Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

Να ολοκληρωθεί σύντομα η κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου Αγριάς

Οι κάτοικοι της Αγριάς διεκδικούν το γρηγορότερο την ολοκλήρωση της κατασκευής του Κλειστού Γυμναστηρίου τους, για να παραδοθεί προς χρήση στην νεολαία της περιοχής.
Η Αγριά είναι μία παραθαλάσσια κωμόπολη δίπλα στην πόλη του Βόλου, η οποία γνωρίζει τεράστια ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια.
Η δημιουργία κατάλληλων υποδομών τα τελευταία χρόνια (εσωτερικό οδικό δίκτυο, δίκτυο ύδρευσης, δίκτυο φυσικού αερίου, σχολικά συγκροτήματα, υποδομές υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, τουριστικές υποδομές, αθλητικές υποδομές) καθιστούν την Αγριά ένα τόπο συγκέντρωσης πληθυσμού, που επιθυμεί καλύτερη ποιότητα ζωής από αυτή των μεγαλουπόλεων.
Έτσι η Αγριά γνωρίζει τα τελευταία χρόνια μια μεγάλη οικιστική και πληθυσμιακή ανάπτυξη.
Ο πληθυσμός της συνεχώς αυξάνεται καθώς γίνεται πόλος συγκέντρωσης ανθρώπων τόσο από την γειτονική πόλη του Βόλου, όσο και από άλλες περιοχές της Ελλάδας.
Είναι ιδιαίτερο ποιοτικό χαρακτηριστικό ότι οι νέοι κάτοικοι που έρχονται είναι μεσαίας και νεαρής ηλικίας, προσδίδοντας ένα δυναμισμό στην περιοχή αλλά αυξάνοντας την ανάγκη για τη δημιουργία ανάλογων υποδομών (σχολείων,βρεφονηπιακών σταθμών, παιδικών χαρών, αθλητικών χώρων, πολιτιστικών κέντρων κ.α.).
Η Αγριά και η ευρύτερη περιοχή έχει να επιδείξει εδώ και χρόνια μια ιδιαίτερη αθλητική παράδοση, με ένα σημαντικό μέρος του νεανικού κυρίους πληθυσμού της να ασχολείται με διάφορα αθλήματα.
Έτσι τα τελευταία χρόνια εκτός από το παραδοσιακό ποδοσφαιρικό σωματείο του Γ.Σ. Θησέα, έχει δραστηριοποιηθεί Σκοπευτικός σύλλογος, σύλλογος Καράτε, ενώ από πέρυσι Α.Γ.Ε. Αγριάς Κένταυρος 2008 καλλιεργεί με ιδιαίτερη επιτυχία το άθλημα της Χειροσφαίρισης, με στόχο να αναπτύξει στο μέλλον και άλλα αθλήματα εσωτερικού χώρου. Επίσης Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου έχει την δυνατότητα, μέσα από τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού της Γ.Γ. Αθλητισμού, να αναπτύξει τμήματα και με άλλα αθλήματα (αναρρίχηση, μπάσκετ, βόλλευ, ενόργανη και ρυθμική γυμναστική, κανό καγιάκ, αντιπτέριση κ.α.).
Η πρωτόγνωρη αυτή αθλητική δραστηριότητα, που δημιουργεί πρότυπα στην νεολαία και στάσεις ζωής, απομακρύνοντας τη νεολαία από άλλα σκοτεινά μονοπάτια (ναρκωτικά, αλκοολισμός), για να συνεχιστεί απαιτεί και την ύπαρξη των κατάλληλων υποδομών.
Ήδη υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές (γήπεδο, βοηθητικό, και γήπεδο 5x5) για την ανάπτυξη του αθλήματος του ποδοσφαίρου. Οι συνθήκες απαιτούν την ύπαρξη και άλλων αθλητικών υποδομών για τα υπόλοιπα αθλήματα.
Από το 2002 έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για τη κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου Αγριάς, μιας αθλητικής υποδομής που θα στεγάσει αρκετά αθλήματα εσωτερικού χώρου δίνοντας διεξόδους στη νεολαία της περιοχής, ενώ παράλληλα αναμένεται να φιλοξενήσει αρκετές αθλητικές εκδηλώσεις, τοπικής αλλά και πανελλήνιας εμβέλειας,που θα συνεισφέρουν και στη τουριστική προβολή της περιοχής.
Η κατασκευή του προβλέπονταν να χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα "Ελλάδα 2004", ένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα που δυστυχώς βάλτωσε για πολλά από τα έργα που είχαν ξεκινήσει την περίοδο εκείνη.
Ένα από αυτά ήταν και το Κλειστό Γυμναστήριο της Αγριάς που ενώ θεμελιώθηκε και ξεκίνησε η κατασκευή του το 2003, φθάσαμε στο 2009 και είναι ακόμα γιαπί.
Τον Ιούνιο του 2009, σε νέα εργολαβία, αναδείχθηκε η καινούρια ανάδοχος κατασκευαστική εταιρεία που έχει την υποχρέωση της ολοκλήρωσης του έργου.
Η χρηματοδότηση του έργου είναι διασφαλισμένη από πόρους του υπουργείου Εσωτερικών.
Το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο για να δοθεί προς χρήση στην νεολαία της ευρύτερης περιοχής, ενώ θα αποτελέσει και αθλητική υποδομή (προπονητήριο) κατά τη διάρκεια των Μεσογειακών αγώνων του 2013.
Οι συνθήκες έχουν ωριμάσει ώστε το έργο να ολοκληρωθεί το συντομότερο και δεν πρέπει να χαθεί άλλη ευκαιρία. Οποιαδήποτε κυβέρνηση προκύψει από τις ερχόμενες εκλογές της 4ης Οκτωβρίου πρέπει να συνεχίσει την απρόσκοπτη χρηματοδότηση του έργου και με την συνεργασία με τον Δήμο Αγριάς να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΓΡΙΑΣ.
ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΧΟΥΝ ΩΡΙΜΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΤΗΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΘΕΙ ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΗ ΣΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ.
ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΡΓΟ ΠΝΟΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template