Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2009

Υπερβάσεις στα χλωριόντα στο νερό του Βόλου

Υπερβάσεις στις τιμές των χλωριόντων παρατηρήθηκαν κατά το μήνα Αύγουστο σε δείγματα νερού του δικτύου της μείζονος περιοχής Βόλου, σύμφωνα με χημικές και μικροβιολογικές αναλύσεις που διενεργήθηκαν από τη ΔΕΥΑΜΒ.

Ωστόσο, οι αναλύσεις όλων των δειγμάτων εκτός μιας εξαίρεσης, για Νάτριο, Κάλιο, Αρσενικό, Μόλυβδο και άλλα μέταλλα ήταν εντός των ορίων των παραμετρικών τιμών της ΚΥΑ και μικρότερα των ορίων ανίχνευσης.

Πιο συγκεκριμένα, στις 31 Ιουλίου και κατά το μήνα Αύγουστο αναλύθηκαν στη μείζονα περιοχή του Βόλου 61 δείγματα νερού, σε 22 από τα οποία παρατηρήθηκαν τιμές σε χλωριόντα μεγαλύτερες της παραμετρικής τιμής.

Ακόμη στις 24 Αυγούστου ένα δείγμα από τη μείζονα περιοχή Βόλου εμφάνισε υψηλή θολερότητα, περιεκτικότητα σε σίδηρο άνω του ορίου και ασυνήθιστο αριθμό βακτηρίων.

Σύμφωνα με τη ΔΕΥΑΜΒ η βρύση αυτή επανελέγχθηκε την 1η Σεπτεμβρίου και όπως προέκυψε οι παραμετρικές τιμές ήταν μέσα στα όρια που προβλέπονται από την ΚΥΑ.

Τέλος από τη ΔΕΥΑΜΒ ανακοινώνεται ότι το σημείο δειγματοληψίας της κοινόχρηστης βρύσης του Αγίου Νικολάου καταργείται λόγω παύσης λειτουργίας της συγκεκριμένης παροχής.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template