Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2009

Βενεζουέλα: Πυρηνικό πρόγραμμα για ειρηνικούς σκοπούς


Το Ιράν προσφέρει τη βοήθειά του για να αναπτύξει η Βενεζουέλα ένα πυρηνικό πρόγραμμα για ειρηνικούς σκοπούς γιατί και οι δυο αυτές χώρες έχουν το δικαίωμα να αποκτήσουν πυρηνική ενέργεια, τονίζει ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

Ο Τσάβες, σύμμαχος του Ιρανού προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Τεχεράνη στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου. Ο Τσάβες δηλώνει αντίθετος σε ένα πυρηνικό πρόγραμμα για στρατιωτικούς σκοπούς.

Ο Τσάβες δήλωσε κατά την επίσκεψή του στο Ιράν ότι η Βενεζουέλα εργάζεται πάνω σε ένα προκαταρκτικό σχέδιο για την κατασκευή ενός «πυρηνικού χωριού» με τη βοήθεια του Ιράν ώστε ο λαός της Βενεζουέλας να μπορέσει να υπολογίζει στο μέλλον σε αυτή την εξαιρετική πηγή ενέργειας που προορίζεται για ειρηνικούς σκοπούς.

«Εάν η Ευρώπη και οι ΗΠΑ ανησυχούν, κατά την άποψή μου κακώς, ας φανούν λογικές και ας προτείνουν ένα σύμφωνο υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για την πλήρη εξάλειψη των πυρηνικών όπλων», υπογράμμισε.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ
Από το Διάλογος Ιδεών

buzz it!

2 σχόλια:

alfaskai103 on 9 Σεπτεμβρίου 2009 - 5:22 μ.μ. είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
magnitis on 9 Σεπτεμβρίου 2009 - 7:10 μ.μ. είπε...

Λυπάμαι, που υποχρεώνομαι να διαγράψω το σχόλιό σου φίλε alfaskai103, αλλά θα συμφωνήσεις πιστεύω μαζί μου, πως οι κανόνες πρέπει να τηρούνται κι αυτό το ιστολόγιο, απ' το ξεκίνημά του έχει πει πως "Σχόλια σε greeklish,.... θα διαγράφονται άμεσα."

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template