Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2009

Αρχίζει το Ευρωμπάσκετ. Καλή επιτυχία στην Εθνική Ελλάδος!

Η αρχή το ήμισυ του παντός;

Όπως είναι γνωστό, σήμερα στις 17:30 (NET) η Εθνική Ελλάδας μπαίνει στον χορό του Ευρωμπάσκετ, αντιμετωπίζοντας τους Σκοπιανούς.
Πέρα από το κλίμα έντασης σε πολιτικό επίπεδο μεταξύ των δυο χωρών (η αλήθεια είναι ότι εσκεμμένα καλλιεργείται, αφού ουσιαστικά ο μέσος πολίτης δεν έχει να χωρίσει τίποτε με τον γείτονά του), που ενδέχεται να αποτυπωθεί και στο παρκέ, υπάρχει και ένας μεγάλος αστερίσκος πάνω στο φυλλάδιο του pre-game: πρόκειται για αγώνα πρεμιέρας!
Αυτό το γεγονός από μόνο του προσδίδει μια ιδιαιτερότητα στον αγώνα και έχει αντίκτυπο τόσο βαθμολογικό όσο και ψυχολογικό.
Με λίγα λόγια μπορεί να απογειώσει την ομάδα αλλά και να την στραπατσάρει. Ή μήπως όχι; Με αφορμή τον συγκεκριμένο προβληματισμό και με οδηγό την προϊστορία της ομάδας στις πρεμιέρες της τελευταίας 20ετίας, ας θυμηθούμε που οδηγεί η είσοδος με το δεξί ή με το αριστερό σε ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα!

Από την ανάλυση των παραπάνω στοιχείων προκύπτει καταρχήν, το γεγονός ότι η Εθνική ομάδα έχει στην παρουσία της κατά την τελευταία 20ετία σε τελικές φάσεις, ρεκόρ 6-5 στις πρεμιέρες.
Μια δεύτερη παρατήρηση αφορά στο ότι το κίτρινο φύλλο αγώνα δεν λειτουργεί απαγορευτικά για μια επιτυχημένη πορεία.
Από στατιστικής σκοπιάς, η ήττα στην πρεμιέρα φέρνει την Ελλάδα στην 6η θέση (Μ.Ο.=6,2), ενώ η νίκη την βάζει στην τετράδα (Μ.Ο.=4,0).
Ωστόσο, πλέον θα πρέπει να συνοπολογιστεί η αλλαγή του συστήματος διεξαγωγής του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, μιας και τα αποτελέσματα στην πρώτη φάση μεταφέρονται αυτούσια στην δεύτερη, με συνέπεια οποιοδήποτε στραβοπάτημα να αφήνει μια κυλίδα για την συνέχεια και να δυσκολεύει η προσπέραση του εμποδίου στο χιαστί παιχνίδι. Παράλληλα και με το πέρας του χρόνου, παρατηρείται ότι οι αναμετρήσεις έχουν χιτσκοκικό φινάλε (με εξαίρεση τον εναρκτήριο αγώνα απέναντι στους Γάλλους στην Χάλα Πιονίρ το 2005), καθώς κρίνονται στα τελευταία δευτερόλεπτα και πολλές φορές με buzzer beater!
Με την ευχή οι διεθνείς να σπάσουν την τελευταία ψυχοβγαλτική παράδοση, καλή επιτυχία από το Greek Hoopz.

Το ιστολόγιο Greek Hoopz, έχει δημιουργήσει και έναν πολύ χρήσιμο οδηγό για το Ευρωμπάσκετ, σε μορφή αρχείου PDF, που μπορεί οποιοσδήποτε να τον "κατεβάσει" εύκολα και γρήγορα!

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template