Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2009

Αφού πλημμύρισαν οι Μικροθήβες...καθαρίστηκε ο χείμμαρος!

Έπρεπε πρώτα να πάθει για να μάθει… η Δημοτική Αρχή Νέας Αγχιάλου, η οποία αναλαμβάνει δράση για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής.
Ήταν μόλις πέντε μέρες πριν, όταν στη διάρκεια βροχόπτωσης, ο χείμαρρος του δημοτικού διαμερίσματος Μικροθηβών υπερχείλισε, με αποτέλεσμα να μετατρέψει το εθνικό οδικό δίκτυο Βόλου- Φαρσάλων σε ποτάμι, μέσα στο οποίο «κόλλησε» επιβατικό αυτοκίνητο, εγκλωβίζοντας τους δύο επιβάτες του.
Τα «σημάδια» δε της υπερχείλισης του χειμάρρου, είναι ακόμη εμφανή στις αυλές των σπιτιών της περιοχής που… βούλιαξαν σε τόνους λάσπης.
Ο κίνδυνος νέας πλημμύρας ελλοχεύει για την περιοχή αφού ακόμη και μετά τον –κατόπιν εορτής- καθαρισμό του χειμάρρου, οι φερτές ύλες δημιουργούν αναχώματα στις όχθες του χειμάρρου, ενώ οι αγωγοί ομβρίων είναι βουλωμένοι…
Την άμεση οριοθέτηση του χειμάρρου στο δημοτικό διαμέρισμα Μικροθηβών στη Νέα Αγχίαλο, ζήτησε από τη Δημοτική Αρχή, ο υπεύθυνος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας Μαγνησίας, κ. Χαρ. Τσαμπάζης. Ο κ. Τσαμπάζης, επισκέφθηκε την περιοχή, μετά από πρόσκληση της δημοτικής αρχής και στον απόηχο της πλημμύρας της περασμένης εβδομάδας.
Ο κ. Τσαμπάζης εντόπισε τα κακώς κείμενα, συμβουλεύοντας τη Δημοτική Αρχή, να ξεκινήσει πρώτα από την οριοθέτηση του χειμάρρου, που θα προστατέψει από παρεμβάσεις που λειτουργούν ως εμπόδια στην απρόσκοπτη ροή των νερών στην κοίτη, όπως είναι η περίπτωση της νόμιμης μεν, άστοχης δε, παρέμβασης που έχει γίνει, με την κατασκευή γέφυρας χαμηλού ύψους για να εξυπηρετούνται οι ανάγκες πρατηρίου υγρών καυσίμων στην περιοχή.
Τόνισε επίσης την ανάγκη άμεσης απομάκρυνσης των αναχωμάτων από την κοίτη του χειμάρρου, γιατί –όπως είπε- σε ενδεχόμενη νέα βροχόπτωση, θα επαναληφθούν τα ίδια πλημμυρικά φαινόμενα.
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι θα πρέπει να καθαριστούν και οι αγωγοί ομβρίων στους οποίους υπάρχουν φερτές ύλες και δεν έχουν τη δυνατότητα απορρόφησης μεγάλου όγκου νερών.
Ο κ. Τσαμπάζης, άφησε –εμμέσως πλην σαφώς- αιχμές κατά της Δημοτικής Αρχής για κωλυσιεργία στον τομέα της αντιπλημμυρικής προστασίας.
Όπως ανέφερε, ήδη από τις 24 Αυγούστου, με έγγραφό του σε όλους τους Δήμους, συνέστησε τον καθαρισμό των χειμάρρων που βρίσκονται στα διοικητικά τους όρια και ως εκ τούτου ανήκουν στη δική τους αρμοδιότητα.
Δυστυχώς όμως, έπρεπε πρώτα να πλημμυρίσουν σπίτια και αυλές και μετά να ληφθεί μέριμνα για τον καθαρισμό του χειμάρρου από φερτές ύλες.
Από την πλευρά της, η Δημοτιική Αρχή Ν. Αγχιάλου, δεσμεύτηκε για την άμεση απομάκρυνση των αναχωμάτων, τον καθαρισμό των αγωγών ομβρίων, ενώ στο αυριανό δημοτικό συμβούλιο, πρόκειται να θέσει το ζήτημα της οριοθέτησης του χειμάρρου και στη συνέχεια να δρομολογήσει τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας που απαιτούνται.
ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ
Από την εφημερίδα Ελευθερία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template