Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Ο καλός, ο κακός και η αντιλαϊκή πολιτική

Το έργο «ο κακός και ο καλός» θυμίζουν στην Αλέκα Παπαρήγα ο Κώστας Καραμανλής και ο Γιώργος Παπανδρέου.
Ο πρώτος διάλεξε τον ρόλο του «έντιμου κακού» και ο δεύτερος του «ήπιου ευαίσθητου», αλλά και οι δύο θα εφαρμόσουν άγρια αντιλαϊκή πολιτική, τόνισε η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε κατά την επίσκεψή της στην 74η ΔΕΘ.
Είπε ότι δεν την ενδιαφέρουν οι φιλοδοξίες τους, ο ένας θέλει να δικαιώσει τον θείο του και ο άλλος τον πατέρα και τον παππού του, προσπαθούν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι έχουν διαφορές μεταξύ τους, όμως, μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου θα έχουμε αντιλαϊκή κυβέρνηση και αντιλαϊκή αξιωματική αντιπολίτευση, όποιο κόμμα και να κερδίσει.
Το ξέκοψε ότι δεν υπάρχει καμιά περίπτωση συνεργασίας του ΚΚΕ με το ΠΑΣΟΚ ή τη Ν.Δ. «Θα μας έπαιρνε με τις πέτρες ο κόσμος, θα ήταν σαν να έχουμε προδώσει τον λαό», είπε χαρακτηριστικά. Τόνισε ότι τα δύο μεγάλα κόμματα δεν έχουν στρατηγικές διαφορές, συναγωνίζονται ποιο θα διαχειριστεί καλύτερα το καπιταλιστικό σύστημα σε συνθήκες κρίσης, γι' αυτό κάλεσε τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν το ΚΚΕ που στέκεται απέναντί τους.
Για τον Γιώργο Παπανδρέου, είπε ότι ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς αρνείται να ομολογήσει τη διεθνή οικονομική κρίση για να μη «θάψει» τη Σοσιαλδημοκρατία.
Με αφορμή την εξαγγελία του προέδρου τού ΠΑΣΟΚ ότι θα καταργήσει τα STAGE στο Δημόσιο, στράφηκε εναντίον του.
«Καλά, μας κοροϊδεύει; Αν είναι παλικάρι να πάει να τα καταργήσει γενικά. Αφού το μεγαλύτερο μέρος των STAGE είναι στους ιδιώτες. Και τα STAGE δεν είναι για πάντα. Εχουν ημερομηνία λήξης. Θα καταργήσει δηλαδή κάτι που έχει ημερομηνία λήξης. Αν είναι παλικάρι να πάει να τα καταργήσει, να επιβάλει στους εργοδότες προσλήψεις και μείωση του ωραρίου εργασίας, όχι μείωση των μισθών».
Η Α. Παπαρήγα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εκδηλωθούν την προεκλογική περίοδο αντικομμουνιστικές επιθέσεις, που έχουν σχεδιάσει τα επιτελεία του ΠΑΣΟΚ, με τη διευκρίνιση ότι αυτή τη φορά ο αντικομμουνισμός μπορεί να είναι πιο «κομψός» ή να προωθηθεί μέσω άλλων κέντρων.
Για τον ΛΑΟΣ και τους Οικολόγους Πράσινους είπε πως τάσσονται καθαρά υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να φέρει σε δύσκολη θέση τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ για να επιβιώσει ως «κυβερνητικός παρτενέρ».
Για τις τελευταίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε ότι δικαιώνουν τη στάση του ΚΚΕ που δεν ανταποκρίθηκε στις προσκλήσεις του για ενότητα της Αριστεράς. «Τώρα θα είχαμε 12 στο ντιμπέιτ και 12 στη διακομματική επιτροπή», παρατήρησε και δήλωσε πως «εάν κάναμε τέτοιο λάθος, τότε θα ήταν το μεγαλύτερο έγκλημα στη σύγχρονη ιστορία του ΚΚΕ».
Υπενθύμισε ότι είχε πει στα στελέχη που έφυγαν από το ΚΚΕ και πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ «ό,τι μας κάνατε θα σας κάνουν» και έστρεψε τα πυρά της εναντίον του προέδρου του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή δηλώσεις του για το ΚΚΕ. «Λίγη μετριοπάθεια δεν θα πείραζε. Να μιλάς με τέτοιους τόνους όταν το δικό σου εγχείρημα έχει αποτύχει μέχρι γελοιοποίησης, θέλει και μια συγγνώμη. Εμείς, όπως βλέπετε, ούτε βγήκαμε με πανηγυρισμούς. Κάνουμε πολιτική εκτίμηση και λέμε ότι είναι αδιέξοδο της στρατηγικής τους. Κι αν θέλετε έχουμε αποφύγει και τη γελοιοποίηση ορισμένων πραγμάτων να την κάνουμε κύριο πολιτικό μας επιχείρημα».
Νίκος Ρούμπος
Από την Ελευθεροτυπία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template