Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Έστειλαν κάρτα ΑΜΚΑ σε νεκρό, από εξαετίας!


Εμβρόντητοι έμειναν οι συγγενείς του που θα πρέπει να την παραδώσουν στον ΟΠΑΔ

«Άφωνοι» έμειναν οι οικείοι ενός δημοσίου υπαλλήλου παραλαμβάνοντας τη κάρτα με τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης που θα πρέπει να χρησιμοποιούν όλοι οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι για να συναλλάσσονται με τα ασφαλιστικά τους ταμεία, καθώς ο άνθρωπος τους έχει πεθάνει εδώ και έξι χρόνια!
Παρά το γεγονός ότι είχαν δηλώσει εκείνη την περίοδο το θάνατο του και τηρήθηκαν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, (ακύρωση του βιβλιαρίου υγείας του κ.α) οι αρμόδιοι μηχανισμοί δεν φρόντισαν να τον αφαιρέσουν από τα μητρώα τους, με αποτέλεσμα να στείλουν την κάρτα σε έναν εδώ και χρόνια νεκρό.
Το τραγελαφικό της όλης κατάστασης είναι ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ) μόλις το 5% των καρτών σε σύνολο 1.500.000 δημοσίων υπαλλήλων σε πανελλήνιο επίπεδο, έχει φτάσει στους δικαιούχους και έτσι κάποιος που έχει ανάγκη τη κάρτα πρέπει να περιμένει και την ίδια στιγμή αποστέλλουν κάρτες σε νεκρούς.
Από το τοπικό παράρτημα του ΟΠΑΔ ανέφεραν ότι τέτοια λάθη είναι αναμενόμενα από την στιγμή που η εταιρία που έχει αναλάβει να εκδώσει και να αποστείλει τις κάρτες στους ασφαλισμένους, παίρνει τα στοιχεία από το Υπουργείο Εσωτερικών, τα οποία σχεδόν πάντα δεν είναι ενημερωμένα.
Προσθέτουν δε ότι από την πλευρά τους διαγράφουν από τους υπολογιστές τα στοιχεία ασφαλισμένων που έχουν πεθάνει και καλούν τους συγγενείς του νεκρού να καταθέσουν τη κάρτα στα γραφεία της υπηρεσίας για να λυθεί το θέμα.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις αρμοδίων υπαλλήλων η καθυστέρηση στην αποστολή των καρτών στους δημοσίους υπαλλήλους εν ενεργεία και συνταξιούχους θα καθυστερήσει περίπου δύο με τρεις μήνες, την στιγμή που σε όλα σχεδόν τα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία οι δικαιούχοι έχουν παραλάβει τις κάρτες τους.
Από την εφημερίδα Νέος Τύπος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template