Φαντάσου ένα καφενείο όπου κατά τη διάρκεια της ημέρας έμπαιναν ως πελάτες/θαμώνες πολλοί και διάφοροι άνθρωποι, άνδρες και γυναίκες.
Από το πρωί εώς το βράδυ έμπαιναν συνταξιούχοι, άλλοι που είχαν ρεπό από τη δουλειά τους, άνεργοι, άνθρωποι που σχολούσαν από τη δουλειά τους, αργόσχολοι, οικογενειάρχες, γιατροί, κ.ο.κ.
Γενικά έμπαιναν και έβγαιναν πολλοί άνθρωποι.Από το πρωί εώς το βράδυ έμπαιναν συνταξιούχοι, άλλοι που είχαν ρεπό από τη δουλειά τους, άνεργοι, άνθρωποι που σχολούσαν από τη δουλειά τους, αργόσχολοι, οικογενειάρχες, γιατροί, κ.ο.κ.
Τα άτομα αυτά, μέσα στο καφενείο, είτε έπιναν ήσυχα το καφεδάκι τους, είτε έπαιζαν τάβλι-χαρτιά, είτε "έπιαναν" κουβέντα για την καθημερινότητά τους.
Συζητούσαν για τις συντάξεις, για το ασφαλιστικό, για τα σκάνδαλα, για τις φωτιές, για το ποδόσφαιρο, για τις εκλογές, για τα πάντα.
Φυσικά αυτοί οι άνθρωποι ανήκαν σε όλες τις κοινωνικές - οικονομικές - μορφωτικές ομάδες.
Δύο τετράγωνα πιο πέρα υπήρχε και άλλο ένα καφενείο.
Και εκεί τα ίδια.
Τάβλι-χαρτιά-καφεδάκι και πολύ κουβέντα, ανταλλαγές απόψεων.
Ακόμη πιο πέρα και άλλο καφενείο.
Πιο πέρα κι άλλο...κι άλλο, κι άλλο...κι άλλα.
Φαντάσου τώρα μια ωραία μέρα να έβγαινε κάποιος από ένα καφενείο και να μας έλεγε ότι "στα πλαίσια της δημοκρατίας πρέπει στο debate για τις εκλογές να παρευρίσκεται και να θέτει ερωτήσεις και κάποιος από τους θαμώνες του καφενείου μας. Όχι μόνο "στημένοι" δημοσιογράφοι με προσυμφωνημένες ερωτήσεις."
Και ερωτώ...
τι αποδοχής και σχολίων θα τύγχανε το αίτημα του θαμώνα του καφενείου, από όλους μας (και από τους bloggers);;;
Σίγουρα θα αντιμετωπίζονταν με χλευασμό και απόρριψη από τη συντριπτική πλειονότητα του κόσμου.
Θα άκουγε...
α) ποιος είσαι εσύ ρε, που θες να θέσεις και ερωτήσεις στους πολιτικούς αρχηγούς;
β) που ξέρουμε ποιος είσαι εσύ και τι σκοπούς έχεις;
γ) γιατί ρε φίλε μόνο από το δικό σου καφενείο και όχι και από άλλα;
δ) γιατί να είναι εκπρόσωπος μόνο από τα καφενεία και να μην είναι εκπρόσωπος από τις σχολές καταδύσεων (π.χ), από ορειβάτες, από τις νόμιμες πόρνες, από τη λέσχη απατημένων γυναικών, από...από...από...
ε) νομίζεις οτι είσαι "καθαρότερος", ανώτερου επιπέδου και πιο προβληματισμένος από εμάς;
(θα άκουγε κι άλλα, η λίστα μπορεί να μεγαλώσει κατά πολύ)
Αντικαταστήστε τη λέξη "καφενείο" με τη λέξη "μπλογκ"
και τη λέξη "θαμώνας" με τη λέξη "μπλόγκερ" και τότε ΙΣΩΣ καταλάβετε κύριοι/κυρίες μπλόγκερς γιατί η ιδέα/αίτημα συμμετοχής κάποιων μπλόγκερς σε debate, είναι για τα σκουπίδια.
Αυτή είναι η ΚΥΡΙΑ ένστασή μου για το "αίτημα" που αρχίζει να εκκολάπτεται στη blogόσφαιρα τώρα τελευταία.
Υπάρχουν και άλλες ενστάσεις όπως,
Α) εσύ ρε μπλόγκερ που θες να εκπροσωπηθείς στο debate, δεν είσαι εσύ που στο μπλογκ σου "κορνιζάρεις" το ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΜΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ;
Β) εσύ ρε μπλόγκερ, ποιον θα αφήσεις να σε εκπροσωπήσει; Θα διαλέξεις από τους 5-10 που έτυχε να γνωρίσεις προσωπικά; και με τους άλλους χιλιάδες τι θα γίνει; Πως ξέρεις οτι κάποιοι από τους χιλιάδες που δεν γνωρίζεις, δεν είναι "καταλληλότεροι" εκπρόσωποί σου;
Γ) εσύ ρε μπλόγκερ δεν ήσουν αυτός που "έκραζες" κάποιον τυχαίο που βγήκε με εκπομπή στην τηλεόραση και αυτοπαρουσιαζόταν ως ο πρόεδρος των χρηστών ίντερνετ; τώρα θες να εκπροσωπηθείς από κάποιον που πάλι δεν θα έχει "εκλεχθεί" εκπρόσωπος μέσα από κάποιες δημοκρατικές διαδικασίες;
Δεν θέλω να εμβαθύνω και άλλο επί του θέματος, νομίζω οτι είναι αρκετά ξεκάθαρο ότι το να αιτηθείς συμμετοχή των μπλόγερς στο debate είναι το ίδιο με το να αιτηθούν το ίδιο πράγμα και τα καφενεία (με τη λέξη καφενείο δεν υποβαθμίζω ούτε τους μπλόγκερς ούτε τα καφενεία).
Στην τελική μπορούν να σου πουν οι πολιτικοί αρχηγοί οτι μπορείς και εσύ ρε μπλόγκερ να θέσεις τις ερωτήσεις σου όπως μπορεί να τις θέσει ο κάθε Έλληνας μέσω του διαδικτύου.
Έτσι απλά.
Έτσι που λέτε φίλοι συνμπλόγκερς, ας "χαμηλώσουμε" λίγο και να μην πετάμε μερικοί στα σύννεφα. Το να είσαι μπλόγκερ δεν σε ανεβάζει κοινωνικά ή μορφωτικά και σίγουρα δεν σου δίνει περισσότερα δικαιώματα από άλλους πολίτες. Η μόνη διαφορά του μπλόγκερ από έναν ΜΗ μπλόγκερ είναι ότι ο μπλόγκερ κάθεται και γράφει αυτό που σκέφτεται.
Δηλαδή αντί να συζητήσει τα θέματα που τον απασχολούν με 2-3 άτομα, τα συζητάει με 1002-1003.
Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο
Τόσο απλά είναι τα πράγματα.
Χαίρετε...
Από το Ε(BLOG)ΗΜΕΝΟΣ
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου