Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2009

Σφραγίστε τώρα το παράνομο εργοτάξιο του ΑΚΤΩΡΑ στην Βλύχα!


Άμεση αποκατάσταση του Λόφου της Βλύχας
από τις παράνομες επιχωματώσεις της ΠΕΤΡΟΛΑ.
Με καθυστέρηση 4 μηνών και μόνο ύστερα από 6 καταγγελίες και αναφορές μας οι υπηρεσίες της Νομαρχίας διαπίστωσαν ότι οι εργοταξιακές εγκαταστάσεις της εταιρίας ΑΚΤΩΡ στην Βλύχα είναι παντελώς παράνομες : χωρίς άδεια εγκατάστασης, χωρίς άδεια λειτουργίας και πολεοδομικά αυθαίρετες. (Επισυνάπτονται δύο έγγραφα των Νομαρχιακών Υπηρεσιών).
Κατά παράβαση των Περιβαλλοντικών Όρων του διυλιστηρίου η εταιρία ΑΚΤΩΡ, ενεργώντας για λογαριασμό της ΠΕΤΡΟΛΑ, μετέφερε χιλιάδες τόνους μπάζα και χώματα από τον χώρο της επέκτασης του διυλιστηρίου και τα απέρριψε στον Λόφο της Βλύχας και μάλιστα σε έκταση δασική και σε περιοχή που από τα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια Ελευσίνας και Μάνδρας καθορίζεται ως χώρος πρασίνου. Επίσης, στο κενό έπεσε η παραπλανητική προσπάθεια να εμφανίσουν τις επιχωματώσεις ως «διαμορφώσεις» με σκοπό την εγκατάσταση … φωτοβολταϊκών συστημάτων!
Υπενθυμίζεται ότι όλες οι παράνομες επιχωματώσεις στον Λόφο της Βλύχας εκτελέστηκαν με μηχανήματα του εργοταξίου. Για τις παράνομες ενέργειες της ΠΕΤΡΟΛΑ και του ΑΚΤΟΡΑ, ύστερα από τεκμηριωμένες καταγγελίες της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ, κινήθηκε 4 φορές η αυτόφωρη διαδικασία για στελέχη της ΠΕΤΡΟΛΑ και του ΑΚΤΟΡΑ.
Καλείται ο Νομάρχης να σφραγίσει τις παράνομες εργοταξιακές εγκαταστάσεις του ΑΚΤΩΡΑ και να υποχρεώσει άμεσα την ΠΕΤΡΟΛΑ να αποκαταστήσει όλες τις βλάβες που προξένησε στον Λόφο της Βλύχας.
Οποιαδήποτε μεθόδευση για σιωπηρή παράταση της παράνομης λειτουργίας του εργοταξίου και μάλιστα για ένα χρόνο αποτελεί κραυγαλέα συγκάλυψη της παρανομίας με ανεπανόρθωτες βλάβες στο περιβάλλον για τις οποίες ο Νομάρχης θα φέρει ακεραία την ευθύνη.
Καλούνται οι Δήμοι Ελευσίνας και Μάνδρας να εγκαταλείψουν την προκλητική αδιαφορία που επιδεικνύουν για την προάσπιση των ρυθμίσεων των Γενικών Πολεοδομικών τους Σχεδίων για την περιοχή του Λόφου της Βλύχας.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΠΕΤΡΟΛΑ και ΑΚΤΩΡ περιφρονούν την νομιμότητα!
Για 5η φορά στο Αυτόφωρο οι υπεύθυνοι
για παράνομες εργασίες στον Λόφο της Βλύχας


Από τις πρώτες πρωϊνές ώρες σήμερα Τρίτη, η εταιρία ΑΚΤΩΡ, ενεργώντας για λογαριασμό της ΠΕΤΡΟΛΑ, παραβίασε για μία ακόμη φορά την διακοπή των παράνομων εργασιών στον Λόφο της Βλύχας.
Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ οι εργασίες διεκόπησαν στις 11 το πρωΐ και οι υπεύθυνοι προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα. Για τους υπευθύνους κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία.
Το Αστυνομικό Τμήμα συνέλαβε τον Υπεύθυνο της εταιρίας ΑΚΤΩΡ για τον οποίο κίνησε αυτεπάγγελτα τη διαδικασία του αυτόφωρου. Μήνυση κατά των υπευθύνων υπεβλήθη και από το Δασονομείο Ελευσίνας.
Είναι η 5η φορά που στελέχη είτε της ΠΕΤΡΟΛΑ είτε του ΑΚΤΟΡΑ οδηγούνται στο αυτόφωρο για παράνομες εργασίες που προκαλούν ανεπανόρθωτες περιβαλλοντικές βλάβες στον Λόφο της Βλύχας.
ΠΕΤΡΟΛΑ και ΑΚΤΩΡ περιφρονούν με τον πλέον προκλητικό τρόπο την νομιμότητα και γελοιοποιούν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους.
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα για την περιφρούρηση του χώρου. Η αυτοδιοίκηση της περιοχής περί άλλα τυρβάζει…
Από το Διαρκής Κίνηση

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template