Και αυτό βρίσκεται εκτός Ελλάδας όπως θα δείτε στο greek-olympics.blogspot.com. Και το ερώτημα είναι: Θα μείνει τελικά τίποτε Ελληνικό στην Ελλάδα ή είμαστε τόσο μεγαλόκαρδοι που τα δικά μας πράγματα τα δίνουμε για διαχείριση στους ξένους;
Το Ολυμπιακό Μουσείο είναι στη Λοζάνη και το Μουσείο του Μαραθωνίου στο Βερολίνο. Αντί να είναι στην Ολυμπία και τον Μαραθώνα και τα δύο κοσμούν πόλεις τους εξωτερικού.
Φυσικά και τα δύο τα διαχειρίζονται ξένοι οργανισμοί όπως η ΔΟΕ και η AIMS, η Διεθνής Ένωση Μαραθωνίων, ενώ σε εμάς έχει μείνει το… όνομα.
Μόνο που με το όνομα δεν βγάζεις ούτε χρήματα από τις επισκέψεις, ούτε προβολή έχεις. Εκτός και εάν κάποιος θελήσει να βρει τι σημαίνει «Ολυμπιακοί» ή «μαραθώνιος».
Όμως αυτά είναι για τους… ψαγμένους. Οι πολλοί δεν ασχολούνται με το παρελθόν, αλλά με το σήμερα. Πρόσφατα λοιπόν στο μουσείο μαραθωνίου δρόμου στο Βερολίνο άνοιξε τις πύλες του με 15.000 εκθέματα και ενθυμήματα από μαραθωνίου ανά τον κόσμο με κορυφαίο έκθεμα τη στολή που φορούσε ο Χαϊλε Γκεμπρεσελασιέ όταν κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ (2ώρες 04.26). Η φανέλα και το σορτσάκι του Αιθίποπα βρίσκονται μέσα σε γυάλινη προθήκη όπως ακριβώς βρίσκεται το στέμμα του Βρετανικού θρόνου στο μουσείο στο Λονδίνο.
Γιατί δηλαδή δεν θα μπορούσε να είναι στον Μαραθώνα; Εκεί που είναι η φυσική έδρα του αγωνίσματος;
Αντίθετα βρίσκεται στο Ολυμπιακό Πάρκο του Βερολίνο, εκεί που έγινα οι Αγώνες το 1936 και πρόσφατα, τον Αύγουστο του 2009, το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου.
Σε αυτό το Μουσείο είχαμε και τα εκθέματα του Τζέσε Όουενς πριν από λίγο καιρό όπου συναντήθηκαν οι εγγονές του Τζέσε Όουενς και του Λουτζ Λονγκ, Μάρλεν Ντορτς και Τζούλια-Βανέσα Λονγκ αντίστοιχα (φωτό αριστερά).
Από το greek-Olympics
Πώς θα διατηρήσετε τις πατάτες φρέσκιες – Το κόλπο για να μη βγάλουν φύτρες
-
Οι πατάτες είναι ένα από τα λαχανικά με τη μεγαλύτερη διάρκεια όταν
αποθηκεύονται σωστά. Ωστόσο, εάν αυτό δεν συμβαίνει, μπορούν γρήγορα να
φυτρώσουν και...
Πριν από 18 δευτερόλεπτα
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου