Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Έκθεση του Νίκου Λυγερού στο Ντε Κίρικο

Αφιερωμένη στη μνήμη του Vincent Van Gogh είναι η έκθεση ζωγραφικής του Νίκου Λυγερού που εγκαινιάστηκε στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο και θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου για την καλλιτεχνική του ανησυχία για τον Vincent Van Gogh, ο Νίκος Λυγερός τόνισε ότι η έκθεση των έργων του είναι μια ανάλυση της αλληλογραφίας του μεγάλου Ολλανδού ζωγράφου που είχε με τον αδελφό του, από την οποία αντλούνται οι περισσότερες λεπτομέρειες για τη χρήση των χρωμάτων και κυρίως για έργα που έχουν χαθεί.

Αυτή η διαδικασία πρόσθεσε ο κ. Λυγερός, επέτρεψε στο να μην υπάρξουν παρερμηνείες στο τελικό αποτέλεσμα, που είναι οι πίνακες που παρουσιάζονται και είναι συχνές στον εικαστικό χώρο.

Ο ερευνητής και καλλιτέχνης Νίκος Λυγερός χαρακτήρισε την κρίση του Van Gogh πολυδιάστατη, επισημαίνοντας ότι δεν ήταν ένας τυχαίος ζωγράφος, αλλά ήξερε να μιλήσει, έγραψε για τα έργα του, τα σύγκρινε και είχε πολλές επαφές και με άλλους Γάλλους ζωγράφους που έχουν μείνει στη μνήμη της ανθρωπότητας.

Παραλληλίζοντας δε το έργο του Ολλανδού ζωγράφου με τη μουσική, ο Νίκος Λυγερός υπογράμμισε για το δικό του έργο που παρουσιάζεται στην έκθεση, ότι είναι σαν παρτιτούρες που είχε γράψει ο Van Gogh και ο ίδιος κάνει την ερμηνεία.
Στην έκθεση παρουσιάζονται 80 έργα του Νίκου Λυγερού, τα περισσότερα από τα οποία για πρώτη φορά στην Ελλάδα, γεγονός που ο καλλιτέχνης το απέδωσε στη γνωριμία του με την υπεύθυνη των εικαστικών του Δήμου Βόλου Χρύσα Δραντάκη.

Ως μια ιδιαίτερη έκθεση χαρακτήρισε το έργο του Νίκου Λυγερού ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Φοινικόπουλος καθώς όπως είπε παρουσιάζει το έργο του Van Gogh ζωγραφίζοντας και όχι μόνον αναπτύσσοντας θεωρία και κρίση

Ποιος είναι
Θεωρώντας μεγάλη τιμή για τον ίδιο και για ολόκληρο το Δήμο την παρουσία του Νίκου Λυγερού στο Βόλο, ο δήμαρχος κ. Αλέκος Βούλγαρης παρουσιάζοντας το Νίκο Λυγερό, ο οποίος γεννήθηκε το 1968 στο Βόλο σημείωσε πως κατέχει έναν από τους υψηλότερους δείκτες ευφυίας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ως ερευνητής, πρόσθεσε ο δήμαρχος έχει ασχοληθεί με τους τομείς της άλγεβρας, της θεωρίας αριθμών και της συνδυαστικής. Είναι επίσης επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και στην Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης.

Ίδρυσε ακόμη το Ίδρυμα "Αλτρουϊσμός στην Κύπρο", που προωθεί τις μαζικές προσφυγές κατά της Τουρκίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και την οργάνωση "The Pi Society" στην οποία για να εγγραφεί κάποιος πρέπει να έχει IQ 176 και πάνω, βαθμός νοημοσύνης που σύμφωνα με στατιστικές αντιστοιχεί σ’ έναν άνθρωπο στο εκατομμύριο. Ο κ. Λυγερός έχει 189 βαθμούς.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template