Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Επίσημη παρουσίαση του ψηφοδελτίου στην Μαγνησία

"Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μοναδικός που καταφέρνει παρά τις αδυναμίες του να ασκεί ουσιαστική αντιπολίτευση κατά του δικομματισμού και οι πολίτες της Μαγνησίας το γνωρίζουν πολύ καλά."
Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ν.Ε. του ΣΥΝ K. Δελημήτρος κατά τη χθεσινή επίσημη παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ. Επισήμανε ότι οι εκλογές δεν γίνονται έκτακτα προκειμένου να εξυπηρετηθούν εθνικά συμφέροντα όπως ισχυρίζεται ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, αλλά στενά ιδιοτελή, ατομικά συμφέροντα.
«Η αλήθεια είναι ότι Καραμανλής και Παπανδρέου στα προγράμματά τους την επόμενη των εκλογών έχουν σκοπό να επιβάλλουν σκληρή λιτότητα και να ρίξουν το κύριο βάρος της κρίσης στους οικονομικά ασθενέστερους και υπέρ του κεφαλαίου όπως αξιώνουν κύκλοι της αγοράς και το σύμφωνο σταθερότητας.
Κατανοούμε πάρα πολύ καλά την προσπάθεια του οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου να καθορίσει την πολιτική ατζέντα και να οδηγήσει σε εκβιαστικά διλήμματα, «ποιον από τους δύο».
Επιχειρούν να οδηγήσουν το ΣΥΡΙΖΑ εκτός Bουλής πιστεύοντας ότι θα ξεφορτωθούν έναν πολιτικό αντίπαλο, που τα καταφέρνει παρά τις αδυναμίες του να ασκεί τη μόνη ουσιαστική αντιπολίτευση κατά του δικομματισμού.
Δεν θα τους επιτρέψουμε κάτι τέτοιο και αυτό σαν πρώτη ένδειξη της προσπάθειάς μας είναι το ψηφοδέλτιό μας».
Στη συνέχεια πήραν το λόγο οι υποψήφιοι.
Η Μαρίνα Ανδρίτσου – Χορδάκη επισήμανε ότι η Ν .Δ. κυβέρνησε με νόμους του ΠΑΣΟΚ και το ΠΑΣΟΚ θα κυβερνήσει με νόμους της Ν.Δ. και ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ των λαϊκών στρωμάτων που έχουν να περιμένουν κάτι μόνο από την ευρύτερη Aριστερά.
Ο Γιάννης Αντωνιάδης αναφέρθηκε στις επιπτώσεις της νεοφιλελεύθερης πολιτικής στη Μαγνησία κι έκανε λόγο για ξεπούλημα του δημόσιου χώρου, τα ΣΙΔΤ, την επιβάρυνση της ποιότητας ζωής, τις απολύσεις κ.α. ενώ τόνισε ότι «εμείς θα παραμείνουμε η ενοχλητική αριστερά που έδωσε και κέρδισε μάχες μέσα κι έξω από τη Βουλή».
Η Γιάννα Βεδουρά κάλεσε τους εργαζόμενους και τη νεολαία να ενισχύσουν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ γιατί «μας περιμένουν δύσκολες μέρες» ενώ ο Νίκος Κανελής αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι καθώς η μία μετά την άλλη οι βιοτεχνίες και οι βιομηχανίες στη Μαγνησία κλείνουν και πρότεινε ειδικά για τη βιομηχανία μετάλλου που έχει παράδοση στο νομό να υπάρξει ένα ριζοσπαστικό σχέδιο εθνικής παρέμβασης.
Ο Σταύρος Κατσούρας επισήμανε τα μεγάλα προβλήματα της Παιδείας και επέκρινε ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. για τις επιλογές τους αναφορικά με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ενώ η Κατερίνα Παπανάτσιου ανέφερε ότι οι αγρότες αντιμετωπίζουν τρομακτικά προβλήματα και τάχθηκε υπέρ της συνεταιριστικής ιδέας.
Τέλος ο Κώστας Πουλάκης ανέφερε ως θετικό παράδειγμα τη μαζική κινητοποίηση φορέων αλλά και δημοσιογράφων που πέτυχαν ν’ ανακληθεί η απόλυση του δημοσιογράφου Γρ. Ρουμπάνη από την Ελευθεροτυπία επειδή έθεσε υποψηφιότητα με το ΣΥΡΙΖΑ ,ενώ τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συγκεκριμένες, ρεαλιστικές ιδέες για την επίλυση των διαρθρωτικών προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας και δήλωσε ότι ο θ’ αγωνιστεί για τη στήριξη των εισοδημάτων των εργαζομένων, υποστηρίζοντας ότι κονδύλια μπορεί να εξευρεθούν, αρκεί π.χ. να μειωθούν στο μισό οι στρατιωτικές δαπάνες.
Ελένη Μανώλη
Από την εφημερίδα Ελευθερία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template