Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2009

Βενεζουέλα: Στρατιωτική συμφωνία με αγορά πυραύλων από τη Ρωσία

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγο Τσάβες, η χώρα του θα αγοράσει ρωσικούς πυραύλους με βεληνεκές 300 χιλιομέτρων, στο πλαίσιο της στρατιωτικής συνεργασίας με τη Μόσχα. Επιπλέον ο Τσάβες διαπραγματεύεται την αγορά 100 τανκς Τ-72 και 7-90 από τη Ρωσία.

«Υπογράψαμε ορισμένες στρατιωτικές συμφωνίες με τη Ρωσία. Σύντομα, θα αρχίσουν να φθάνουν κάποιοι μικροί πύραυλοι. Ξέρετε πόσο μακριά μπορούν να φτάσουν; 300 χιλιόμετρα και δεν χάνουν το στόχο τους» δήλωσε απευθυνόμενος σε υποστηρικτές του, οι οποίοι έσπευσαν να τον υποδεχτούν στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Τσάβες, πραγματοποίησε δεκαήμερη περιοδεία στην Αφρική, την Ασία και την Ευρώπη, στο πλαίσιο της οποίας επισκέφθηκε και τη Ρωσία.

«Εμείς δεν πρόκειται να επιτεθούμε σε κανέναν, πρόκειται για αμυντικά εργαλεία, διότι θα υπερασπιστούμε τη χώρα μας έναντι οποιασδήποτε απειλής, απ όπου κι αν προέλθει», είπε ο Τσάβες.

Σημειώνεται ότι οι σχέσεις της Βενεζουέλας με την Κολομβία είναι αρκετά τεταμένες, καθώς η Κολομβία υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με τις ΗΠΑ με στόχο την εξουδετέρωση των αριστερών ανταρτών και την αντιμετώπιση των λαθρεμπόρων ναρκωτικών. Ο Τσάβες προειδοποιεί ότι αυτή η συμφωνία αυξάνει τον κίνδυνο να ξεσπάσει πόλεμος στη νότια Αμερική και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να εξαπολυθεί επίθεση κατά της Βενεζουέλας.
Από TVXS

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template