Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2009

Βραβείο Γκίνες στα Γρεβενά

Με το Βραβείο Γκίνες βραβεύθηκαν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μηλιάς για τους μεγαλύτερους παγκοσμίως χαυλιόδοντες, μήκους 5.02 μέτρων, από μαστόδοντα, που βρέθηκαν στην περιοχή Μηλιά του νομού Γρεβενών.

Το νέο ρεκόρ ανέτρεψε το προηγούμενο που έχει καταγραφεί στην ίδια περιοχή το 1997, από την ίδια ανασκαφική ομάδα παλαιοντολογικών ανασκαφών του Α.Π.Θ., με χαυλιόδοντα μήκους 4.39 μέτρων.

Το ρεκόρ Γκίνες απονεμήθηκε στη «Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών - Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μηλιάς», όπου φυλάσσονται τα ευρήματα, ηλικίας 3 εκατομμυρίων ετών!

Το βραβείο παρέδωσε η εκπρόσωπος της Guinness World Records στην Ελλάδα, Τζένη Καραμποΐκη στο Νομάρχη Γρεβενών, Δημοσθένη Κουπτσίδη.

Η ομάδα φοιτητών με τους συνεργάτες και η επικεφαλής της ανασκαφής E. Τσουκαλά τιμήθηκαν με ειδικό έπαινο από τον Κοσμήτορα της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, Ιωάννη Παπαδογιάννη, τον Πρόεδρο του Τμήματος Γεωλογίας, Σπύρο Παυλίδη καθώς και από το Νομάρχη Γρεβενών, Δημοσθένη Κουπτσίδη.
Από TVXS

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template