Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

ΚΑΡΛΑ, Νεκρά ψάρια προκαλούν ανησυχία

Έντονη ανησυχία προκαλεί στην περιοχή της λίμνης Κάρλας, η ύπαρξη νεκρών ψαριών σε παράλληλη με τη λίμνη τάφρο.
Εκατοντάδες νεκρά ψάρια σε μήκος τριών και πλέον χιλιομέτρων, εντοπίστηκαν χθες, προκαλώντας την έντονη κινητικότητα της Δημοτικής Αρχής, η οποία με έγγραφο της, ζητάει την παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών της ΝΑΜ.
Την εγρήγορση των αρμόδιων Αρχών και των μηχανισμών ζητάει από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης της λίμνης, κ. Γιάννης Πρίντζος.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα οι πιθανότητες μόλυνσης της λίμνης είναι λίγες.
Τα νεκρά ψάρια έγιναν χθες αντιληπτά, νωρίς το πρωί από υπάλληλο του Δήμου, ο οποίος έσπευσε να ενημερώσει το Δήμαρχο κ. Αθανάσιο Παπαδήμα και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο. Αμέσως βρέθηκαν στο σημείο όπου με τη συνοδεία του γεωπόνου του Δήμου έκαναν αυτοψία στην περιοχή για περισσότερη από μία ώρα.
Πράγματι, όπως διαπιστώθηκε κατά την επιτόπια έρευνα εκατοντάδες νεκρά ψάρια ήταν μέσα στο νερό της τάφρου, η οποία βρίσκεται παράλληλα με τη λίμνη Κάρλα. «Τα ψάρια βρίσκονται κατά μήκος 3,5 χιλιομέτρων, δίπλα από τη λίμνη» όπως εξηγεί ο Δήμαρχος, κ. Θανάσης Παπαδήμας. Αναφέρεται ότι στη συγκεκριμένη τάφρο καταλήγουν τα νερά του Πηνειού, τα οποία τροφοδοτούν τα χαντάκια του ΤΟΕΒ της λίμνης.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις δεν αποκλείεται το φαινόμενο να προκλήθηκε από την έλλειψη οξυγόνου στα νερά της περιοχής λόγω μόλυνσης στο συγκεκριμένο σημείο. Ο κίνδυνος για μόλυνση των νερών της λίμνης δεν είναι άμεσος, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις τουλάχιστον, αφού το νερό της τάφρου δεν τροφοδοτεί τη λίμνη αυτήν την περίοδο. Δεν ισχύει όμως το ίδιο όταν τα νερά συσσωρεύονται και διοχετεύονται στην Κάρλα.
Ο Δήμαρχος Κάρλας, με έγγραφο που απέστειλε χθες, ζητάει την άμεση παρέμβαση της Διεύθυνσης Υγείας και της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της ΝΑΜ, ώστε να διαπιστωθεί ο λόγος που προκάλεσε το θάνατο στα ψάρια, αλλά και να εξετάσουν το ενδεχόμενο μόλυνσης των νερών της λίμνης.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Κάρλας, κ. Γιάννης Πρίντζος, σε δηλώσεις του επαναλαμβάνει πόσο σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει ο Φορέας κατά τη λειτουργία του στη διαχείριση αλλά και σε παρόμοιες υποθέσεις.
«Ο Φορέας θα παρακολουθεί με τα στελέχη του και τους φύλακες για την αποφυγή τέτοιων φαινομένων» δηλώνει χαρακτηριστικά ο ίδιος.
Ο κ. Πρίντζος δεν παραλείπει να υπενθυμίσει, όσα έχει υποστηρίξει πριν από μία πενταετία τουλάχιστον, δηλαδή ότι «είναι αναγκαίο να εξυγιανθούν τα νερά του Πηνειού και τα κανάλια που καταλήγουν στη λίμνη Κάρλα» διότι όπως εξηγεί το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί σε ανάλογες περιπτώσεις θα είναι τεράστιο. Ο ίδιος θεωρεί αναγκαία την κινητοποιήσει των υπευθύνων περιβάλλοντος και των μηχανισμών για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Σόνια Χατζοπούλου
Από την εφημερίδα Νέος Τύπος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template