Βόλο στη γνωστή αλυσίδα της Βόρειας Ελλάδος «Μασούτης» και τις αποθήκες της στην πολυεθνική αλυσίδα Carrefour.
To διάστημα που ακολούθησε, όπως τόνισε χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Αλέκος Μαγαλιός, δεκάδες ήταν οι καταγγελίες που υπήρξαν στα γραφεία του Συλλόγου από μέλη του Συλλόγου που δραστηριοποιούνται κυρίως στον κλάδο τροφίμων και που εξέφραζαν την αγωνία τους για τη βιωσιμότητα των καταστημάτων τους από τη λειτουργία ενός τέτοιου υπερκαταστήματος λίγα μόλις χιλιόμετρα από το κέντρο του Βόλου.
Συμμεριζόμενος τις αγωνίες των μελών του ο Εμπορικός Σύλλογος ξεκίνησε αλληλογραφία με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Δήμου και ειδικότερα με την Πολεοδομία του Δήμου Βόλου, ζητώντας διευκρινίσεις αν έχει κατατεθεί στην υπηρεσία αίτημα «για άδεια λειτουργίας πολυκαταστήματος ή αποθηκευτικών χώρων και συγκεκριμένα στην οδό Λαρίσης, ιδιοκτησίας Γεωργάκος (πρώην αποθήκες ΚΥΔΕΠ)».
Η επιστολή αυτή του Εμπορικού Συλλόγου απεστάλη στις 15 Σεπτεμβρίου 2009 με κοινοποίηση και στο Τεχνικό Επιμελητήριο.
Δύο μέρες αργότερα η Πολεοδομία του Δήμου Βόλου με έγγραφο που υπογράφει ο Διευθυντής της Πολεοδομίας του Δήμου κ. Κ. Παπαευσταθίου ενημερώνει τη διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου ότι :
α) «ο χώρος των πρώην αποθηκών της ΚΥΔΕΠ βρίσκεται εντός των ορίων του εγκεκριμένου Σχεδίου Πόλης της περιοχής επέκτασης των συνοικιών Νεάπολης - Αγίων Αναργύρων (ΦΕΚ 54Δ΄ της 5-2-1987) και σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα της έγκρισης επιτρέπονται στην περιοχή και κτίρια αποθήκευσης
β) Με τροποποίηση του εγκεκριμένου Σχεδίου Πόλης ο χώρος που βρίσκονται οι πρώην αποθήκες ΚΥΔΕΠ έχει χαρακτηριστεί ως «χώρος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» (ΦΕΚ 674/ δ΄/ 1-8-1997) και γ) για τη χορήγηση αδειών λειτουργίας πολυκαταστήματος ή αποθηκευτικών χώρων δεν είναι αρμόδια η υπηρεσία της Πολεοδομίας», καταλήγει στην απαντητική του επιστολή ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Πολεοδομίας του Δήμου Βόλου κ. Κ. Παπαευσταθίου.
Μία εβδομάδα πριν και συγκεκριμένα στις 8 Σεπτεμβρίου ο Εμπορικός Σύλλογος απευθύνθηκε στην Πολεοδομία του Δήμου Νέας Ιωνίας, καθώς τα διοικητικά όρια όπου βρίσκονται οι αποθήκες της πρώην ΚΥΔΕΠ είναι δυσδιάκριτα ανάμεσα στους δύο Δήμους.
Την ίδια μέρα ο Εμπορικός Σύλλογος απηύθυνε ανάλογο ερώτημα και στη Διεύθυνση Εμπορίου, ζητώντας να πληροφορηθεί αν έχει κατατεθεί αίτημα «για άδεια λειτουργίας πολυκαταστήματος ή αποθηκευτικών χώρων».
Η Διεύθυνση Εμπορίου απάντησε μόλις προχθές μέσω του Διευθυντή της Χρήστου Ηλιόπουλου, σημειώνοντας ότι ανάλογο αίτημα για άδεια λειτουργίας πολυκαταστήματος δεν έχει κατατεθεί στην υπηρεσία».
Ο Εμπορικός Σύλλογος βλέποντας ότι στις αποθήκες γίνονται εργασίες εσωτερικής ανακατασκευής των κτιρίων που φυλάσσονται μάλιστα από άντρες ιδιωτικής εταιρείας και φοβούμενος ότι ενδεχομένως θα υπάρξει τροποποίηση των χρήσεων γης στη συγκεκριμένη περιοχή απέστειλε νέα επιστολή την περασμένη Δευτέρα στην Πολεοδομία του Δήμου Βόλου, με την οποία ο Πρόεδρος και η Γενική Γραμματέας του Δ.Σ. κ.κ. Μαγαλιός και Κλεφτάκη ζητούν όπως «ενημερωθούν σε ποια φάση βρίσκεται η μελέτη του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Μείζονος Περιοχής Βόλου και ζητούν όπως έχουν μία διαβούλευση πριν την ανάρτησή της, καθώς έχουμε, όπως λένε, κάποιες προτάσεις για τις χρήσεις γης και κυρίως γι΄ αυτές που αφορούν σε εμπορικές δραστηριότητες».
Οι αγωνίες όμως των μικρεμπόρων δεν σταματούν.
Στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου φτάνουν νέες καταγγελίες ότι γίνονται προσλήψεις για απασχόληση στο Carrefour και επιπλέον ότι η πολυεθνική αλυσίδα έχει πάρει άδεια από το αρμόδιο Τμήμα Προσόδων του Δήμου. Για το λόγο αυτό ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου επανήλθε χθες το πρωί με νέα επιστολή του, αυτή τη φορά προς το αρμόδιο Τμήμα Χορήγησης Αδειών Καταστημάτων του Δήμου Βόλου, με κοινοποίηση στον ίδιο το Δήμαρχο, με το οποίο ζητά απάντηση στο παραπάνω ερώτημα, αν δηλαδή «έχει δοθεί άδεια υγειονομικού ενδιαφέροντος για τη λειτουργία πολυκαταστήματος στην οδό Λαρίσης».
Την ίδια στιγμή χθες το πρωί ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας του Δήμου Βόλου Γιώργος Δανηλόπουλος, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, αποκάλυπτε ότι έχει δώσει εντολή για αυτοψία στις εγκαταστάσεις, επιφυλασσόμενος να δώσει σήμερα στη δημοσιότητα το σχετικό πόρισμα…
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος
Reblog this post [with Zemanta]

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template