Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2009

Καταγγελία του Νομάρχη στο Ε.Σ.Ρ. για τον «Astra Tv»

Καταγγελία-αναφορά έκανε ο Νομάρχης Μαγνησίας, κ. Απόστολος Παπατόλιας, προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης κατά της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ASTRA TV Ραδιοτηλεοπτικές Επιχειρήσεις ΑΕ».

Στην καταγγελία του ο Νομάρχης αναφέρει ότι ο συγκεκριμένος τοπικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός αφενός δεν αναμεταδίδει τις συνεδριάσεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου Μαγνησίας με τρόπο που να διασφαλίζεται η πολιτική πολυφωνία και η αντικειμενική ενημέρωση των τηλεθεατών, καθώς προβάλλεται κατά κύριο λόγο μία συγκεκριμένη πολιτική παράταξη και αφετέρου δεν παρουσιάζει τα πραγματικά περιστατικά με τρόπο αντικειμενικό και σαφή, ώστε να μπορεί ο τηλεθεατής να σχηματίσει πλήρη και άρτια άποψη για τα γεγονότα.

Ο Νομάρχης αναφέρεται σε συγκεκριμένα περιστατικά, όπως η αναμετάδοση ερωτήσεων και τοποθετήσεων των μελών της ελάσσονος μειοψηφίας, σε τουλάχιστον τρία Νομαρχιακά Συμβούλια, αλλά και στο γεγονός ότι στο ρεπορτάζ για το Γυμνάσιο Βελεστίνου, έχει ξεκινήσει τη διαδικασία αντικατάστασης της παλιάς στέγης και αποκαλύφθηκε ότι στην ταράτσα του Σχολείου υπήρχε μεγάλος όγκος σκουπιδιών.

Καταλήγοντας ο κ. Παπατόλιας υποστηρίζει ότι «τα όσα αναφέρθηκαν στα δελτία ειδήσεων του εν λόγω τηλεοπτικού σταθμού δεν συνάδουν προς την αρχή της πολιτικής πολυφωνίας και της αντικειμενικής ενημέρωσης του κοινού, ούτε διασφαλίζουν την ισότιμη παρουσίαση των παρατάξεων, ζητά με την καταγγελία του από το ΕΣΡ τον έλεγχο και την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, που υπάγονται στην αποκλειστική αρµοδιότητά του».
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template