Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2009

''Φωτίζουν'' τα προβλήματά τους

Με μία πρωτότυπη κινητοποίηση αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν για να αναδείξουν τα εργασιακά τους προβλήματα οι εργαζόμενοι με εργολαβική σχέση εξαρτημένης εργασίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.


Από αύριο και για τρεις μέρες, κάθε βράδυ, το κτίριο Διοίκησης του πανεπιστημίου θα «φωτίζεται» με ειδικά φώτα, τον σχεδιασμό των οποίων έχουν αναλάβει φοιτητές της Αρχιτεκτονικής.

Παράλληλα, θα διοργανωθεί και εθελοντική αιμοδοσία με τη νέα κινητή μονάδα του πανεπιστημιακού νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, ενώ το Σάββατο στην πλατεία Χημείου θα πραγματοποιηθεί διάλεξη, εκδήλωση του τμήματος Φυσικής για τα φυσικά φαινόμενα και γιορτή με παραδοσιακά συγκροτήματα.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων σε Εργολήπτες και Εκτελεστές Έργων στο ΑΠΘ, Σιδέρης Κωνσταντινίδης, δήλωσε ότι η πρωτοβουλία αυτή έχει σημειολογικό χαρακτήρα με στόχο «να φωτιστούν» τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες του ΑΠΘ.

Οι 604 εργαζόμενοι με εργολαβική σχέση εργασίας του ΑΠΘ, που απασχολούνται ως καθαριστές και φύλακες, ζητούν την λήξη του συγκεκριμένου καθεστώτος, το οποίο ισχύει εδώ και 25 χρόνια και την μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.

Σε μελέτη που κατέθεσε πρόσφατα το πανεπιστήμιο στο υπουργείο Παιδείας το κόστος των συμβάσεων φτάνει τα 17 εκατομμύρια, ενώ αν μετατραπούν όλες σε αορίστου χρόνου, το κόστος θα φτάνει τα 11 εκατομμύρια.
Από ASTRATV

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template