Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2009

Η μαφία «βύθισε πλοίο με πυρηνικά απόβλητα»

Οι ιταλικές αρχές εντόπισαν ένα πλοίο με πυρηνικά απόβλητα άγνωστης προέλευσης το οποίο βυθίστηκε από τη Μαφία, ανακοίνωσε εισαγγελέας της Καλαβρίας.

Το φορτηγό πλοίο Cunsky, μήκους 110 μέτρων, βρέθηκε το Σάββατο σε βάθος 500 μέτρων, περίπου 28 χιλιόμετρα από τις ακτές της Καλαβρίας στη νότια Ιταλία, ανέφερε το απόγευμα της Δευτέρας ο Μπρούνο Τζιορντάνο, εισαγγελέας της πόλης Πάολα.

Το φορτίο του ήταν 120 βαρέλια με ραδιενεργά απόβλητα.

«Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε την προέλευση των αποβλήτων, πιθανότατα όμως ήρθαν από το εξωτερικό. Αυτό είναι ένα πρώτο στοιχείο» δήλωσε ο αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με την εισαγγελία του Ρέτζιο Καλάμπρια, συνολικά 31 πλοία με ραδιενεργά ή τοξικά απόβλητα έχουν βυθιστεί στη Μεσόγειο από τη Μαφία.

Τη θέση του Cunsky αποκάλυψε ένας πρώην μαφιόζος, ο Φρανσέσκο Φρότι, ο οποίος παραδέχτηκε τη συμμετοχή του στη βομβιστική επίθεση που βύθισε το φορτηγό.

Σύμφωνα μάλιστα με τον Σεμπαστιάνο Βενέρι, αντιπρόεδρο της περιβαλλοντικής οργάνωσης Lagambiente, πρώην μέλη της Ντραγκέτα -τοπικό παρακλάδι της Μαφίας- έχουν παραδεχτεί ότι η εγκληματική οργάνωση πληρωνόταν για τη βύθιση πλοίων με απόβλητα εδώ και 20 χρόνια.

Από Τα Νέα

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template