Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Μέτωπο κατά Κολεγίων!

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΕΙ ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Συγκροτώντας ενιαίο μέτωπο, σε μια από τις σπάνιες περιπτώσεις τα τελευταία χρόνια, πανεπιστημιακοί καθηγητές και εκπαιδευτικοί των ΤΕΙ καταφεύγουν από κοινού στη δικαιοσύνη προκειμένου να «μπλοκάρουν» την έκδοση αδειών ίδρυσης κολεγίων στη χώρα μας προκαλώντας ευθεία αντιπαράθεση με το υπουργείο Παιδείας.
Ο ορατός κίνδυνος της ουσιαστικής αποδυνάμωσης πανεπιστημίων και ΤΕΙ από τη λειτουργία των ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα μας, ένωσε τους εκπαιδευτικούς της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης οι ομοσπονδίες των οποίων (ΠΟΣΔΕΠ – ΑΕΙ και ΟΣΕΠ – ΤΕΙ) έχοντας την υποστήριξη των πρυτανικών αρχών και των διοικήσεων των ΤΕΙ αντίστοιχα, προχωρούν στην κατάθεση αίτησης ακύρωσης στο ΣτΕ κατά 41 κολεγίων.
Υπενθυμίζεται πως οι πρόεδροι των ΤΕΙ, στην τελευταία έκτακτη σύνοδό τους, αποφάσισαν την αναστολή λειτουργίας των τεχνολογικών ιδρυμάτων με την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους μετά και την καθυστέρηση στην έκδοση Προεδρικών Διαταγμάτων που αφορούν σε επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων ΤΕΙ.
Εξέλιξη που πιθανόν να αναβληθεί προσωρινά μετά και την προκήρυξη πρόωρων εθνικών εκλογών αλλά πρόεδροι των ΤΕΙ δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις.
Ως τότε, το νέο στοιχείο αφορά στην κοινή διεκδίκηση των δύο ομοσπονδιών που χθες, σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι «ξεκίνησε σύμφωνα με τις αποφάσεις των θεσμικών οργάνων των Ομοσπονδιών ΠΟΣΔΕΠ-ΑΕΙ και ΟΣΕΠ-ΤΕΙ η διαδικασία σύνταξης και κατάθεσης της Αίτησης Ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά των Αδειών Ίδρυσης των 41 Κολεγίων, που έχουν πρόσφατα χορηγηθεί από το Υπουργείο Παιδείας.
Με αυτή την ενέργεια υλοποιούνται οι αποφάσεις των δύο Ομοσπονδιών αξιοποίησης όλων των προσφερόμενων ένδικων μέσων για τη διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα μιας Ανώτατης Εκπαίδευσης υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών.
Συγχρόνως όμως η ενέργειά μας αυτή αποτελεί παρέμβαση στον ευρύτερο χώρο της εκπαίδευσης και κατάρτισης, που σκοπό έχει να συμβάλει στη διασφάλιση της αναβάθμισης της ποιότητας των σπουδών στον ευρύτερο χώρο της μεταλυκειακής εκπαίδευσης.
Ποιότητα που επιβάλλεται από τις απαιτήσεις της εποχής μας.
Μια εποχή που χαρακτηρίζεται τόσο από τις ραγδαίες επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις όσο και τη βαθιά συστημική κρίση στην Οικονομία.
Η συνέργεια των στοιχείων αυτών επιβάλλει στην Πολιτεία παρεμβάσεις, οι οποίες θα διασφαλίζουν Παιδεία με σαφή τα ποιοτικά χαρακτηριστικά για τη νέα γενιά της χώρας μας. Στην πρωτοβουλία αυτή των δύο Ομοσπονδιών συμπαρατάσσονται Πρυτανικές Αρχές Πανεπιστημίων και Πρόεδροι Τεχνολογικών Ιδρυμάτων» καταλήγει η ανακοίνωση.
Β.Κ.
Από την εφημερίδα Ελευθερία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template