Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Νέα καραβιά προσφύγων στη Μαγνησία......


Το ταξίδι της ελπίδας δεν έφτασε στο τέλος του για άλλο ένα καραβάνι λαθρομεταναστών. Τριάντα τρεις μετανάστες εντοπίστηκαν εξαντλημένοι και ταλαιπωρημένοι, στοιβαγμένοι σε καρότσα μικρού φορτηγού, από τις αστυνομικές αρχές Αλμυρού.
Μεταξύ τους ένα παιδάκι μόλις 2,5 ετών…
Εγκατέλειψαν την πατρίδα τους, αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο. Θύματα κυκλώματος σύγχρονων δουλεμπόρων, πλήρωσαν αδρά για να εισέλθουν παράνομα στην Ελλάδα.
Οι 33 λαθρομετανάστες από το Αφγανιστάν, το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν και τη Σρι Λάνκα που εντοπίστηκαν χθες στις 2 τα ξημερώματα στη θέση Παλιούρι του Αχιλλείου του δήμου Πτελεού, βρήκαν προσωρινό καταφύγιο στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών της Νομαρχίας. Μεταξύ τους μια οικογένεια με ένα μωρό.
Οι λαθροδιακινητές τούς εγκατέλειψαν μέσα στην καρότσα του φορτηγού τύπου βαν και ενός Ι.Χ. αυτοκινήτου και τράπηκαν σε φυγή μόλις αντιλήφθηκαν τον αστυνομικό έλεγχο.
Οι αστυνομικοί του Α.Τ. Αλμυρού βρήκαν μέσα στην καρότσα του φορτηγού τους 33 λαθρομετανάστες, ανάμεσά τους μία γυναίκα.
Το ταξίδι τους με τελικό προορισμό την Αθήνα διεκόπη ξαφνικά.
Είχε προηγηθεί υπό δύσκολες συνθήκες το τριήμερο ταξίδι από τα παράλια της Τουρκίας μέχρι την περιοχή Αγ. Δημητρίου στο Αχίλλειο, όπως οι ίδιοι περιέγραφαν αργότερα στους αστυνομικούς.
Πρόκειται για 15 υπηκόους Αφγανιστάν, οκτώ από το Μπαγκλαντές, έξι από το Πακιστάν και τέσσερις από τη Σρι Λάνκα.
Το ταξίδι θα συνεχιζόταν οδικώς για την πρωτεύουσα από το Παλιούρι στο Αχίλλειο, όπου τους αποβίβασαν με σκάφος βραδινές ώρες λαθρέμποροι.
Το «εισιτήριο» για τον καθένα ήταν περίπου 3.000 δολαρίων.
Αμέσως μετά τον εντοπισμό τους συναγερμός σήμανε στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας για την εξασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών διαμονής στο Κέντρο Υποδοχής στην περιοχή του ΚΤΕΟ.
Μαζί με εθελοντές ο εντεταλμένος νομαρχιακός σύμβουλος Χαρ. Τσαμπάζης, φρόντισαν ώστε να ετοιμαστεί ο χώρος για να κοιμηθούν, καθώς και για να τους μοιραστεί φαγητό, νερό και βασικά είδη προσωπικής υγιεινής.
Χθες το πρωί εξετάστηκαν από γιατρό και διαπιστώθηκε ότι πέρα από την κατάσταση εξάντλησης του οργανισμού τους ήταν καλά στην υγεία τους.
Πρόκειται για τη δεύτερη ομάδα λαθρομεταναστών, που εντοπίζεται στα όρια της Μαγνησίας τις τελευταίες δύο εβδομάδες, μετά τους 43 λαθρομετανάστες που εγκαταλείφθηκαν από σκάφος σε παραλία της Σκιάθου.

Στον ανακριτή
Εξάλλου δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διευκόλυνση παράνομης εισόδου στη χώρα άσκησε ο Εισαγγελέας υπηρεσίας σε βάρος του 40χρονου οικοδόμου από το Μενίδι Αττικής, ο οποίος συνελήφθη το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής στον κόμβο του Αερινού.
Με το αυτοκίνητό του μετέφερε έξι λαθρομετανάστες από το Πακιστάν.
Ο οικοδόμος, ο οποίος συνελήφθη μετά από καταδίωξη αστυνομικών παραπέμφθηκε να απολογηθεί για τις πράξεις του στον Ανακριτή. Μετά από προθεσμία που πήρε απολογείται αύριο.
Βάσω Σαμακοβλή
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template