Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2009

Αναβάλλουν χειρουργεία λόγω έλλειψης ορθοπεδικών υλικών!

Χωρίς υλικά για να πραγματοποιηθούν τα χειρουργεία των χρόνιων ορθοπεδικών περιστατικών είναι εδώ και δέκα περίπου ημέρες το Νοσοκομείο Βόλου, ενώ η λίστα αναμονής αυξάνεται δραματικά και αγγίζει ακόμη και τους 100 ασθενείς.
Ωστόσο, η Διοίκηση του Νοσοκομείου τονίζει πως δεν υπάρχει κανένα τέτοιο πρόβλημα, καθώς υπάρχει παρακαταθήκη υλικών.
«Εμπάργκο» έχουν κάνει τις τελευταίες ημέρες ορισμένες εταιρείες που προμηθεύουν το Νοσοκομείο Βόλου με ορθοπεδικά υλικά, μιας και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Εμφυτεύσιμου Ορθοπεδικού Υλικού αποφάσισε να «παγώσει» κάθε προμήθεια μέχρι να εξοφλήσουν τα χρέη τους τα Νοσοκομεία.
Έτσι στο Νοσοκομείο του Βόλου εδώ και δέκα περίπου ημέρες, σύμφωνα με τον κ. Μουλά Χειρουργό-Ορθοπεδικό, δεν πραγματοποιούνται τα ψυχρά περιστατικά, δηλαδή δεν μπορούν να χειρουργηθούν οι ασθενείς με χρόνια προβλήματα.
Τα μόνα χειρουργεία που γίνονται είναι για κατάγματα και όσα δεν χρειάζονται πολλά υλικά.
Εξαιτίας λοιπόν αυτής της συγκυρίας η λίστα των ασθενών που περιμένουν να χειρουργηθούν είναι μεγάλη και σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς του κ. Μουλά μπορεί να φτάνει και τους 100 ασθενείς.
Ωστόσο, η Διοικήτρια του Νοσοκομείου κ. Μαρία Καρά επισημαίνει πως κανένα χειρουργείο δεν αναβλήθηκε, παρά μόνο ένα για ειδικούς λόγους, ενώ το Νοσοκομείο έχει παρακαταθήκη υλικού, διαψεύδοντας έτσι ότι δεν υπάρχει ορθοπεδικό υλικό για να καλυφθούν οι ανάγκες. Επίσης η κ. Καρά επεσήμανε πως συναντήθηκε με τους Διευθυντές των Κλινικών και τους Ορθοπεδικούς και δεν της ανέφεραν κάποιο πρόβλημα οι ίδιοι.
Πάντως σήμερα θα συνέλθει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και θα γίνουν οι απαραίτητες πληρωμές για το 2009, καθώς χρειάζεται η έγκρισή του.
Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template