Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Ανακοίνωση της Ο.Γ.Ε. για τις εκλογές

Ανακοίνωση - κάλεσμα μπροστά στις εκλογές
«Εργαζόμενες, άνεργες, νέες, Γυναίκες του μικρομάγαζου, φτωχές αγρότισσες και συνταξιούχες, Γυναίκες του καθημερινού μόχθου,
Στις 4 Οκτώβρη, μπροστά στην κάλπη, μας δίνεται η ευκαιρία να τιμωρήσουμε τα κόμματα που με τις πολιτικές τους μας κάνουν αναλώσιμο γρανάζι στις κερδοσκοπικές μηχανές τους, που διατηρούν την πολλαπλή καταπίεση των γυναικών, για να είναι πολλαπλά κερδοφόρο το κεφάλαιο.
Ολες οι αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις τους πέρασαν πρώτα πάνω από τα δικαιώματα των γυναικών στη δουλειά, στη συνταξιοδότηση, στην κοινωνική και πολιτική ζωή, στη μητρότητα.
Αντί για μόνιμη και σταθερή δουλειά με όλα τα εργασιακά, ασφαλιστικά και αναπαραγωγικά δικαιώματα, τις έσπρωξαν στη μερική απασχόληση και στο ωρομίσθιο, με την τρομοκρατία να οργιάζει στους χώρους δουλειάς, μπροστά στη λαίλαπα της ανεργίας που μαστίζει ιδιαίτερα τις γυναίκες και τη νεολαία.
Στα 65 χρόνια πήγαν τη σύνταξη των γυναικών καταργώντας την 5ετή διαφορά συνταξιοδότησης από τους άντρες.
Κατάργησαν την 5ετία που έπαιρναν νωρίτερα σύνταξη οι γυναίκες με ανήλικο ή ανάπηρο παιδί.
Η ακρίβεια, οι φωτιές και οι πλημμύρες φέρνουν τις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας σε απόγνωση.
Η δημιουργία οικογένειας και η απόκτηση έστω και ενός παιδιού γίνονται απαγορευτικά για τις νέες γυναίκες.
Αρχίζει η σχολική χρονιά με τα πάγια και διαχρονικά προβλήματα στην Παιδεία και με την αυξανόμενη οικονομική επιβάρυνση για τις λαϊκές οικογένειες.
Χιλιάδες παιδιά έμειναν και φέτος έξω από τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.
Οι ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό στην προσχολική αγωγή υποβαθμίζουν την παροχή της και ιδιαίτερα φέτος, σε συνθήκες πανδημίας γρίπης, υπονομεύουν την υγεία παιδιών και προσωπικού.
Οι μητέρες της χώρας μας, οι έγκυες γυναίκες, παραμένουν έντρομες μπροστά στην πανδημία της "νέας γρίπης", γνωρίζοντας από πρώτο χέρι την ανεπάρκεια των δημόσιων υπηρεσιών και των ασφαλιστικών ταμείων για εξωνοσοκομειακή φροντίδα, για πρόληψη και δημόσια υγεία.
Το ναι ή το όχι στο εμβόλιο που ετοίμασαν εσπευσμένα οι πολυεθνικές του φαρμάκου για περισσότερα κέρδη θα το μάθουν από τους ειδήμονες των τηλεπαραθύρων και όχι υπεύθυνα από την κυβέρνηση;
Να μην υποκύψουμε στην ιδεολογική τρομοκρατία της ακυβερνησίας
Γιατί μας ζητούν ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση;
Για να μπορούν ανενόχλητα να χειροτερεύουν τις εργασιακές σχέσεις, να κόβουν μεροκάματα και συντάξεις, να απολύουν, να αποτελειώνουν ό,τι απέμεινε από τον κοινωνικό χαρακτήρα και τα δικαιώματα της Κοινωνικής Ασφάλισης, να ιδιωτικοποιήσουν παραπέρα την Παιδεία, την Υγεία και την Πρόνοια, να παγιώσουν τις 65 και 70 ώρες δουλειάς τη βδομάδα, να καταργήσουν την κυριακάτικη αργία, αρκεί να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη κερδοφορία του κεφαλαίου.
Η ΟΓΕ καλεί τις γυναίκες που μοχθούν καθημερινά στην πόλη και στην ύπαιθρο να μην υποκύψουν στην ιδεολογική τρομοκρατία της ακυβερνησίας.
Τα κόμματα του ευρωμονόδρομου έτσι ή αλλιώς θα κάνουν κυβέρνηση γιατί έχουν ανεξόφλητες επιταγές προς την ΕΕ και το μεγάλο κεφάλαιο. Θέλουν ισχυρή κυβέρνηση για να μπει ο λαός και το κίνημά του στη γωνία και να αποδεχτεί τους ευρωμονόδρομους της ανεργίας, της φτώχειας, της μερικής δουλειάς και της μερικής ζωής.
Οι εκλογές του Οκτώβρη δίνουν την ευκαιρία στις γυναίκες να πάψουν να είναι θεατές στη ζωή και να γίνουν πρωταγωνίστριες, να πιστέψουν στη δύναμή τους και να βάλουν το δικό τους λιθαράκι για να αρχίσει να αλλάζει και η ζωή τους και η ζωή των παιδιών τους.
