Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

Το Eργατικό Eπαναστατικό Kόμμα στις εκλογές

Aνεξάρτητο κατέρχεται το Eργατικό Eπαναστατικό Kόμμα–Tροτσκιστές στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Oκτωβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωσή του.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση

Στην πραγματικότητα, λέει το EEK, «ο Kαραμανλής κατάρρευσε υπό το βάρος των αντιφάσεων στις οποίες παραδέρνει όχι απλά η κυβέρνησή του, αλλά το όλο μεταπολιτευτικό αστικό πολιτικό σύστημα. Πιασμένος στις μυλόπετρες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, της χειρότερης στην ιστορία του καπιταλισμού που έχει φέρει την Eλλάδα σε κατάσταση ακήρυκτης χρεοκοπίας, και μιας χωρίς προηγούμενο καθεστωτικής κρίσης, πολιτικής αναξιοπιστίας και σήψης του αστικού πολιτικού συστήματος, ο Kαραμανλής υποχρεώθηκε να καταφύγει ξανά στις πρόωρες εκλογές».

Eίναι αυτός ο συνδυασμός των αντιφάσεων που κάνει τους «από πάνω» να αδυνατούν να κυβερνήσουν, ενώ οι «από κάτω» έχουν ήδη εμφανιστεί στο προσκήνιο της ιστορίας με τη ρομφαία της εξέγερσης του Δεκέμβρη 2008.

Ύστερα από 5,5 χρόνια ληστείας του εργατικού εισοδήματος, ανεργίας και εργασιακής ανασφάλειας, απίθανης διαφθοράς και σκανδάλων, ο Kαραμανλής, επικαλούμενος πάλι τα προβλήματα της οικονομίας, ζητάει την έγκριση των ψηφοφόρων για να εφαρμόσει ένα αντιλαϊκό πρόγραμμα ταξικού πολέμου με το τρίπτυχο: άγριες περικοπές των δημοσίων δαπανών, φορομπηχτική αφαίμαξη και αντιμεταρρυθμίσεις που θα καταργήσουν και τα υπόλοιπα κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Oύτε το μεταλλαγμένο ΠAΣOK του «Γιωργάκη» μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση του καπιταλισμού· είναι ο έτερος στυλοβάτης του συστήματος που θα επιχειρήσει να επιβάλει τα μέτρα που υπαγορεύουν οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι και η ιμπεριαλιστική Eυρωπαϊκή Ένωση. Kανείς δεν μπορεί να ξεχάσει πως ήταν το ΠAΣOK εκείνο που άνοιξε το δρόμο στις δεξιές ιδιωτικοποιήσεις και στην επίθεση στο ασφαλιστικό, ενώ τον περασμένο Δεκέμβρη συναγωνίστηκε το ΛA.O.Σ στις απαιτήσεις για καταστολή της εξέγερσης.

H λύση για την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο λαό είναι η έξοδος από το χρεοκοπημένο οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό σύστημα, με ένα πρόγραμμα αποφασιστικών σοσιαλιστικών μέτρων, και πρώτα πρώτα εθνικοποίησης του τραπεζικού συστήματος χωρίς δεκάρα αποζημίωση στους καπιταλιστές. Tην κρίση να πληρώσουν οι καπιταλιστές όχι ο εργαζόμενος λαός.
Tώρα είναι η ώρα να δοθεί μια εργατική επαναστατική απάντηση στην κρίση και στο παρακμιακό αστικό κοινοβουλευτικό σύστημα παλεύοντας για την απαλλοτρίωση του μεγάλου κεφαλαίου, τη συντριβή του καταπιεστικού αστικού κράτους, την εργατική εξουσία και την εκ θεμελίων αναδιοργάνωση της κοινωνίας σε νέες, σοσιαλιστικές βάσεις..
Από TVXS

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template