Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2009

Προβλήματα από τη νεροποντή στη Β΄ΒΙ.ΠΕ

Οι φθινοπωρινές μπόρες ξεκίνησαν και αυτό ήταν αρκετό για να «πνιγούν», τόσο η εθνική οδός Βόλου - Λάρισας, όσο και η Β’ Βιομηχανική περιοχή, καθώς τα μπαζωμένα ρέματα και η έλλειψη αντιπλημμυρικής θωράκισης, έδειξαν για ακόμη μια φορά τη «γύμνια» μας, απέναντι στα στοιχεία της φύσης.
Υπό διερεύνηση το ζήτημα από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, που αναμένεται να εξετάσει από ποιόν έγινε μπάζωμα ρεμάτων.

Η δυνατή βροχόπτωση, από τις 5.30 ως τις 7 το πρωί, στάθηκε αιτία να σημειωθούν πλημμυρικά φαινόμενα στην εθνική οδό, στο ύψος της Χαλυβουργίας και του 304 ΠΕΒ και χρειάστηκε η παρέμβαση της Τροχαίας για να διεξαχθεί η κυκλοφορία, αλλά και να πλημμυρίσουν χωράφια από την αριστερή πλευρά του δρόμου, όπως και να γεμίσει όλη η Β’ ΒΙ.ΠΕ. με λάσπες και φερτές ύλες.

Την Β’ ΒΙ.ΠΕ. επισκέφθηκε χθες το πρωί, η αντινομάρχης Νατάσσα Οικονόμου μαζί με στελέχη της διεύθυνσης Περιβάλλοντος και τον εντεταλμένο για θέματα πολιτικής προστασίας νομαρχιακό σύμβουλο Χαράλαμπο Τσαμπάζη.
Ο εθνικός δρόμος είχε πλημμυρίσει από το ύψος του πρατηρίου Λ. Παπαμήτρου, λίγο πριν τη στροφή στα Κοκκαλαίικα, μέχρι και τη Χαλυβουργία.

Τροχονόμοι βρέθηκαν στο σημείο από τις 5.45 το πρωί μέχρι και τις 7.30 για να ρυθμίσουν την κυκλοφορία, ενώ έγιναν συστάσεις στους οδηγούς να προσέχουν, καθώς το οδόστρωμα ήταν πλημμυρισμένο.

Νερά υπήρχαν παντού μέσα στο 304 ΠΕΒ, που δεν διαθέτει αντιπλημμυρικά έργα, αλλά και σε χωράφια από την αριστερή πλευρά του δρόμου μεταξύ σιδηροδρομικής γραμμής και οδοστρώματος, όπου υπάρχουν καλλιέργειες με βαμβάκι, καλαμπόκι ή σιτάρια.

Η αντινομάρχης εκτίμησε ότι η ζημιά έγινε διότι, το πιθανότερο, είναι ρέματα στην περιοχή να έχουν μπαζωθεί με αποτέλεσμα να υπάρχουν τέτοια φαινόμενα με τις έντονες βροχοπτώσεις.

Όταν σταμάτησε η βροχή, μηχανήματα της ΔΕΣΕ από τη Λάρισα, καθάρισαν το εθνικό δίκτυο από φερτές ύλες και λάσπη, που είχαν συγκεντρωθεί.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία προχώρησε σε άντληση υδάτων ενός υπογείου οικείας, στον Άγιο Γεώργιο Φερρών, ενώ δεν χρειάστηκε να επέμβει στο Πολεοδομικό Συγκρότημα.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

Αυτό που δεν αναφέρει το ρεπορτάζ, είναι πως στο συγκεκριμένο σημείο της Εθνικής οδού Βόλου-Λάρισας, υπάρχουν και σοβαρότατες κακοτεχνίες στην κατασκευή της, που ενισχύουν τέτοια φαινόμενα.
Χρόνια "φωνάζουν" οι φορείς της Μαγνησίας για να διορθωθούν αυτές οι κακοτεχνίες και να γίνει ο κόμβος του Βελεστίνου, αλλά εις ώτα μη ακουόντων!
Ίσως να έφταιγε η "βαρηκοϊα" του Υπουργού ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε....

Υ.Γ. Για όσους φίλους bloggers δεν γνωρίζουν, η Β' ΒΙ.ΠΕ. και το 304 Π.Ε.Β., βρίσκονται στην περιοχή του Βελεστίνου!
Ας είναι λοιπόν προσεκτικότεροι, γιατί εκτίθονται ανεπανόρθωτα όταν γράφουν σε χθεσινό τους post ότι ..."Πλημμύρισαν δρόμοι και υπόγεια στο Βόλο λόγω της έντονης βροχόπτωσης."

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template