Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2009

Διώχνουν από τα ξενοδοχεία τους πρόσφυγες της Πάτρας

Οι πολιτικοί πρόσφυγες που μετά τη διάλυση του καταυλισμού τους μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία με τη διαβεβαίωση ότι θα παραμείνουν εκεί, διώχνονται από χθες το βράδυ... ελλείψει χρημάτων.
Για τον ίδιο λόγο έχουν να φάνε δύο ημέρες, ενώ πραγματικό κομφούζιο επικρατεί με τις “αρμόδιες” δημόσιες υπηρεσίες.
Οι πρόσφυγες που αναγκάζονται να φύγουν από τα ξενοδοχεία είναι γύρω στους 65 και οι περισσότεροι έχουν χαρτιά, καθώς έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο.
Οι ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων τούς ζήτησαν χθες να ετοιμάσουν τις βαλίτσες τους, γιατί η Περιφέρεια στην οποια ανήκει ο νομός Αχαίας ειδοποίησε ότι δεν έχει άλλα χρήματα για να πληρώσει για τη διαμονή τους.
Για τον ίδιο λόγο, εχει σταματήσει και η σίτισή τους τις τελευταίες μέρες, παρότι μεταξύ τους υπάρχουν και ανήλικα παιδιά.
Η κίνηση υπεράσπισης δικαιωμάτων προσφύγων και μεταναστών της Πατρας επικοινώνησε με τις “αρμόδιες αρχές” (τον διευθυντή) της Περιφέρειας, που δήλωσε όχι μόνο ότι δεν έχει κονδύλια αλλά και αναρμοδιότητα, παραπέμπτοντας στην… Υγειονομική Περιφέρεια, η οποία ανήκει στο Υπουργείο Υγείας.
Με τη σειρά της, η τελευταία δήλωσε ότι ίσως η υπευθυνότητα δεν είναι δική της, αλλά του Υπουργείου Εσωτερικών, απευθύνοντας σχετικό ερώτημα στα Υπουργεία που ίσως απαντηθεί σήμερα.
Σημειώνεται ότι ήδη από το καλοκαίρι, οι κινήσεις που ασχολούνται με τους πρόσφυγες είχαν προειδοποίησει ότι τα ξενοδοχεία δεν αποτελούσαν λύση, αντιπροτείνοντας το άνοιγμα ξενώνων.
Η κυβέρνηση είχε όμως διαβεβαιώσει τότε ότι δεν υπήρχε πρόβλημα με τη λύση των ξενοδοχείων.
Από τους πρόσφυγες που διώχθηκαν το καλοκαίρι από τον καταυλισμό μετά την επέμβαση της αστυνομίας και έναν ύποπτο εμπρησμό, ενας μικρός αριθμός κρατείται ακόμη σε αστυνομικά τμήματα.
Περίπου 250 άτομα κοιμούνται σήμερα στους αγρούς και στις πυλωτές των πολυκατοικιών. Καθώς πλησιάζει ο χειμώνας, σε αυτούς θα προστεθούν και αυτοί που διώχνονται από τα ξενοδοχεία.
Από TVXS

buzz it!

1 σχόλια:

Giannis on 2 Οκτωβρίου 2009 - 8:39 π.μ. είπε...

Απάνθρωπο είναι αλλά γενικά νομίζω ότι έτσι κι αλλιώς εκεί θα καταλήγαμε. Η καλύτερη λύση είναι η δημιουργία οικισμών σε μέρη όπου μπορούν οι άνθρωποι να ζήσουν και που θα είναι στην ιδιοκτησία του κράτους. Με τα ξενοδοχεία σίγουρα κάπου εδώ θα καταλήγαμε... Υπενθυμίζω ότι τους επόμενους μήνες το κράτος πρέπει να δανειστεί για καλύψει μισθούς και συντάξεις...

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template