Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2009

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις σε «Κανάκη» και «Βιοσώλ»

Συνεχίζουν για τρίτη εβδομάδα την επίσχεση εργασίας στην οποία έχουν προχωρήσει οι εργαζόμενοι της βιομηχανίας μεταλλικών κατασκευών «Κανάκης», οι οποίοι παράλληλα, μην βλέποντας ούτε και σήμερα το… «χρώμα του χρήματος», αποφάσισαν το συντονισμό των ενεργειών τους προκειμένου να το επιτύχουν μέσω ΟΑΕΔ.

Ήδη, όπως ανέφερε στη «Μαγνησία» ο συνδικαλιστής κ. Βασίλης Λινάρδος, οι εργαζόμενοι συγκεντρώνουν διάφορα απαραίτητα έγγραφα, όπως για παράδειγμα τα ένσημα των δύο τελευταίων ετών και το εκκαθαριστικό της εφορίας, προκειμένου να τα καταθέσουν στον ΟΑΕΔ για να λάβουν κάποια οικονομική ενίσχυση.

Παράλληλα σήμερα ή το πολύ αύριο πρόκειται να συνεδριάσει η εργοστασιακή επιτροπή μαζί με τους εργαζομένους, προκειμένου να λάβουν αποφάσεις για την περαιτέρω στάση που θα κρατήσουν έναντι της διοίκησης του εργοστασίου.

Στο μεταξύ συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΣΩΛ, που πραγματοποιούν καθημερινά στάσεις εργασίας, καθώς διαμαρτύρονται για τις απολύσεις οκτώ συναδέλφων τους που έγιναν στο τέλος Αυγούστου και στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο, αν και με τη συμβολή του Εργατικού Κέντρου Βόλου, έχει ζητηθεί η πραγματοποίηση τριμερούς συνάντησης στο υπουργείο Εργασίας με στόχο την ανάκληση των απολύσεων, αλλά και με στόχο να «ανοίξει» η εργοδοτική πλευρά τα χαρτιά της για τη στάση που θα κρατήσει, μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη σ’ αυτό το θέμα.

Πάντως οι ενέργειες για την πραγματοποίηση αυτής της τριμερούς συνάντησης το συντομότερο δυνατόν συνεχίζονται.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template