Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2009

Μέτωπο κατά Κολεγίων!

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΕΙ ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Συγκροτώντας ενιαίο μέτωπο, σε μια από τις σπάνιες περιπτώσεις τα τελευταία χρόνια, πανεπιστημιακοί καθηγητές και εκπαιδευτικοί των ΤΕΙ καταφεύγουν από κοινού στη δικαιοσύνη προκειμένου να «μπλοκάρουν» την έκδοση αδειών ίδρυσης κολεγίων στη χώρα μας προκαλώντας ευθεία αντιπαράθεση με το υπουργείο Παιδείας.
Ο ορατός κίνδυνος της ουσιαστικής αποδυνάμωσης πανεπιστημίων και ΤΕΙ από τη λειτουργία των ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα μας, ένωσε τους εκπαιδευτικούς της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης οι ομοσπονδίες των οποίων (ΠΟΣΔΕΠ – ΑΕΙ και ΟΣΕΠ – ΤΕΙ) έχοντας την υποστήριξη των πρυτανικών αρχών και των διοικήσεων των ΤΕΙ αντίστοιχα, προχωρούν στην κατάθεση αίτησης ακύρωσης στο ΣτΕ κατά 41 κολεγίων.
Υπενθυμίζεται πως οι πρόεδροι των ΤΕΙ, στην τελευταία έκτακτη σύνοδό τους, αποφάσισαν την αναστολή λειτουργίας των τεχνολογικών ιδρυμάτων με την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους μετά και την καθυστέρηση στην έκδοση Προεδρικών Διαταγμάτων που αφορούν σε επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων ΤΕΙ.
Εξέλιξη που πιθανόν να αναβληθεί προσωρινά μετά και την προκήρυξη πρόωρων εθνικών εκλογών αλλά πρόεδροι των ΤΕΙ δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις.
Ως τότε, το νέο στοιχείο αφορά στην κοινή διεκδίκηση των δύο ομοσπονδιών που χθες, σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι «ξεκίνησε σύμφωνα με τις αποφάσεις των θεσμικών οργάνων των Ομοσπονδιών ΠΟΣΔΕΠ-ΑΕΙ και ΟΣΕΠ-ΤΕΙ η διαδικασία σύνταξης και κατάθεσης της Αίτησης Ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά των Αδειών Ίδρυσης των 41 Κολεγίων, που έχουν πρόσφατα χορηγηθεί από το Υπουργείο Παιδείας.
Με αυτή την ενέργεια υλοποιούνται οι αποφάσεις των δύο Ομοσπονδιών αξιοποίησης όλων των προσφερόμενων ένδικων μέσων για τη διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα μιας Ανώτατης Εκπαίδευσης υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών.
Συγχρόνως όμως η ενέργειά μας αυτή αποτελεί παρέμβαση στον ευρύτερο χώρο της εκπαίδευσης και κατάρτισης, που σκοπό έχει να συμβάλει στη διασφάλιση της αναβάθμισης της ποιότητας των σπουδών στον ευρύτερο χώρο της μεταλυκειακής εκπαίδευσης.
Ποιότητα που επιβάλλεται από τις απαιτήσεις της εποχής μας.
Μια εποχή που χαρακτηρίζεται τόσο από τις ραγδαίες επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις όσο και τη βαθιά συστημική κρίση στην Οικονομία.
Η συνέργεια των στοιχείων αυτών επιβάλλει στην Πολιτεία παρεμβάσεις, οι οποίες θα διασφαλίζουν Παιδεία με σαφή τα ποιοτικά χαρακτηριστικά για τη νέα γενιά της χώρας μας. Στην πρωτοβουλία αυτή των δύο Ομοσπονδιών συμπαρατάσσονται Πρυτανικές Αρχές Πανεπιστημίων και Πρόεδροι Τεχνολογικών Ιδρυμάτων» καταλήγει η ανακοίνωση.
Β.Κ.
Από την εφημερίδα Ελευθερία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template