Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2009

Μπλόκα ελαιοπαραγωγών στη Χαλκιδική

Διεκδικούν ελάχιστη τιμή 1,20 ευρώ/κιλό για τη φετινή παραγωγή της βρώσιμης ελιάς

Παραταγμένοι με δεκάδες τρακτέρ σε πέντε σημεία του οδικού δικτύου της Χαλκιδικής και ειδικότερα, στους κόμβους Μουδανίων, Τρίγλιας, Ολύνθου και Ορμύλιας και στις Καλύβες, παραμένουν οι ελαιοπαραγωγοί της περιοχής, που διεκδικούν ελάχιστη τιμή 1,20 ευρώ/κιλό για τη φετινή παραγωγή της βρώσιμης ελιάς.

Οι παραγωγοί είναι παραταγμένοι στην άκρη του δρόμου και δεν παρεμποδίζουν την ομαλή κίνηση των οχημάτων στα πέντε σημεία, «μπλοκάροντας» μόνο φορτηγά, που μεταφέρουν ελιές ή εφόδια/εξοπλισμό συγκομιδής και διαμετακόμισής τους.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του συντονιστικού οργάνου των αγροτών, Φιλαλήθη Καπάνδρια, οι έμποροι άρχισαν να συγκεντρώνουν ποσότητες ελιάς με ανοιχτή τιμή -οπότε οι παραγωγοί δεν γνωρίζουν τι θα λάβουν για τη σοδειά τους- ενώ οι μόλις δύο, που κοινοποίησαν τις τιμές τους, πρόσφεραν «απαράδεκτα χαμηλό τίμημα», της τάξης των 0,80-1 ευρώ/κιλό.

«Ζητούμε συνάντηση με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ένωσης Μεταποιητών-Τυποποιητών Επιτραπέζιων Ελιών (ΠΕΜΕΤΕ), η οποία δεν κατέστη δυνατή μέχρι σήμερα, ενώ για αύριο έχουμε καλέσει σε σύσκεψη τους βουλευτές Χαλκιδικής όλων των κομμάτων για να τους κοινοποιήσουμε τα αιτήματά μας», δήλωσε ο κ.Καπάνδριας, σύμφωνα με τον οποίο «η πολιτεία έχει την υποχρέωση να εξασφαλίσει στους αγρότες τιμή τουλάχιστον ίση με το κόστος παραγωγής, όπως ήδη έκανε με τους ροδακινοπαραγωγούς».
Από Τα Ανήλια

buzz it!

2 σχόλια:

Tasos on 16 Σεπτεμβρίου 2009 - 12:35 μ.μ. είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
magnitis on 16 Σεπτεμβρίου 2009 - 2:32 μ.μ. είπε...

Τάσο συμφωνώ μαζί σου ότι καλά κάνουν, καθώς η φτηνότερη ελιά στην χονδρική κάνει 4 ευρώ όπως λες, αλλά ελπίζω στην κατανόησή σου για την διαγραφή του σχολίου, αφού αυτό το ιστολόγιο, από την σύστασή του έχει ορίσει ότι "Σχόλια σε greeklish,... θα διαγράφονται άμεσα."
Θα συμφωνήσεις πιστεύω μαζί μου, πως οι κανόνες πρέπει να τηρούνται!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template