Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2009

Σε αναμονή για τις 15 άδειες ταξί στο Βόλο

Σε αναμονή βρίσκεται το θέμα της επανάληψης της διαδικασίας καθορισμού των 15 αδειών ταξί, καθώς συνεδρίασε η Νομαρχιακή Επιτροπή για θέματα Επιβατικών Δημόσιας Χρήσης, αλλά δεν λήφθηκε απόφαση, καθώς αναμένεται γνωμάτευση της νομικού συμβούλου που όρισε η Νομαρχία, για το αν δικαιούται η επιτροπή να ανακινήσει τη διαδικασία επαναχορήγησης των αδειών, αν πρώτα δεν γίνει ανάκλησή τους.

Η χθεσινή συνεδρίαση έγινε στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και παραβρέθηκαν τα ενδιαφερόμενα μέρη, ενώ, όπως επισημάνθηκε, υπάρχει νομικός φραγμός, διότι ακόμη η υπόθεση με τις άδειες είναι στα Δικαστήρια και συγκεκριμένα τέσσερις στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Βόλου και 10 στο Διοικητικό Εφετείο Λάρισας και επιδιώκεται απόφαση να μην ανακληθούν.

Όπως επισημάνθηκε, η νομική σύμβουλος Κωνσταντίνα Σταματίου, που όρισε η Νομαρχία, ανέλαβε να γνωμοδοτήσει, για το αν δικαιούται η Ν.Ε. να ανακινήσει τη διαδικασία επαναχορήγησης των αδειών, αν πρώτα δε γίνει ανάκλησή τους. Συνεπώς, πρέπει να δημιουργηθεί σταθερή νομική βάση, ειδάλλως, οι νομικοί σύμβουλοι των δύο πλευρών θα προσβάλουν τη διαδικασία συνεχώς.

Όπως είναι γνωστό, τα μέλη του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί (Αγ. Χριστόφορος και Eurotaxi), ζητούν να εφαρμοστεί η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, για ανάκληση των 15 αδειών ταξί, ενώ οι ιδιοκτήτες των 15 αδειών ζητούν να επαναχορηγηθούν άδειες, για να μη χάσουν το ψωμί τους.

Αυτή τη στιγμή τα 15 ταξί εργάζονται κανονικά, με προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου Λάρισας και μέχρι το Δικαστήριο να αποφανθεί τελεσίδικα επί της αναστολής εκτέλεσης της απόφασης ανάκλησης των αδειών.

Ο εκ των συνηγόρων των 15 ιδιοκτητών Ηρακλής Αστράς δήλωσε ότι η Νομαρχία όφειλε, από την επομένη της έκδοσης της απόφασης του ΣτΕ, το 2005 - που ακύρωνε την απόφαση του Νομάρχη για χορήγηση των αδειών - να συγκαλέσει την αρμόδια επιτροπή και να επαναχορηγήσει τις άδειες.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template