Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Επιστροφή στα θρανία με προβλήματα

Επιστροφή στα θρανία για εκατοντάδες μαθητές της Μαγνησίας θα σημάνει ο σημερινός πρώτος χτύπος του σχολικού κουδουνιού για τη νέα χρονιά.
Τα σχολεία θα ανοίξουν την «αγκαλιά» τους και θα υποδεχθούν τους μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και φορείς του νομού, για τον καθιερωμένο Αγιασμό της νέας σχολικής χρονιάς, που βρίσκει την εκπαιδευτική κοινότητα σε αναστάτωση.
Η «σκιά» της νέας γρίπης αλλά και τα λειτουργικά κενά σε σχολικές μονάδες του Πηλίου και των νησιών των Βορείων Σποράδων συνεχίζουν να προβληματίζουν…

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ... ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΙΠΗ
Ο καθιερωμένος Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά, θα γίνει στις κατά τόπους σχολικές μονάδες, μεταξύ 8:30 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι.
Με την ολοκλήρωση των τελετών, οι μαθητές θα παραλάβουν το σύνολο των σχολικών βιβλίων που βρίσκονται από χθες στις αποθήκες των σχολείων και μαζί… ενημερωτικά φυλλάδια για τους κανόνες υγιεινής αλλά και τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνουν για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης.
Μάλιστα από χθες το πρωί, οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων, παρέλαβαν από τη Νομαρχία Μαγνησίας και τις αφίσες με οδηγίες για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης, που από σήμερα θα βρίσκονται τοιχοκολλημένες σε εμφανή σημεία των σχολικών αιθουσών.
Τα «πρωτάκια» των Δημοτικών Σχολείων πάντως, μάλλον θα χρειαστούν τη βοήθεια των γονιών τους, αφού εκτός από τα βιβλία και τα ενημερωτικά φυλλάδια, θα παραλάβουν και τις σχολικές τσάντες- προσφορά του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΜΕ ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Πάντως οι πρώτες απουσίες της νέας σχολικής χρονιάς, θα συμπληρωθούν στο... απουσιολόγιο των εκπαιδευτικών!
Έως και χθες, δεν κατορθώθηκε να καλυφθούν τα λειτουργικά κενά τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στη Δευτεροβάθμια.
Είκοσι συνολικά λειτουργικά κενά εξακολουθούν να υφίστανται στα δημοτικά σχολεία των νησιών των Βορείων Σποράδων και του Πηλίου.
Όπως επεσήμανε ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, κ. Κ. Ζίκος, για την κάλυψη των κενών προγραμματίζεται η αναστολή της λειτουργίας ολοήμερων τμημάτων. Αντίστοιχα, 15 κενά βασικών ειδικοτήτων αριθμούν και τα Γυμνάσια και Λυκειακές Τάξεις στις Σποράδες. Φιλόλογοι, μαθηματικοί και φυσικοί θα είναι οι πρώτοι απόντες από τις σχολικές αίθουσες.

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
Με αφορμή πάντως την αυλαία της σχολικής περιόδου, οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, κ.κ. Κ. Ζίκος και Ν. Παπαχρήστου, εύχονται καλή χρονιά σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς και με… λιγότερα προβλήματα.
Ο κ. Ζίκος θα δώσει το παρών στον Αγιασμό των 7ου και 22ου Δημοτικών Σχολείων Βόλου στις 9:30 το πρωί, ενώ αντίστοιχα ο κ. Παπαχρήστου, θα ευχηθεί καλή σχολική χρονιά από το 9ο Γυμνάσιο Βόλου, στο συγκρότημα Μουρτζούκου, στις εννέα το πρωί.
«Η ελπίδα της Εκκλησίας να συντροφεύει κάθε προσπάθεια για τη νέα χρονιά. Αυτή η ελπίδα να καταπολεμήσει κάθε φόβο, να γίνει σιγουριά, όπως σίγουρο είναι το χέρι του Χριστού που θα κρατά γερά και θα στηρίζει κάθε καλό αγώνα των μαθητών», εύχεται από την πλευρά του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος, κ. Ιγνάτιος, που θα τελέσει τους Αγιασμούς στις εννέα το πρωί στο Δημοτικό Σχολείο του «Αγίου Αποστόλου του Νέου» στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου. Στη συνέχεια στις 9:30 στο Δημοτικό Σχολείο «Άγιος Ιωσήφ», στις 10 στο 9ο Γυμνάσιο και στις 11 στο ιδιωτικό Γυμνάσιο – Λύκειο «Άγιος Απόστολος ο Νέος».
Στις αγωνίες και τα όνειρα των παιδιών, στις προσδοκίες εκπαιδευτικών και γονέων για μια εποικοδομητική σχολική χρονιά, αναφέρεται στο μήνυμά του ο Υφυπουργός Εσωτερικών Θανάσης Νάκος ο οποίος σήμερα θα παραστεί στις 9.30 στο 7ο Δημοτικό Σχολείο στον Άναυρο, στις 10 στο σχολικό συγκρότημα Μουρτζούκου και στις 11 στο Ιδιωτικό Σχολείο «Άγιος Απόστολος ο Νέος».
Από την πλευρά της, η βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ κ. Ροδούλα Ζήση καταγγέλλει, με αφορμή το σημερινό Αγιασμό, την «προκλητική αδιαφορία της Κυβέρνησης», κάνοντας λόγο για σημαντικές ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό, που θέτουν σε αμφισβήτηση την ποιότητα της εκπαίδευσης.
Τέλος, σε αγώνα με την έναρξη της χρονιάς, καλεί την εκπαιδευτική κοινότητα η Ν.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ.
«Με ευλογίες και ευχολόγια δε λύνονται τα προβλήματα στην εκπαίδευση. Χρειάζεται συντονισμένος αγώνας από όλους, γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές, απ' όλο το λαό, για να δυναμώσει το μέτωπο για μια Παιδεία που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας και όχι της αγοράς», αναφέρει το τοπικό ΚΚΕ.
ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ
Από την εφημερίδα Ελευθερία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template