Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2009

Παραποίηση και απόκρυψη στοιχείων δημοσκόπησης καταγγέλλει ο Γ. Σούρλας

Σοβαρές καταγγελίες κατά της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Γνώμη», για αλλοίωση, παραποίηση και απόκρυψη στοιχείων πρόσφατα διενεργηθείσας δημοσκόπησης στη Μαγνησία, έκανε ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γιώργος Σούρλας.
Επέρριψε παράλληλα ευθύνες στην εταιρία δημοσκοπήσεων V-PRC, καθώς όχι μόνον δεν έκανε έλεγχο στο δημοσίευμα όπως είπε, αλλά επιπλέον ο επιστημονικός της συνεργάτης κ. Χριστόφορος Βερναρδάκης προέβη σε σχόλια που ήταν αρνητικά για τον κ. Σούρλα και έγιναν βάσει των παραποιημένων στοιχείων που δημοσίευσε η εφημερίδα.
Με αφορμή τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων, που έγιναν στις 11 και στις 18 Ιουλίου 2009 από την εφημερίδα «Γνώμη» και έχοντας πλέον στη διάθεσή του τα πραγματικά στοιχεία της δημοσκόπησης μετά από παρέμβαση της ελεγκτικής αρχής δημοσκοπήσεων, ο κ. Σούρλας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες, έκανε λόγο για δόλιες επιδιώξεις κυκλωμάτων που δρουν στην Ελλάδα, χαρακτηρίζοντας αυτό το θέμα μείζονος πολιτικής σημασίας και ηθικής τάξης.
Τόνισε μάλιστα ότι τα στοιχεία της δημοσκόπησης θα τα διαβιβάσει στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο και στην ελεγκτική επιτροπή, ενώ επιφυλάχθηκε παντός νομίμου δικαιώματός του για να προασπίσει, όπως είπε, την αξιοπρέπειά του και την αξιοπρέπεια των πολιτών που τον εμπιστεύονται με την ψήφο τους επί 27 ολόκληρα χρόνια για να τους εκπροσωπεί στη Βουλή.

Τα στοιχεία

Κάνοντας λόγο για δημοσιογραφική αθλιότητα και αλητεία, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, παρουσίασε σειρά διαγραμμάτων από τα οποία όπως τόνισε, είναι εμφανής η παραποίηση εις βάρος του .
Όπως ανέφερε, ενώ από την δημοσκόπηση καταγράφεται ότι κατέχει την πρώτη θέση σε δημοτικότητα στον νομό Μαγνησίας με ποσοστό 87% η εφημερίδα, παραποιώντας τα στοιχεία, τον εμφάνισε τρίτο.
Σε άλλη περίπτωση ως προς τον δεύτερο σταυρό προτίμησης η εταιρία κατέταξε πρώτο τον κ. Σούρλα ενώ η εφημερίδα τρίτο.
Επεσήμανε παράλληλα πως η εφημερίδα απέκρυψε στοιχεία κατά παράβαση του ισχύοντος Νόμου όπου μεταξύ άλλων δεν δημοσιεύθηκαν οι πίνακες ανάλυσης σταυροδοσίας όπου ο κ. Σούρλας κατέχει την πρώτη θέση.
Ο κ. Σούρλας κατήγγειλε ακόμη, ότι δέχτηκε αφόρητες πιέσεις ,ακόμη και απειλές για να μην κάνει αποκαλύψεις και να μην έλθει σε σύγκρουση με διάφορα άτομα, τόνισε όμως πως ποτέ δεν θα γίνει υποχείριο άθλιων κυκλωμάτων.
Χωρίς να θελήσει πάντως να αναφερθεί σε ονόματα, καθώς όπως είπε δεν έχει εξακριβωμένα στοιχεία, ο έμπειρος πολιτικός του Νομού Μαγνησίας, επεσήμανε ότι παρά τις επιθέσεις που δέχεται θα παραμείνει όρθιος, ασυμβίβαστος και ανυποχώρητος και χωρίς κανένα φόβο θα δίνει κάθε φορά τους αγώνες του για το καλό των συμπολιτών του και της παράταξής του.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template