Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Χειροπέδες στους αδίστακτους μαχαιροβγάλτες του Βόλου

Την επικίνδυνη ομάδα μαχαιροβγαλτών, οι οποίοι σε νυχτερινές βόλτες τρόμου το τελευταίο τετραήμερο, λήστεψαν επτά τουλάχιστον άτομα, εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.
Οι υποψίες των αστυνομικών ότι η συμμορία με τα μαχαίρια και τα κατσαβίδια θα έκανε την επανεμφάνισή της στο κέντρο του Βόλου, μετά την παρέλευση του αυτοφώρου από την τελευταία επίθεση στις 5:30 το πρωί της περασμένης Δευτέρας, επιβεβαιώθηκαν.
Δύο από τους τρεις της συμμορίας συνελήφθησαν, μεταξύ τους ο «ηγέτης» της ομάδας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του τρίτου. Κατά την επιχείρηση σύλληψής τους δεν δίστασαν να κάνουν χρήση των μαχαιριών εναντίον των αστυνομικών…
Ο αριθμός των θυμάτων αυξήθηκε στα επτά, όταν χθες μετά τη δημοσιότητα που δόθηκε στη δράση των συμμοριτών, ένα ακόμη άτομο προσήλθε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου για να καταγγείλει ότι έπεσε στα χέρια των αδίστακτων ληστών.
Πρόκειται για 20χρονο φοιτητή, ο οποίος ανέφερε στις αστυνομικές αρχές ότι την περασμένη Τρίτη, ενώ βάδιζε στην οδό Κωνσταντά και Κασσαβέτη ακινητοποιήθηκε από τους νεαρούς με την απειλή μαχαιριών και του αφαίρεσαν το κινητό τηλέφωνο που κρατούσε και ποσό 60 ευρώ που είχε μαζί του.
Δεν αποκλείεται, πάντως, η λίστα των θυμάτων ληστείας από την ίδια ομάδα, που έκανε την εμφάνισή της στο Βόλο ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου να είναι μεγαλύτερη, καθώς ορισμένα από τα ήδη γνωστά περιστατικά δεν είχαν καταγγελθεί έγκαιρα στην αστυνομία.
Οι δύο της ομάδας βγήκαν χθες τις πρώτες πρωινές ώρες για τη γνωστή «γύρα τρόμου» και με τα μαχαίρια στην τσέπη αναζητούσαν το επόμενο θύμα ληστείας.
Φαίνεται ότι φρόντισαν να έχουν γνώση της …ποινικής δικονομίας, αφού έκαναν την εμφάνισή τους μόλις παρήλθε το αυτόφωρο από την ώρα που την επίθεσή τους δέχθηκε το έκτο κατά σειρά θύμα, ένας 29χρονος σιδηρουργός, τις πρώτες πρωινές ώρες της περασμένης Δευτέρας.
Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου εξετάζοντας προσεκτικά τα στοιχεία όλων των υποθέσεων, τα σημεία στα οποία κινήθηκαν τα προηγούμενα 24ωρα οι μαχαιροβγάλτες, αλλά και τις περιγραφές των θυμάτων, έστησαν μπλόκα στο κέντρο.
Σε ένα από αυτά, στη συμβολή των οδών Τ. Οικονομάκη και Ογλ, έπεσαν στις 3:55 το πρωί χθες, οι δύο υπήκοοι Αλβανίας, 21 και 22 ετών.
Το μικτό κλιμάκιο ελέγχου της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας και της ΟΠΚΕ σταμάτησε για έλεγχο τους δύο νεαρούς αλλοδαπούς, οι οποίοι κινούνταν πεζοί.
Όταν επιχειρήθηκε ο έλεγχός τους αντέδρασαν σθεναρά και επιχείρησαν να κάνουν χρήση μαχαιριών που έφεραν μαζί τους.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο 21χρονος, ο οποίος φέρεται να έχει τον ηγετικό ρόλο στην ομάδα, συμμετείχε και στις επτά ληστείες που διαπράχθηκαν από τις 12 έως τις 15 Σεπτεμβρίου.
Ο 22χρονος συμμετείχε σε τρεις από τις ληστείες. Ο τρίτος της επικίνδυνης ομάδας συνεχίζει να αναζητείται από τους αστυνομικούς.
Χθες, οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα. Σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ληστεία από κοινού κατ’ εξακολούθηση, για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, για αντίσταση κατά της αρχής και για επικίνδυνες σωματικές βλάβες.
Μετά την απαγγελία της κατηγορίας παραπέμφθηκαν για την απολογία τους στον Ανακριτή. Πήραν προθεσμία και θα απολογηθούν για τις πράξεις τους αύριο το πρωί.
Δύο από τα θύματά τους, τα οποία αντιστάθηκαν στην πρόθεσή τους να τους ληστέψουν, μεταφέρθηκαν με επικίνδυνες σωματικές βλάβες στο Νοσοκομείο Βόλου.
Μετά από πολυήμερη νοσηλεία, ο 37χρονος ιδιοκτήτης ταξί πήρε εξιτήριο, ενώ ο δεύτερος, ιδιοκτήτης καφέ-μπαρ που τραυματίστηκε από τα αιχμηρά αντικείμενα των ληστών, συνεχίζει να νοσηλεύεται ευτυχώς εκτός κινδύνου για τη ζωή του.
Βάσω Σαμακοβλή
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template