Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Παραποίηση και απόκρυψη στοιχείων δημοσκόπησης καταγγέλλει ο Γ. Σούρλας

Σοβαρές καταγγελίες κατά της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Γνώμη», για αλλοίωση, παραποίηση και απόκρυψη στοιχείων πρόσφατα διενεργηθείσας δημοσκόπησης στη Μαγνησία, έκανε ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γιώργος Σούρλας.
Επέρριψε παράλληλα ευθύνες στην εταιρία δημοσκοπήσεων V-PRC, καθώς όχι μόνον δεν έκανε έλεγχο στο δημοσίευμα όπως είπε, αλλά επιπλέον ο επιστημονικός της συνεργάτης κ. Χριστόφορος Βερναρδάκης προέβη σε σχόλια που ήταν αρνητικά για τον κ. Σούρλα και έγιναν βάσει των παραποιημένων στοιχείων που δημοσίευσε η εφημερίδα.
Με αφορμή τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων, που έγιναν στις 11 και στις 18 Ιουλίου 2009 από την εφημερίδα «Γνώμη» και έχοντας πλέον στη διάθεσή του τα πραγματικά στοιχεία της δημοσκόπησης μετά από παρέμβαση της ελεγκτικής αρχής δημοσκοπήσεων, ο κ. Σούρλας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες, έκανε λόγο για δόλιες επιδιώξεις κυκλωμάτων που δρουν στην Ελλάδα, χαρακτηρίζοντας αυτό το θέμα μείζονος πολιτικής σημασίας και ηθικής τάξης.
Τόνισε μάλιστα ότι τα στοιχεία της δημοσκόπησης θα τα διαβιβάσει στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο και στην ελεγκτική επιτροπή, ενώ επιφυλάχθηκε παντός νομίμου δικαιώματός του για να προασπίσει, όπως είπε, την αξιοπρέπειά του και την αξιοπρέπεια των πολιτών που τον εμπιστεύονται με την ψήφο τους επί 27 ολόκληρα χρόνια για να τους εκπροσωπεί στη Βουλή.

Τα στοιχεία

Κάνοντας λόγο για δημοσιογραφική αθλιότητα και αλητεία, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, παρουσίασε σειρά διαγραμμάτων από τα οποία όπως τόνισε, είναι εμφανής η παραποίηση εις βάρος του .
Όπως ανέφερε, ενώ από την δημοσκόπηση καταγράφεται ότι κατέχει την πρώτη θέση σε δημοτικότητα στον νομό Μαγνησίας με ποσοστό 87% η εφημερίδα, παραποιώντας τα στοιχεία, τον εμφάνισε τρίτο.
Σε άλλη περίπτωση ως προς τον δεύτερο σταυρό προτίμησης η εταιρία κατέταξε πρώτο τον κ. Σούρλα ενώ η εφημερίδα τρίτο.
Επεσήμανε παράλληλα πως η εφημερίδα απέκρυψε στοιχεία κατά παράβαση του ισχύοντος Νόμου όπου μεταξύ άλλων δεν δημοσιεύθηκαν οι πίνακες ανάλυσης σταυροδοσίας όπου ο κ. Σούρλας κατέχει την πρώτη θέση.
Ο κ. Σούρλας κατήγγειλε ακόμη, ότι δέχτηκε αφόρητες πιέσεις ,ακόμη και απειλές για να μην κάνει αποκαλύψεις και να μην έλθει σε σύγκρουση με διάφορα άτομα, τόνισε όμως πως ποτέ δεν θα γίνει υποχείριο άθλιων κυκλωμάτων.
Χωρίς να θελήσει πάντως να αναφερθεί σε ονόματα, καθώς όπως είπε δεν έχει εξακριβωμένα στοιχεία, ο έμπειρος πολιτικός του Νομού Μαγνησίας, επεσήμανε ότι παρά τις επιθέσεις που δέχεται θα παραμείνει όρθιος, ασυμβίβαστος και ανυποχώρητος και χωρίς κανένα φόβο θα δίνει κάθε φορά τους αγώνες του για το καλό των συμπολιτών του και της παράταξής του.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template