Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2009

Π.Α.ΜΕ.: Συμβάσεις αορίστου για τις καθαρίστριες

Την αλληλεγγύη τους στον αγώνα που δίνουν οι καθαρίστριες της Σχολής Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, οι οποίες εδώ και δύο μήνες παραμένουν απλήρωτες, δήλωσαν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου συνδικαλιστές της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Μαγνησίας.

Aνέφεραν πως θα απαιτήσουν έμπρακτα από την πρυτανική αρχή του Π.Θ. τη μετατροπή των συμβάσεων των καθαριστριών σε αορίστου χρόνου, κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.

Πάντως οι καθαρίστριες από την πλευρά τους δήλωσαν για μια ακόμη φορά πως δεν θα δεχθούν την καταβολή μέρους των οφειλομένων σε αυτές και θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρις ότου δικαιωθούν.

Ως γνωστόν την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 7μ.μ. στην πλατεία Αγίου Νικολάου, ενώ εκτός των άλλων τη συμπαράσταση στον αγώνα τους εκφράζουν το Συνδικάτο Οικοδόμων και ο Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας.

Καταγγελία
Στο μεταξύ τα μέλη της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Μαγνησίας κατήγγειλαν χθες ότι ενόψει του 18ου Συνεδρίου του ΕΚΒ τον προσεχή Νοέμβριο, γίνονται προσπάθειες εκ μέρους των παρατάξεων της πλειοψηφίας να υπάρξει αλλοίωση στην αντιπροσώπευση και κατά συνέπεια διαφορά στους συσχετισμούς δυνάμεων που θα προκύψουν στη νέα διοίκηση του Εργατικού Κέντρου.

Έφεραν δε ως παραδείγματα τις εκλογές που έγιναν για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο Σύλλογο εμποροϋπαλλήλων και στο σωματείο υπαλλήλων επισιτισμού, ζητώντας τη διενέργεια νέων εκλογών ώστε να υπάρξει σωστή αντιπροσώπευση.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template