Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Τοκογλυφία με 116% μέσω αγορών σε γνωστές αλυσίδες!!!

Σε μια ιδιότυπη… βιομηχανία, με χαρακτηριστικά τοκογλυφίας, στρώνει το έδαφος η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά και η κλειστή στρόφιγγα των τραπεζών. Ουδείς δείχνει να ενοχλείται από τους σύγχρονους «μαυραγορίτες», οι οποίοι οργιάζουν μέσω μικρών αγγελιών, ποντάροντας στη μεγάλη ανάγκη ιδιωτών για ρευστό.
Στις τοπικές εφημερίδες του Βόλου οι μικρές αγγελίες «τοκογλύφων», που δεν διστάζουν να βγουν στο προσκήνιο, ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια. Η διαδικασία είναι απλή… Αρκεί ο ενδιαφερόμενος που καίγεται για μετρητό να έχει πιστωτική ή πιστωτικές κάρτες.
Το κύκλωμα λειτουργεί με συγκεκριμένα βήματα. Καλούν τον κάτοχο της πιστωτικής κάρτας να προβεί μέσω ΑΤΜ σε «κίνηση λογαριασμού», ώστε να διαπιστώσει ποιο είναι το όριο αγορών, άσχετα εάν έχει αγγίξει ή υπερβεί το όριο ανάληψης χρημάτων.
Η συναλλαγή θα γίνει σε ένα από τα καταστήματα που θα υποδείξει στον ενδιαφερόμενο για μετρητά το γραφείο… διευκόλυνσης. Σε όλες τις περιπτώσεις ο εκπρόσωπος του γραφείου υποδεικνύει υποκατάστημα μιας εταιρίας-μεγάλης αλυσίδας, που δραστηριοποιείται είτε στο χώρο των ηλεκτρικών ειδών είτε της κινητής τηλεφωνίας, της ένδυσης ή των καλλυντικών.
Με την πιστωτική κάρτα ο ενδιαφερόμενος αγοράζει προϊόντα και τα παραδίδει στον εκπρόσωπο του γραφείου, για να λάβει σε μετρητό το 50% της αξίας τους!
Εάν οι αγορές περάσουν σε 12 δόσεις, τότε θα είναι άτοκες. Σε διαφορετική περίπτωση, για 24 ή 36 δόσεις, ο κάτοχος της πιστωτικής θα πληρώσει έντοκα. Δηλαδή θα αποπληρώσει στο διπλάσιο το μετρητό που έλαβε συν τους τόκους της κάρτας, περίπου 116%!!!
Τα γραφεία μετρητών χρημάτων θα διακινήσουν στην αγορά το εμπόρευμα που αγόρασαν μισοτιμής. Στα ίδια ή σε άλλα καταστήματα ή ακόμη και μεμονωμένα σε ιδιώτες. Θα πουλήσουν κυρίως στους χονδρέμπορους και θα βάλουν στην τσέπη τους ένα χαρτζιλίκι, όπως οι ίδιοι λένε, περίπου 10 με 15% του ποσού της συναλλαγής.
Είναι λέει και «ριγμένοι», αφού χάνουν το ΦΠΑ του 19% που θα κοπεί ονομαστικά από την αγορά των προϊόντων στο πολυκατάστημα με την πιστωτική κάρτα.
«Δε βαριέσαι όμως. Εμείς έτσι δουλεύουμε. Αγοράζουμε και πουλάμε για να βγάλουμε ένα χαρτζιλίκι και να βοηθήσουμε και τον κόσμο που θέλει ρευστό», μας είπε ένας από τους… καλούς Σαμαρείτες, με τον οποίο επικοινωνήσαμε σε αναζήτηση μετρητών χρημάτων.
Ερωτήματα στη διαδικασία, όπως πώς θα μεταπωληθούν σε χονδρεμπόρους τα προϊόντα που θα αγοραστούν από τη λιανική και πώς θα καταλήξουν ξανά σε ράφια χωρίς τιμολόγια, δεν μπόρεσαν να διευκρινιστούν από την έρευνα, σε πρώτη φάση, του «Τ».
Τα περισσότερα από τα «γραφεία μετρητών» με τα οποία επικοινωνήσαμε έχουν έδρα και παραρτήματα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα. Εντοπίσαμε και ένα που έχει παράρτημα στο Βόλο και λειτουργεί τρεις φορές την εβδομάδα.
