Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Οικοπεδοποιούν… χειμάρρους!

ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΓΗΠΕΔΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 5Χ5
Ο βιασμός της φύσης δεν φαίνεται να έχει τέλος στη Μαγνησία… Επιτήδειοι φαίνεται ότι δεν διστάζουν να μπαζώσουν ακόμη και χειμάρρους στην ευρύτερη περιοχή, προκειμένου να προκύψουν… οικόπεδα άρτια οικοδομήσιμα! Στα Καλά Νερά του Δήμου Μηλεών κάποιοι φαίνεται ότι βγήκαν προς άγραν… οικοπέδων και διαπιστώνοντας τα στενά οικιστικά όρια δεν δίστασαν να ξεκινήσουν το μπάζωμα του χειμάρρου Ροδιά. Στη συνοικία της Αγίας Παρασκευής δε στο Δήμο Βόλου, κάποιοι άλλοι θεώρησαν… άχρηστο το ρέμα που υπάρχει και είπαν να το μετατρέψουν σε γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5! Το ανθρώπινο χέρι στη φύση μπαίνει λίγο πριν την έναρξη της χειμερινής περιόδου και σε μία χρονική στιγμή που συνεργεία της Νομαρχίας Μαγνησίας, δίνουν μάχη για τον καθαρισμό των χειμάρρων, προκειμένου να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα…
Ούτε μία ούτε δύο, αλλά τέσσερις τηλεφωνικές καταγγελίες, δέχθηκε χθες στο γραφείο του, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας Μαγνησίας, Χαρ. Τσαμπάζης, ότι κάποιοι προχωρούν στο μπάζωμα του χειμάρρου «Ροδιά», προκειμένου να δημιουργήσουν νέα… οικόπεδα. Την ίδια ώρα δε, καταγγέλλονταν στο γραφείο της αντινομάρχη Περιβάλλοντος, Νατάσσας Οικονόμου, ότι στο Δήμο Βόλου και συγκεκριμένα στη συνοικία της Αγίας Παρασκευής, κάποιοι άλλοι προχώρησαν στο μπάζωμα ρέματος και στη διαμόρφωση γηπέδου ποδοσφαίρου 5Χ5!
Τις καταγγελίες θα κληθούν να επιβεβαιώσουν συνεργεία της ΝΑΜ που θα κάνουν αυτοψίες τόσο στα Καλά Νερά όσο και στην Αγία Παρασκευή.
Το φαινόμενο όμως της… οικοπεδοποίησης των χειμάρρων και ρεμάτων στο νομό, προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του κ. Τσαμπάζη. «Οι Δήμοι πρέπει επιτέλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να φροντίζουν για την αστυνόμευση των ρεμάτων και χειμάρρων αν θέλουν να προστατέψουν τους πολίτες και τις ανθρώπινες περιουσίες από ενδεχόμενα πλημμυρικά φαινόμενα», είπε.
ΣΑΛΟΝΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΤΗ ΤΟΥ ΚΡΑΥΣΙΔΩΝΑ
Εν τω μεταξύ, τα φθινοπωρινά πρωτοβρόχια, βρήκαν συνεργεία της Νομαρχίας Μαγνησίας να προχωρούν στον καθαρισμό των χειμάρρων του Πολεοδομικού Συγκροτήματος σε μία προσπάθεια να θωρακιστεί αντιπλημμυρικά η ευρύτερη περιοχή.
Ολόκληρο σαλόνι, τηλεόραση, ντουλάπια κουζίνας ακόμη και παλιές πόρτες, «ψάρεψαν» από την κοίτη του χειμάρρου Κραυσίδωνα τα συνεργεία της Νομαρχίας, που εδώ και μία εβδομάδα περίπου δίνουν τη μάχη του καθαρισμού των χειμάρρων. «Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει. Είναι στην ευθύνη των Δήμων να φροντίζουν να είναι οι χείμαρροι καθαροί από σκουπίδια κάθε λογής, που φράσσουν τη ροή των νερών και δημιουργούν πλημμυρικά φαινόμενα», ανέφερε ο κ. Τσαμπάζης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο καθαρισμός θα συνεχιστεί έως τέλος Σεπτεμβρίου και εκτιμάται ότι η… λεία θα ζυγίζει περί τους 20 τόνους σκουπιδιών!
Αυτό το διάστημα τα τρία μηχανήματα και τα δύο φορτηγά της ΝΑΜ εργάζονται για τον καθαρισμό του Αναύρου και του Κραυσίδωνα και θα ακολουθήσει το Αλιγαρόρεμα στις Αλυκές και ο Ξηριάς με έμφαση στην εκβολή του στο ύψος της λεωφόρου Αθηνών.
ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ
Από την εφημερίδα Ελευθερία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template