Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.


Δώδεκα προσωπικότητες της Αριστεράς από τον χώρο της επιστήμης, του πολιτισμού, της διανόησης, αλλά και της πολιτικής συνθέτουν το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο επικεφαλής είναι ο Διευθυντής Σύνταξης του ημερήσιου «Βήματος» και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών κ. Β. Μουλόπουλος (ο κ. Μουλόπουλος μετά την αναγγελία της υποψηφιότητάς του ζήτησε και έλαβε από «Το Βήμα» άδεια ενός μηνός).
Η Κουμουνδούρου και η Βαλτετσίου θέλησαν να διαμορφώσουν ένα ψηφοδέλτιο που να απευθύνεται σε μια ευρύτερη, πέραν του χώρου του ΣΥΡΙΖΑ, δεξαμενή ψηφοφόρων, αλλά και να σηματοδοτεί την πλουραλιστική διάσταση της Συμμαχίας, με τη συμμετοχή στελεχών από τις συνιστώσες και ανέντακτους.
Στις δύο τελευταίες τιμητικές θέσεις βρίσκονται η πανεπιστημιακός κυρία Πέπη Ρηγοπούλου- σήμερα διδάσκει Επικοινωνία και Αισθητική στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι από τα σύμβολα του αντιδικτατορικού αγώνα(είχε τραυματισθεί το ΄73 στην εξέγερση του Πολυτεχνείου: είναι η κοπέλα που στις φωτογραφίες με την εισβολή του τανκ είναι σκαρφαλωμένη στην πόρτα του Πολυτεχνείου)-και ο κ. Ι. Μπανιάς (ΑΚΟΑ).
Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει η ηθοποιός Κάτια Γέρου, επί χρόνια στην ομάδα του Θεάτρου Τέχνης, ενώ την τρίτη ο πανεπιστημιακός Αλκης Ρήγος, ο οποίος διδάσκει Πολιτική Επιστήμη, Ελληνική Πολιτική και Κοινωνικά Κινήματα στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και μετέχει ως ανέντακτος στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.
Ακολουθεί η πανεπιστημιακός κυρία Τζίνα Πολίτη, διδάκτωρ της Αγγλικής Λογοτεχνίας, ομότιμος καθηγήτρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η οποία ως Fellow του κολεγίου Churchill δίδαξε επί σειρά ετών στο Πανεπιστήμιο του Cambridge.
Την πέμπτη θέση καταλαμβάνει ο διευθυντής της Οφθαλμολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης κ. Ν. Μανιός, αντιπρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) από το 1979 ως το 1987 και πρόεδρος από το 1987 ως το 1992, ενώ υπήρξε μέλος του ΔΣ του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.
Ακολουθούν η σεναριογράφος κυρία Αννα Χατζησοφιά, ο πανεπιστημιακός κ. Αλ. Μπένος - διδάσκει στο Τμήμα Κοινωνικής Ιατρικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης-, η γιατρός κυρία Κατερίνα Γιαννάκη, μέλος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, ο εκπαιδευτικός κ. Χρ. Κατσούλας από την Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (ΚΟΕ) και ο γιατρός κ. Π. Μαντάς (από το ΔΗΚΚΙ).
Από ΤΟ ΒΗΜΑ

Πάντως η Ελευθεροτυπία, γράφει τα παρακάτω:
Οι ενστάσεις μελών των συνιστωσών του πολιτικού σχηματισμού της Αριστεράς στην πρόταση της ηγεσίας του ΣΥΝ, να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας ο δημοσιογράφος-σκιτσογράφος Στάθης Σταυρόπουλος, είχαν αποτέλεσμα την απόσυρση της πιθανής έως χθες υποψηφιότητας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στις ενστάσεις που υποβλήθηκαν από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ο Στάθης Σταυρόπουλος κατηγορήθηκε μεταξύ άλλων για «εθνικισμό».
Εκείνοι που τον κατηγόρησαν -πυρπολώντας την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα- μεταξύ άλλων παρέπεμπαν στον «ναυτίλο» της 6ης Ιουνίου, μία μέρα πριν από τις ευρωεκλογές, όπου μεταξύ άλλων τόνιζε τους λόγους για τους οποίους «η στήλη υπερψηφίζει τον ΣΥΡΙΖΑ», το ΚΚΕ καθώς και την υποψηφιότητα του Στέλιου Παπαθεμελή.
Ειδικά για τον τελευταίο ανέφερε: «Τέλος, η στήλη υπερψηφίζει (όπου ανταμώσει) Παπαθεμελή, γιατί πετάει πέτρες για καλό σκοπό. Ποτέ δεν έβλαψαν οι καλοί και ριψοκίνδυνοι πελταστές - αρκεί να μη γίνουν στρατηγοί».
Επειτα από αυτά, το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ανακοινωθεί μέχρι την Κυριακή, που είναι και τελευταία ημέρα κατάθεσης των ψηφοδελτίων Επικρατείας των κομμάτων.
Θ.ΤΣ.

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template