Όμως και τα άλλα ήταν πρόθυμα να εξυπηρετήσουν, στέλνοντας εκπροσώπους τους στο Βόλο για τη συναλλαγή ή στην πλησιέστερη πόλη, δηλαδή στη Λάρισα.
Ένας μάλιστα δεν δίστασε να μας πει ότι δεν χρειάζεται να λειτουργήσει γραφείο στο Βόλο, αφού υπάρχει κατάστημα με το οποίο συνεργάζεται…
Η… καλοσύνη ορισμένων είναι μεγαλύτερη. Για να γίνουν οι αγορές μεγάλου κόστους πρέπει μόλις περαστεί το ποσό με την πιστωτική κάρτα στο σύστημα να «συναντήσει την πρώτη δόση. Που σημαίνει ότι ο ενδιαφερόμενος για μετρητά να την έχει προκαταβάλει νωρίτερα από τη συναλλαγή. Εάν ο κάτοχος της κάρτας δεν διαθέτει το ποσό, τότε το γραφείο δείχνει κατανόηση… καταβάλει την πρώτη δόση στο λογαριασμό της κάρτας και αφαιρείται τη στιγμή της συναλλαγής.
Και αν όλα αυτά δείχνουν κάπως περίπλοκα παρακολουθήστε μέρος των τηλεφωνικών συνομιλιών με γραφεία που υπόσχονται μετρητά χρήματα αμέσως, από 1.000 έως 100.000 ευρώ από όλες τις πιστωτικές σας κάρτες, ακόμη και αν δεν έχετε διαθέσιμο υπόλοιπο ή και με υπέρβαση ορίου.
Πρώτο γραφείο
- Καλησπέρα σας. Είδα την αγγελία και ενδιαφέρομαι για μετρητά χρήματα. Θα ήθελα να με ενημερώσετε τι πρέπει να κάνω.
- Τι πιστωτικές κάρτες έχετε και ποιο είναι το όριό τους;
- Μία στην… με όριο 15.000 ευρώ, μια στην… με όριο 8.000 ευρώ.
- Θα κάνετε κίνηση λογαριασμού μέσω του ΑΤΜ και θα δείτε πόσο είναι το όριο αγορών.
- Μα έχω εξαντλήσει το όριο.
- Άσχετα με αυτό ορισμένες τράπεζες δίνουν τη δυνατότητα αγορών πάνω από το όριο. Μόλις βγάλετε αυτά τα χαρτάκια και δούμε το όριο αγορών, όχι ανάληψης, τότε θα μας καλέσετε να συναντηθούμε εκεί στο Βόλο για να πάμε στο… και στο… (λέει δύο γνωστά καταστήματα μεγάλων αλυσίδων) και θα κάνετε αγορές, επιλέγοντας τις δόσεις.
- Και τι θα τα κάνω αυτά που θα αγοράσω;
- Αυτό σας εξηγώ. Η αγορά θα γίνει παρουσία μας, θα παραλάβουμε το εμπόρευμα και θα σας δώσουμε το 70% της αξίας τους σε μετρητά. Όταν θα είστε έτοιμη με τα χαρτάκια σας, θα μιλήσουμε για να κλείσουμε ραντεβού.
Δεύτερο γραφείο
- Γεια σας. Τηλεφωνώ για την αγγελία και θα ήθελα να με ενημερώσετε για τον τρόπο που μπορείτε να με εξυπηρετήσετε.
- Πόσες κάρτες έχετε και σε ποιες τράπεζες;
- Μία στην… με όριο 15.000 ευρώ, μία στην… με 8.000 ευρώ και δύο στην… με 3.000 ευρώ η κάθε μία.
- Για τη δεύτερη είναι λίγο δύσκολο, αλλά θα το δούμε. Από τις άλλες δύο όμως μπορείτε να πάρετε μετρητά.
- Και πώς θα γίνει αυτό, αφού έχω φτάσει το όριο ανάληψης;
- Για την κάρτα με 15.000 ευρώ μπορείτε να κάνετε αγορές αντίστοιχου ποσού με άτοκες δόσεις. Εμείς παίρνουμε το εμπόρευμα, το ΦΠΑ κόβετε σε όνομα οπότε χάνουμε το 19%, πουλάμε στους χονδρέμπορους σε λίγο πιο χαμηλή τιμή, δηλαδή εμείς βγάζουμε περίπου 15%.
