Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2009

Ανυποχώρητη η ΒΙΟΣΩΛ για τις απολύσεις!

Περισσότερο ανήσυχοι επέστρεψαν από την Αθήνα οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΣΩΛ.
Σε πλήρη αδιέξοδο οδηγήθηκε η νέα τριμερής συνάντηση στο Υπουργείο Απασχόλησης.
Η εταιρία εμμένει στις απολύσεις που έχει κάνει, δεν παρείχε καμία δέσμευση ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω μείωση προσωπικού και επιπλέον αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να περιορίσει τη δραστηριότητά της μόνο στο εμπορικό τομέα.
Νεφελώδες σύμφωνα με το ΕΚΒ και το τοπικό σωματείο το όλο σκηνικό, αβέβαιο εξίσου το μέλλον.
Οι πιέσεις του σωματείου και του ΕΚΒ καθώς επίσης και των στελεχών του Υπουργείου Απασχόλησης έπεσαν στο κενό.
Στη συνάντηση που έγινε χθες στο Υπουργείο Απασχόλησης στην Αθήνα, η ΒΙΟΣΩΛ εκπροσωπήθηκε από το διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας και το διευθυντή του τοπικού εργοστασίου κ. Σβορώνο και Γώγο αντίστοιχα, από το ΕΚΒ συμμετείχαν οι κ.κ. Παπαδημόπουλος και Κίτσιος, από το τοπικό σωματείο ο πρόεδρος Τ. Στεργίου, ο κ. Κολλάς από τη ΓΣΕΕ και δύο εκπρόσωποι της ΠΟΕΜ.
Εκ μέρους της εταιρίας για μία ακόμη φορά οι εκπρόσωποί της επέμειναν μέχρι τέλους ότι δεν πρόκειται να ανακαλέσουν τις απολύσεις που έγιναν και οι οποίες σύμφωνα με τα συνδικαλιστικά όργανα είναι παράνομες και καταχρηστικές.
Όπως τόνισαν ο πρόεδρος και ο γραμματέας του ΕΚΒ εκ μέρους της ΒΙΟΣΩΛ δεν υπήρξε κανένα περιθώριο υπαναχώρησης, ενώ αυτό που επίσης προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια ήταν το γεγονός ότι η εταιρία δεν έδειξε διατεθειμένη να δώσει πολλές διευκρινίσεις για τις αλλαγές που επίκειται να κάνει, εάν θα προχωρήσει σε νέα συρρίκνωση προσωπικού ή για τις αλλαγές που έχουν επέλθει στο ιδιοκτησιακό καθεστώς και για τις οποίες επίσης οι εργαζόμενοι έχουν πολλές επιφυλάξεις.
Οι εκπρόσωποι της εταιρίας σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΚΒ δεν έδειξαν καμία διάθεση συνεργασίας και διαβούλευσης ούτε καν στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Απασχόλησης Δημ. Κοντό, που ζήτησε μέχρι τέλος του χρόνου να υπάρξει εργασιακή ηρεμία και πάγωμα των όποιων αποφάσεων αφορούν στο προσωπικό. Απ’ αυτό και μόνο, όπως επισήμανε ο κ. Παπαδημόπουλος, μπορεί ο καθένας να συμπεράνει ότι ενδεχομένως να έχουμε και άλλα κινήσεις από πλευράς της εταιρίας, γι’ αυτό και οφείλουμε να επαναπροσδιορίσουμε τη στάση μας.
Το γεγονός ότι για μία ακόμη φορά η αντιπροσωπεία αποχώρησε με άδεια χέρια προκαλεί προβληματισμό, ενώ δεν αποκλείεται τις επόμενες μέρες να αποφασιστεί νέος γύρος κινητοποιήσεων.
Σημειώνεται ότι εδώ και αρκετές ημέρες οι εργαζόμενοι πραγματοποιούσαν στάσεις εργασίας, ενώ τις επόμενες μέρες και μετά από νέα γενική συνέλευση αναμένεται να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους, αφού φέρονται αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, εμμένοντας στην ανάκληση των οκτώ τελευταίων απολύσεων αφενός και αφετέρου στο πάγωμα οποιοδήποτε άλλων αποφάσεων εις βάρος του προσωπικού.
Βάσω Κυριαζή
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template