Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2009

«Λουκέτο» στον «Αρίων». Προσβλήθηκαν από γαστρεντερίτιδα 20 παιδιά

«Λουκέτο» βάζει σήμερα ο παιδικός σταθμός «Αρίων» του δήμου Βόλου, μετά την εμφάνιση συμπτωμάτων γαστρεντερίτιδας σε είκοσι παιδιά. Τα οκτώ εξ’ αυτών οδηγήθηκαν στο Νοσοκομείο Βόλου και σε τέσσερις περιπτώσεις διαπιστώθηκε ότι η γαστρεντερίτιδα οφείλονταν σε παθογόνο στέλεχος σαλμονέλας.
Η διεύθυνση Υγείας προχώρησε σε έλεγχο, ενώ σήμερα ο παιδικός σταθμός που φιλοξενεί 200 περίπου παιδιά, θα παραμείνει κλειστός για «ψυχολογικούς κυρίως λόγους μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε», δήλωνε ο πρόεδρος του Οργανισμού Κέντρου Παιδιού δήμου Βόλου Παντ. Πελεκάνος. Σημειώνεται ότι προληπτικά, στον παιδικό σταθμό θα γίνει και πάλι απολύμανση.
Απουσίες παιδιών από τον παιδικό σταθμό «Αρίων» άρχισαν να καταγράφονται από την περασμένη Δευτέρα. Η ενημέρωση που υπήρξε αφορούσε σε εμφάνιση συμπτωμάτων γαστρεντερίτιδας από το περασμένο Σάββατο. Συνολικά είκοσι παιδιά εμφάνισαν συμπτώματα ενώ οκτώ από αυτά μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο του Βόλου.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε τέσσερις περιπτώσεις η γαστρεντερίτιδα οφείλονταν σε παθογόνο στέλεχος σαλμονέλας.
Η εμφάνιση γαστρεντερίτιδας σε είκοσι παιδιά, από τέσσερα τμήματα του παιδικού σταθμού, τα οποία είναι καλά στην υγεία τους, αλλά και οι απουσίες που καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες θορύβησαν γονείς και υπευθύνους. «Σήμερα για ψυχολογικούς λόγους ο «Αρίων» θα παραμείνει κλειστός», μετά από απόφαση που ελήφθη χθες το μεσημέρι», δήλωσε ο Παντ. Πελεκάνος.
Πρόσθεσε πως το Υγειονομικό έκανε έλεγχο στον παιδικό σταθμό και έλαβε δείγματα νερού και τροφίμων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού Κέντρου Παιδιού δήμου Βόλου, στον παιδικό σταθμό λαμβάνονται όλα τα μέτρα που προβλέπει η νομοθεσία ενώ προληπτικά θα γίνει και πάλι απολύμανση. Αφησε δε ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποια από τα παιδιά να είχαν λάβει μέρος σε κάποιο παιδικό πάρτυ, και ίσως να κόλλησαν τη γαστρεντερίτιδα που μεταφέρθηκε και στα άλλα παιδιά.
Ειρήνη Καραμήτσου
Από την εφημερίδα Νέος Τύπος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template