- Καταστηματάρχης είστε;
- Όχι, δίνουμε στα καταστήματα μετά.
- Και τι εμπορεύματα δηλαδή θέλετε να αγοράσω;
- Υπάρχουν δύο τρία καταστήματα (αναφέρει τρία μεγάλων αλυσίδων) που θα σας υποδείξουμε εμείς.
- Και πού θα συναντηθούμε; Βρίσκεστε στο Βόλο;
- Όχι, με το Βόλο όμως συνεργαζόμαστε. Έχουμε γραφείο ή Αθήνα ή Θεσσαλονίκη ή Λάρισα. Θέλω όμως πρώτα να μου βγάλετε την κίνηση της κάρτας και μετά να συνεννοηθούμε. Επίσης, αν περάσει η κάρτα των 15.000 ευρώ για 36 δόσεις, τότε χρειάζεται να καταθέσετε 500 ευρώ, ώστε το σύστημα να δει την πρώτη δόση. Με 0 υπόλοιπο δεν θα περάσει η κάρτα. Κάντε αυτά και θα τα ξαναπούμε…
Τρίτο γραφείο
Του λέμε τα γνωστά για τις κάρτες. Μία των 15.000 ευρώ και άλλες δύο των 6.000 ευρώ όριο. Για τις δύο το βλέπει δύσκολο. Για τη «15αρα» μπορούμε να πάρουμε μετρητά 12,5 χιλιάδες ευρώ.
- Από πού τηλεφωνείτε;
- Από το Βόλο.
- Γίνονται αγορές από καταστήματα του Βόλου με 12 άτοκες δόσεις ή 24 και 36 έντοκες.
- Για παράδειγμα, εάν με τις κάρτες σας αγοράσετε 24.000 ευρώ, παίρνετε 12.000 ευρώ μετρητά. Θα πληρώσετε σε χαμηλές δόσεις.
- Εσείς κατάστημα έχετε και ενδιαφέρεστε για εμπόρευμα;
- Όχι, υπάλληλος είμαι γραφείου που ασχολείται με αυτά τα πράγματα.
- Και τι το κάνετε το εμπόρευμα;
- Το πουλάμε. Αν πάρουμε ένα κομπιούτερ 1.000 ευρώ, το πουλάμε 30-35% παρακάτω για να βγάλουμε και εμείς κάτι σαν γραφείο. Βγάζουμε ένα ποσοστό 10-15%. Απλώς εσείς θέλετε τα χρήματα; Έτσι δεν είναι; Αυτό κάνουμε και εμείς.
- Σε ποιο κατάστημα πρέπει να πάω;
- Μαζί θα πάμε στο κατάστημα. Στο… που είναι αλυσίδα σε όλη την Ελλάδα.
- Οπότε δεν χρειάζεται τίποτε άλλο, παρά να δω την κίνηση των καρτών.
- Ναι. Και επιπλέον να μην είναι μηδενικό το υπόλοιπο. Για την 15αρα θα χρειαστεί για παράδειγμα 200 ευρώ. Εάν δεν τα έχετε εσείς, θα τα βάλω εγώ και θα τα αφαιρέσουμε στη συνέχεια, όταν γίνει η συναλλαγή.
- Στο Βόλο θα σας βρω;
- Δυστυχώς δεν έχουμε γραφείο στο Βόλο. Έχουμε όμως στη Λάρισα. Αλλά έχουμε μαγαζί στο Βόλο που κάνουμε αυτή τη δουλειά.
- Τι μαγαζί, αφού μου είπατε ότι δεν είστε καταστηματάρχης.
- Ουσιαστικά το γραφείο δεν χρειάζεται, γιατί η δουλειά μας γίνεται στο μαγαζί που κάνουμε τη συναλλαγή.
- Δεν πιστεύω να μείνω με τα πράγματα στο χέρι…
Μα τι λέτε; Γίνονται αυτά, τόσο καιρό είμαστε στο χώρο. Απλά έτσι δουλεύουμε. Αγοράζουμε, πουλάμε και βοηθάμε τον κόσμο να πάρει ανάσα σε μεγάλη ανάγκη, βγάζοντας το χαρτζιλίκι μας…
Βάσω Σαμακοβλή
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template