Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Διαδήλωσαν για δουλειά και τα δεδουλευμένα τους οι εργαζόμενοι του «Κανάκη»

Γνωστό στην κοινωνία του Βόλου έκαναν το πρόβλημά τους οι σαράντα περίπου εργαζόμενοι του εργοστασίου μεταλλικών κατασκευών «Κανάκης», που το πρωί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ελευθερίας και στη συνέχεια διά μέσου των κεντρικών οδών της πόλης πορεία, αρχικά μέχρι τα γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας και ακολούθως μέχρι τη Νομαρχία.
Πάντως οι εργαζόμενοι βρήκαν την πόρτα του ΣΒΘΚΕ «κλειστή» καθώς απουσίαζαν τόσο ο πρόεδρος του Συνδέσμου, όσο και ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής.
Έτσι, κατόπιν συνεννόησης, η συνάντηση εκπροσώπων των εργαζομένων με τον πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Ευλογημένο, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 10:30 το πρωί, από τον οποίο όπως είπαν θα απαιτηθεί η ανάληψη πρωτοβουλιών προκειμένου να εξευρεθεί η αναγκαία λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το εργοστάσιο.
Στη Νομαρχία, οι διαδηλωτές συναντήθηκαν με την αντινομάρχη κ. Νατάσα Οικονόμου, από την οποία ζήτησαν την οικονομική στήριξη της ΝΑΜ και την παρέμβασή της ώστε να πάρουν το οικονομικό βοήθημα που διεκδικούν από τον ΟΑΕΔ.
Η αντινομάρχης απάντησε ότι θα στείλει τα απαραίτητα έγγραφα στον ΟΑΕΔ, ενώ για την οικονομική στήριξη που ζητήθηκε από τη ΝΑΜ, θα ενημερώσει το Νομάρχη.

Η διαδήλωση
Οι μεταλλεργάτες της «Κανάκης» που από τις 24 Αυγούστου βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας καθώς τους οφείλονται δεδουλευμένα τριών και πλέον μηνών, με τη διαμαρτυρία τους απαίτησαν για ακόμη μία φορά από τη διεύθυνση του εργοστασίου να τηρήσει το χρονοδιάγραμμα που έχει υπογράψει μαζί τους και να τους καταβάλει τις οφειλόμενες αποδοχές και από την κυβέρνηση να πάρει τα αναγκαία μέτρα ώστε αφενός να πληρωθούν οι ίδιοι και αφετέρου να αποτραπεί το κλείσιμο της βιομηχανίας και να επανέλθει στην κανονική παραγωγική της ροή.
«Δεν μπορούμε άλλο. Έχουμε φθάσει σε οικονομικό αδιέξοδο. Διαδηλώνουμε καθώς διεκδικούμε τα χρήματά μας, ενώ παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης οι τράπεζες δεν έχουν πάρει ακόμη τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις, για να προχωρήσουν στην ενίσχυση των επιχειρήσεων», τόνισε ο συνδικαλιστής και εργαζόμενος στην εταιρία κ. Βασ. Λινάρδος.
Από την πλευρά του ο γραμματέας του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» κ. Κώστας Στεργίου εκφράζοντας τη συμπαράσταση του Συνδικάτου στους εργαζομένους επεσήμανε την ανάγκη ενός κοινού αγώνα όλων των συνδικάτων προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση, ενώ άσκησε κριτική στην ηγεσία του Εργατικού Κέντρου Βόλου για την απουσία της από αυτό τον αγώνα και τη μη ανάληψη πρωτοβουλιών εκ μέρους της.
Τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους της Κανάκης εξέφρασαν με δηλώσεις τους ο υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ κ. Απόστολος Νάνος που σε δηλώσεις του τόνισε την ανάγκη ενιαίας κλαδικής πολιτικής στο χώρο του μετάλλου, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και το ΚΚΕ (μ-λ).
Πάντως τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου οι εργαζόμενοι της «Κανάκης» θα εκθέσουν το πρόβλημά τους στο δήμαρχο Νέας Ιωνίας, με τον οποίο θα συναντηθούν στις 9:30 το πρωί και τις επόμενες ημέρες στο δήμαρχο Βόλου.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template