Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2009

Πινακίδες δολοφόνοι !


Υπάρχουν παντού, σε μικρούς και μεγάλους δρόμους, σε περιφερειακές και Αττική Οδό, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Μικρότερες ή μεγαλύτερες, έχουν όλες δύο κοινά: είναι παράνομες και ευθύνονται για πάνω από δέκα θανάτους κάθε χρόνο.

Μιλάμε για τις διαφημιστικές πινακίδες «φονιάδες», που ασυνείδητοι διαφημιστές με τη συνεργία δημάρχων, εταιριών, αστυνομικών κ.ά. εγκαθιστούν δίπλα στους δρόμους και πάνω στις διαχωριστικές νησίδες, εμποδίζοντας την ορατότητα και προκαλώντας δυστυχήματα.
Με κίνητρο το κέρδος, δήμαρχοι και διαφημιστές αψηφούν θεσμούς, νόμους και δικαστικές αποφάσεις και αδιαφορούν για τα θανατηφόρα ατυχήματα που σημειώνονται κάθε χρόνο.

Άνθρωποι που έχασαν συγγενείς τους, προσπαθούν εδώ και μια δεκαετία να καθαρίσουν οι δρόμοι μας από τις διαφημιστικές πινακίδες, αλλά αυτές όχι μόνο παραμένουν, αλλά αυξάνονται και πληθαίνουν, παρά τις αντίθετες δικαστικές αποφάσεις.

Ο κ. Μ. Σταυρουλάκης, που έχασε τον γιο του από μία τέτοια πινακίδα, καταγγέλλει δημάρχους και το κόμμα του ΛΑΟΣ, αφού, όπως λέει, ο πρόεδρός του, Γιώργος Καρατζαφέρης, δεν διστάζει να διαφημίζεται προεκλογικά από τις πινακίδες «δολοφόνους», παρόλο που είναι γνώστης του προβλήματος.

«Σύμβολο» πια του αγώνα κατά των διαφημιστικών πινακίδων, ο Μανώλης Σταυρουλάκης, κατάφερε -κόντρα σε όλους και σε όλα- να κηρυχθούν παράνομες, αλλά ο αγώνας του δεν τελείωσε. Ο τραγικός πατέρας ζητά να εφαρμοστούν οι νόμοι, ώστε να μη θρηνήσουν θύματα και άλλες οικογένειες.
Από ASTRATV

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template