Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Σε αναμονή για τις 15 άδειες ταξί στο Βόλο

Σε αναμονή βρίσκεται το θέμα της επανάληψης της διαδικασίας καθορισμού των 15 αδειών ταξί, καθώς συνεδρίασε η Νομαρχιακή Επιτροπή για θέματα Επιβατικών Δημόσιας Χρήσης, αλλά δεν λήφθηκε απόφαση, καθώς αναμένεται γνωμάτευση της νομικού συμβούλου που όρισε η Νομαρχία, για το αν δικαιούται η επιτροπή να ανακινήσει τη διαδικασία επαναχορήγησης των αδειών, αν πρώτα δεν γίνει ανάκλησή τους.

Η χθεσινή συνεδρίαση έγινε στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και παραβρέθηκαν τα ενδιαφερόμενα μέρη, ενώ, όπως επισημάνθηκε, υπάρχει νομικός φραγμός, διότι ακόμη η υπόθεση με τις άδειες είναι στα Δικαστήρια και συγκεκριμένα τέσσερις στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Βόλου και 10 στο Διοικητικό Εφετείο Λάρισας και επιδιώκεται απόφαση να μην ανακληθούν.

Όπως επισημάνθηκε, η νομική σύμβουλος Κωνσταντίνα Σταματίου, που όρισε η Νομαρχία, ανέλαβε να γνωμοδοτήσει, για το αν δικαιούται η Ν.Ε. να ανακινήσει τη διαδικασία επαναχορήγησης των αδειών, αν πρώτα δε γίνει ανάκλησή τους. Συνεπώς, πρέπει να δημιουργηθεί σταθερή νομική βάση, ειδάλλως, οι νομικοί σύμβουλοι των δύο πλευρών θα προσβάλουν τη διαδικασία συνεχώς.

Όπως είναι γνωστό, τα μέλη του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί (Αγ. Χριστόφορος και Eurotaxi), ζητούν να εφαρμοστεί η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, για ανάκληση των 15 αδειών ταξί, ενώ οι ιδιοκτήτες των 15 αδειών ζητούν να επαναχορηγηθούν άδειες, για να μη χάσουν το ψωμί τους.

Αυτή τη στιγμή τα 15 ταξί εργάζονται κανονικά, με προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου Λάρισας και μέχρι το Δικαστήριο να αποφανθεί τελεσίδικα επί της αναστολής εκτέλεσης της απόφασης ανάκλησης των αδειών.

Ο εκ των συνηγόρων των 15 ιδιοκτητών Ηρακλής Αστράς δήλωσε ότι η Νομαρχία όφειλε, από την επομένη της έκδοσης της απόφασης του ΣτΕ, το 2005 - που ακύρωνε την απόφαση του Νομάρχη για χορήγηση των αδειών - να συγκαλέσει την αρμόδια επιτροπή και να επαναχορηγήσει τις άδειες.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template