Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι εκπρόσωπος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Ο ελάχιστος χρόνος που απομένει μέχρι τις εκλογές ανάγκασε τον ΣΥΡΙΖΑ να λύσει μια σειρά από εκκρεμότητες, όπως ποιος εκπροσωπεί τον σχηματισμό όπως ορίζει η εκλογική νομοθεσία.
Στη χθεσινή συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ αποφασίστηκε ότι το σχήμα εκπροσωπεί ο Αλέξης Τσίπρας.
Σημειώνεται ότι τόσο ο υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος όσο και η Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου είχαν διαμηνύσει ότι ο μη ορισμός προέδρου που θα τον εκπροσωπεί στις εκλογικές διαδικασίες αντιβαίνει στην εκλογική νομοθεσία.
Με τη ρύθμιση αυτή φαίνεται πως ξεπερνιέται ο σκόπελος του περιορισμού των εμφανίσεων του Αλέξη Τσίπρα στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.
Στην τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών τον ΣΥΡΙΖΑ θα εκπροσωπήσει ο Αλέξης Τσίπρας.
Εκπρόσωπος Τύπου ορίσθηκε ο Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος μαζί με τον Αντώνη Νταβανέλο θα έχουν αναβαθμισμένο ρόλο σε ό,τι αφορά τη δημόσια προβολή των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην εκλογική επιτροπή εκτός των μελών της Γραμματείας του σχήματος θα συμμετάσχουν ο Γ. Δραγασάκης, ο Π. Λαφαζάνης και ένα ακόμη μέλος του ΣΥΝ που ανήκει στην Ανανεωτική Πτέρυγα του κόμματος.
Σε μια προσπάθεια να αναστραφεί το αρνητικό κλίμα εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη της Ανανεωτικής Πτέρυγας του ΣΥΝ -μετά την προχθεσινή απόφασή τους να συμμετάσχουν ενεργά στα ψηφοδέλτια- επεσήμαναν ότι η μη είσοδος της Ανανεωτικής Αριστεράς στο Κοινοβούλιο θα είναι ένα βαρύ πλήγμα.
Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας χθες στο «Κόκκινο», επεσήμανε ότι «μια Βουλή χωρίς τη φωνή της Ανανεωτικής και Ριζοσπαστικής Αριστεράς θα γυρίσει τον αγώνα είκοσι χρόνια πίσω και θα κερδίσουν όλοι οι άλλοι, το ΠΑΣΟΚ την αυτοδυναμία, η ΝΔ κάποιους βουλευτές και ο σταλινισμός και η ακροδεξιά το μονοπώλιο της αντιπολίτευσης στον δικομματισμό».
Για το ενδεχόμενο μη συμμετοχής στελεχών της Ανανεωτικής Πτέρυγας στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο Θοδωρής Μαργαρίτης, λέγοντας ότι θα οδηγούσε πιθανώς το σχήμα εκτός Βουλής και κάτι τέτοιο, όπως είπε, θα διευκόλυνε τα σενάρια αυτοδυναμίας του ΠΑΣΟΚ και θα ακύρωνε κάθε ανατροπή του δικομματικού πολιτικού συστήματος με την εναλλαγή των δύο μεγάλων κομμάτων στην εξουσία.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΟΥΤΣΙΑΣ

Ο ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΑΡΩΝ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ
Με την παροιμία «κάθε εμπόδιο σε καλό» σχολίασε ο Αλ. Τσίπρας τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτός θα είναι παρών και ενωμένος παρά τις δυσκολίες του, για να επιβάλει την πολιτική ατζέντα της κοινωνικής αλληλεγγύης και προστασίας.
«Πολύ σύντομα θα τα ξεπεράσουμε όλα και θα το δείτε. Τα πολιτικά έχουν σημασία. Τα τεχνικά θα τα ξεπεράσουμε», είπε χαρακτηριστικά.
Σε δηλώσεις του στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του Συνασπισμού επεσήμανε πως η κοινωνία χρειάζεται αλλαγή πολιτικής και όχι κυβερνητική εναλλαγή, ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι διεξάγουν τον προεκλογικό αγώνα με στόχο να υπάρχουν μόνο δύο μονομάχοι, με σχεδόν όμοια ατζέντα, χωρίς πολύ μεγάλες διαφοροποιήσεις στα κεντρικά ζητήματα, με μοναδικό δίλημμα με ποιον από τους δύο θα εφαρμοστεί η ίδια πολιτική.
«Οι πολίτες θέλουν να δουν σημαντικές τομές και μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξουν τη ζωή τους, που θα τους δώσουν ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.
Δε θέλουν να δουν ποιος από τους δύο θα κυβερνήσει, συνεχίζοντας η ζωή τους να είναι ίδια, συνεχίζοντας η κοινωνία να βουλιάζει στα αδιέξοδα που έχουν προκαλέσει οι σημερινές πολιτικές» ανέφερε, τονίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρέμβει στις εκλογές στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα κοινωνικών ομάδων που βρίσκονται εκτός πλαισίου, με στόχο να επιβάλει μια πολιτική ατζέντα διεξόδου από την κρίση.
Ο Α. Τσίπρας είχε χθες συνάντηση με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ενωσης Κτηνοτρόφων, για τους οποίους είπε πως είναι οι Ελληνες με το χαμηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα και αντιμετωπίζονται σαν πολίτες β κατηγορίας.
Επεσήμανε την αναγκαιότητα σχεδιασμού μιας πολιτικής ανασυγκρότησης της αγροτοκτηνοτροφικής οικονομίας και αναζωογόνησης της υπαίθρου σε εθνική κλίμακα, κάτι που χαρακτήρισε ως εθνικό θέμα.
Σήμερα το μεσημέρι θα περιοδεύσει στη ΔΕΘ και θα δώσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.
Από το Έθνος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template