Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2009

Εν αναμονή της δικαστικής απόφασης για τους ποδηλατόδρομους

Συζητήθηκε στο Ειρηνοδικείο Βόλου η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, που κατέθεσαν εννέα καταστηματάρχες στις οδούς Ρήγα Φεραίου και Αντωνοπούλου, κατά του Δήμου Βόλου, για το δίκτυο ποδηλατοδρόμων και η απόφαση του Δικαστηρίου αναμένεται σε περίπου ένα μήνα.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης της αίτησης, εξετάστηκαν δύο μάρτυρες, ένας εργαζόμενος, από την πλευρά των καταστηματαρχών και μία μηχανικός, από την πλευρά του Δήμου Βόλου.

Οι καταστηματάρχες υποστηρίζουν ότι το δίκτυο των ποδηλατοδρόμων, που περνάει μπροστά από τα καταστήματα, θα επηρεάσει αρνητικά τον τζίρο τους και εν μέσω οικονομικής κρίσης, με αποτέλεσμα να απειλούνται ακόμη και με αφανισμό.

Επισήμαναν δε ότι οι ποδηλατόδρομοι επιβαρύνουν τη φορτοεκφόρτωση των καταστημάτων, αλλά και την εξυπηρέτηση των πελατών τους, καθώς δεν θα μπορούν οι πελάτες τους να σταθμεύουν.

Η μηχανικός που κατέθεσε για τον Δήμο Βόλου, γνωστοποίησε τα στοιχεία της μελέτης του δικτύου, ενώ ο συνήγορος κατέθεσε τα επιχειρήματα της Δημοτικής Αρχής, για την ανάγκη δημιουργίας του δικτύου.

Προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, οι δύο πλευρές θα καταθέσουν τις προτάσεις τους ενώπιον του Δικαστηρίου και η απόφαση αναμένεται εντός 30 ημερών.

Σημειώνεται ότι για το ίδιο ζήτημα έχουν γίνει ασφαλιστικά μέτρα και από τους κατοίκους της συνοικίας Αγ. Αναργύρων, για τα οποία το Δικαστήριο κρίθηκε αναρμόδιο να κρίνει αν πρέπει να συνεχιστούν οι εργασίες κατασκευής του δικτύου ποδηλατοδρόμων ή όχι, μπροστά από τα σπίτια τους.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template