Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2009

Έκτακτη ενίσχυση για τους εργαζόμενους της «Κανάκης», ζητά το Ε.Κ.Β.

Παρέμβαση στην διοίκηση του ΟΑΕΔ για έκτακτη μηνιαία οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων στην εταιρία «Κανάκης», από το Εργατικό Κέντρο Βόλου.
Οι 35 εργαζόμενοι στην εταιρία μεταλλοκατασκευών που εδρεύει στην Α΄Βιομηχανική Περιοχή, παραμένουν απλήρωτοι από τον Ιούνιο έως σήμερα ενώ από τις 28 Αυγούστου βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας.
Το ΕΚΒ επισημαίνει τη δυσχερή οικονομική θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι ζητώντας από τον ΟΑΕΔ να εγκρίνει έκτακτη μηνιαία οικονομική ενίσχυση ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τρέχοντα προβλήματα μέχρι να λήξει η επίσχεση εργασίας και έως ότου ξεκαθαρίσει η πορεία της συγκεκριμένης εταιρίας (στις 21 Σεπτεμβρίου εκδικάστηκε προσφυγή που είχε καταθέσει στην Δικαιοσύνη για να ενταχθεί στο άρθρο 99 «περί πτωχεύσεων»).
Κλείνοντας ζητεί να καθοριστεί συνάντηση ώστε να συζητηθεί από κοντά το συγκεκριμένο ζήτημα.
Σύσκεψη
Στο μεταξύ στο πλαίσιο της απόφασης που ελήφθη στην τελευταία συνεδρίαση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου, συγκαλείται την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου (6:30μ.μ.) σύσκεψη με θέμα τα προβλήματα του κλάδου του μετάλλου.
Σχετική πρόσκληση απέστειλε η διοίκηση του ΕΚΒ στις διοικήσεις των σωματείων μετάλλου επισημαίνοντας την ανάγκη ανάληψης κοινών δράσεων για την αποτροπή νέων απολύσεων αλλά και επαναπρόσληψη των ήδη απολυθέντων, όπου είναι εφικτό.
Συνέντευξη του ΠΑΜΕ
Συνέντευξη Τύπου στις 11π.μ., στη Γεωπονική Σχολή (Φυτόκο), θα παραχωρήσει σήμερα η Γραμματεία Μαγνησίας του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου.
Θέμα της συνέντευξης τα προβλήματα των εργαζομένων (καθαρίστριες σε εργολάβους, εργαζόμενοι στη Φοιτητική Εστία, απολύσεις σε εργοστασιακούς χώρους κ.λ.π.).
Από την εφημερίδα Νέος Τύπος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template