Να τιμωρήσουν με την ψήφο τους αυτούς που εφάρμοσαν τα μέτρα αλλά και αυτούς που δεν αντέδρασαν σε αυτά, που καλλιεργούν τη μοιρολατρία, που εντείνουν την ανισοτιμία τους.Οι γυναίκες του μόχθου μπορούν να συμβάλουν στην αλλαγή των συσχετισμών, ώστε από καλύτερες θέσεις να μπορεί το ριζοσπαστικό κίνημα να αντεπιτεθεί στη λαίλαπα των αντιλαϊκών μέτρων που έρχονται.
Ο δικός μας μονόδρομος
Στις εκλογές του Οκτώβρη οι εργαζόμενες, οι άνεργες, οι νέες, οι γυναίκες του μικρομάγαζου και της φτωχής αγροτιάς ήρθε η ώρα να κάνουν το βήμα, με την ψήφο τους να τιμωρήσουν τους υπαίτιους και με τους αγώνες τους να δυναμώσουν το ταξικό εργατικό, το ριζοσπαστικό γυναικείο και γενικότερα το λαϊκό κίνημα της χώρας μας.
Αυτός είναι ο δικός μας μονόδρομος για να απαιτήσουμε τα δικαιώματα Ελληνίδων και μεταναστριών γυναικών.
Στη σταθερή και μόνιμη εργασία με μισθούς που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.
Απαγόρευση της νυχτερινής εργασίας των γυναικών στη βιομηχανία.
Για άλλες υπηρεσίες να απαγορεύεται η νυχτερινή εργασία των γυναικών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της λοχείας.
Για ορισμένα επαγγέλματα, π.χ., το επάγγελμα της νοσηλεύτριας, να ισχύει η απαγόρευση της νυχτερινής δουλειάς από τη διαπίστωση της εγκυμοσύνης και για όλη την προσχολική ηλικία των παιδιών.
Εφαρμογή του νόμου για την απαγόρευση της απόλυσης εγκύου.
Στη δημόσια καθολική Κοινωνική Ασφάλιση που να εγγυάται αξιοπρεπή σύνταξη (στο 80% του τελευταίου μισθού) στα 55 χρόνια και στα 50 γι' αυτές που δουλεύουν στα ανθυγιεινά επαγγέλματα.
Η θετική διάκριση για τις γυναίκες της πενταετούς διαφοράς στα χρόνια της συνταξιοδότησης αποτελεί δικαίωμα που πηγάζει από την ανισότιμη θέση τους στην εκμεταλλευτική κοινωνία και από τις ιδιαίτερες απαιτήσεις λόγω του αναπαραγωγικού τους ρόλου.Αδειες κυήσεως, τοκετού και γαλουχίας ίδιες για όλες τις εργαζόμενες γυναίκες στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τις αυτοαπασχολούμενες, τις αγρότισσες. Δύο μήνες πριν και έξι μήνες μετά από τον τοκετό, με πλήρεις αποδοχές και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.
Επιπλέον ένα χρόνο άδεια (για τη μητέρα ή τον πατέρα) με αποδοχές για κάθε παιδί με πλήρη ιατροφαρμακευτική και ασφαλιστική κάλυψη.
Μειωμένα ωράρια μέχρι τα παιδιά να πάνε στην 1η Δημοτικού.Να αυξηθούν οι γονικές άδειες σε περιπτώσεις ασθενείας του παιδιού ή εκπαιδευτικής παρακολούθησής του.
Τα μέλη των μονογονεϊκών οικογενειών να εργάζονται μόνο πρωινό ωράριο εργασίας μέχρι τα παιδιά να φτάσουν στην ηλικία των 10 ετών.
Μειωμένο ωράριο εργασίας κατά 2 ώρες για τις μονογονεϊκές οικογένειες με ανάπηρα παιδιά και αυξημένη κατά μια εβδομάδα η καλοκαιρινή άδεια.
Στο αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας.
Κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών για τον κλάδο υγείας, της συμμετοχής στις εργαστηριακές και λοιπές εξετάσεις και τα φάρμακα, καθώς και τα έξοδα της Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (ΙΥΑ).
Στην πλήρη κάλυψη των αναγκών της Υγείας με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και τους εργοδότες.
Πρωτοβάθμια Υγεία που θα στηρίζεται σε δημόσια δωρεάν Κέντρα Υγείας στις πόλεις και στην ύπαιθρο.
Δημιουργία δημόσιων δωρεάν γυναικολογικών και μαιευτικών κλινικών με επάρκεια κρεβατιών.
Κεντρικός είναι ο ρόλος του οικογενειακού γιατρού και παιδιάτρου ενταγμένων στο Δημόσιο Κέντρο Υγείας, όπως και των υπηρεσιών Οικογενειακού Προγραμματισμού.
Ουσιαστικά μέτρα για την υγεία και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς.
Υπεράσπιση και επέκταση των ΒΑΕ στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, σύμφωνα με τις νέες απαιτήσεις και ανάγκες.
Ιδιαίτερο βάρος στην πρόληψη των επαγγελματικών ασθενειών με βάση τις ιδιαιτερότητες του οργανισμού της γυναίκας και τον αυξημένο ρόλο της στην αναπαραγωγική λειτουργία.
Κρατικό δίκτυο κοινωνικών εγκαταστάσεων με δωρεάν υπηρεσίες για την οικογένεια, το παιδί, τα άτομα τρίτης ηλικίας, τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
Κρατικοί - δωρεάν βρεφονηπιακοί σταθμοί. Δωρεάν κρατικές παιδικές κατασκηνώσεις για όλα τα παιδιά των εργαζομένων και των ανέργων».
Από τον Ριζοσπάστη

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template